Microsoft Edge'e geçilmeli mi?

Normalde ben Chrome kullanıyordum fakat uBlock Origin desteği kalkınca bırakmak zorunda kaldım. Özgürlüğü bu kadar kısıtlayan bir tarayıcıyı kimse kullanmamalı. Brave geçtim şuan. Tasarımını hiç beğenmiyorum fakat bana yetiyor.

Bu arada uBlock Origin Lite'a şans verdim ve kurdum. Gerçekten de epey etkili ancak sanırım kendi kurallarımızı ekleyemiyoruz. Normal uBlock Origin'de kendi kurallarımı ekleyip, bazı sitelerde rahatsız olduğum öğeleri kaldırmıştım. Bunun için şöyle dandik bir yöntem buldum.

Öncelikle uBlock Origin Lite'ı yükledim ama normal uBlock Origin şu anda Edge'de ne kadar reklam engelleme performansı kötüleşmiş olsa da kaldırmadım. Onu sadece kendi kurallarımı eklemek için kullanıyorum, uBlock Origin Lite ise reklamları engelliyor.

Firefox'u kaldırdım tekrar Edge ile devam ediyorum. Bir aksilik çıkmadığı sürece Edge kullanmaya devam edeceğim.

Normalde ben Chrome kullanıyordum fakat uBlock Origin desteği kalkınca bırakmak zorunda kaldım. Özgürlüğü bu kadar kısıtlayan bir tarayıcıyı kimse kullanmamalı. Brave geçtim şu an. Tasarımını hiç beğenmiyorum fakat bana yetiyor.

Yani hayatım boyunca sadece Chrome, Safari, Opera ve bir süre (birkaç ay boyunca zorunluluktan) Edge kullanmıştım. Diğer tarayıcılarda kullanıcıların mahremiyete bu kadar fazla önem vermesindeki sebebi de aslında merak etmekteyim ama benim için önemli olan en az kaynağı kullanıp en hızlı sonucu vermesi ve kısmen de olsa kişiselleştirilebilmesi güzel olabilir. Yakın zamanda farklı farklı tarayıcıları deneyip deneyimlerimi anlatırım belki.

Firefox'a geçeli birkaç ay oldu ve hayatımda deneyimlediğim en iyi tarayıcılardan biri olabilir. Hem hızlı bir tarayıcı. Kişiselleştirmek istersen CSS desteği var.

CSS nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar Chrome kullanıyorum tarayıcı gayet hızlı ve sade fakat zaman zaman sanki yavaşlıyormuş takılıyormuş gibi geliyor. Microsoft Edge de sisteme yüklü geldiği için sizce Edge geçmeli miyim? Aranızda kullanan varsa memnun musunuz? Veri mahremiyeti umurumda değil zaten tonla Google aracı kullanıyorum.

Bugün boş zamanım varken Edge geçtim ve uzun zaman sonra kullandığım en işlevsel ve hızlı tarayıcı oldu sanırım. Ayarlardan başlangıç sayfasını özelleştirip gereksiz reklamları kaldırdım gizlilikten çeşitli ayarları yaptım ve tarayıcı beklediğimden çok daha hızlı çalışıyor. Copilot ile entegre olduğu içinde aklıma takılan her şeyi direkt copilota sorabiliyorum. Bence Windows kullanan herkes Edge kullanmalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı