Microsoft Edge Nasıl Devre Dışı Bırakılır?

toprak şen

Hectopat
Makaleler
1
Microsoft Edge kaldırmak/devre dışı bırakmak istiyorum. Çünkü az da harcamıyor nasıl yapabilirim?

Dosya Ekleri

• resim_2023-01-15_180700941.png
    resim_2023-01-15_180700941.png
    139,9 KB · Görüntüleme: 533
Son düzenleyen: Moderatör:
Microsoft Edge kaldırmak/devre dışı bırakmak istiyorum. Çünkü az da harcamıyor nasıl yapabilirim?

Ben daha az RAM yiyecek şekilde ayarlamıştım bir ara. Ama format attıktan sonra ne yaparsam yapayım olmamıştı. O yüzden tek tarayıcı (Edge) olarak kullandım. Linux kuracağım bende. Tavsiye ederim.

Microsoft Edge otomatik çalışıyorsa ve kaynak harcıyorsa bu iki ayarı kapatmayı deneyin.

Adsız.png

Yine de kaldırmak isterseniz Revo Uninstaller indirin ve Windows uygulamalar kısmından Microsoft Edge'i kaldırabilirsiniz. Kaldırdığınız zaman burada Microsoft Edge'in kalıntısı kalabilir ve hiç hoş durmuyor bana kalırsa. Edge'in logosu gitmiş ve sadece ismi yazılı kalıyor öyle gözüküyor kaldırınca.

Adsız.png

Revo Uninstaller yerine komutlarla kaldırmak var bir de.

Edge'i kaldırmak için görev yöneticisinden Edge ile ilgili işlemleri sonlandırın ve sonrasında C:\Program Files (x86)\Microsoft klasöründe bulunan Edge ile ilgili klasörleri silmeyi deneyin.

Not: Ara ara Edge klasörleri tekrardan beliriyor, arada kontrol edip tekrar temizlemelisiniz.

Ayrıca Windows+R'ye basıp, çalıştır ekranını açıp sonrasında services.msc yazın ve Microsoft Edge ile ilgili hizmetleri devre dışı bırakın.

Edge'i kaldırmak için Görev Yöneticisi'nden Edge ile ilgili işlemleri sonlandırın ve sonrasında C:\Program Files (x86)\Microsoft klasöründe bulunan Edge ile ilgili klasörleri silmeyi deneyin.

Not: Ara ara Edge klasörleri tekrardan beliriyor, arada kontrol edip tekrar temizlemelisiniz.

Ayrıca Windows+r'ye basıp, çalıştır ekranını açıp sonrasında services.msc yazın ve Microsoft Edge ile ilgili hizmetleri devre dışı bırakın.

Kaldırmak zararlı mı? @AJFA

Ne işe yarıyor açıklar mısınız?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı