Microsoft Edge "parola sızdırılması" uyarısı nedir?

irfanGnll

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Bugün Edge tarayıcım bir uyarı verdi. Mail adresim ile 10 adet parolamın sızdırıldığı şeklinde. Baktım hepsinde aynı parolayı girmişim.
O listede olmayan bir gazeteye aynı mail adresi ve parola ile giriş yaptım. Sonra o site de eklenmiş olarak tekrar sızdırılma uyarısı geldi. Bu nedir?

"Parola sızdırılması" her şeyi açıklıyor. Parola gizliliğiniz ihlal edilmiş. Kullandığınız parolaları değiştirin, 2FA kullanın. Her sitede farklı parola kullanın. Gerekirse iyi bir parola yöneticisi kullanın. Mesela, Bitwarden.

Üye olduğunuz site veri sızıntısı yapmış. O sitelerde kullandığınız şifreler ve aynı şifreleri kullandığınız diğer hesapların şifrelerini değiştirin. Bunun dışında Bitwarden kullanabilirsiniz ve iki aşamalı doğrulamayı kullanmanızı öneririm.

Son düzenleme:
Olay şundan ibaret:

Üye olduğun site senin şifreni şifreli olarak (SHA-2 tarzı bir şekilde) saklamıyor ve veri tabanında olduğu gibi saklıyor. Sonra bu site hacklenince oradaki tüm şifreler internete düşüyor. Microsoft Edge, iCloud Password, Chrome Password tarzı parola yöneticileri de senin güvenliğin açısından internete sızan kaynakları devamlı kontrol edip eğer senin bir parolana rastlarlarsa seni uyarıyorlar.

Parolalarından biri internete düşmüş. Seni tanıyan ve hacklemek isteyen birisi bu veri sızıntısının kaynağına erişip senin o şifreni bulup bütün hesaplarında tek tek deneyebilir. Sonucunda da aynı şifreyi kullanan hesabına giriş yapabilir. Bir an önce hepsini değiştir derim.

Üye olduğunuz site veri sızıntısı yapmış. O sitelerde kullandığını şifreler ve aynı şifreleri kullandığınız diğer hesapların şifrelerini değiştirin. Bunun dışında Bitwarden kullanabilirsiniz ve iki aşamalı doğrulamayı kullanmanızı öneririm.

Bu tarz bir program arıyordum. İndirdim ve kullanıyorum gerçekten çok başarılı bir uygulama. Bu tarz program ve eklenti tavsiyelerinizi beğenerek takip ediyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı