Microsoft Edge'nin Chrome'a Fark Atması

189913

Kilopat
Makaleler
1
Windows 10 temiz kurulum yaptım ve şu an Microsoft Edge kullanıyorum gerçekten çok hızlı bir tarayıcı ve üstüne üstlük bir çok eklenti var bu eklentilerle daha da mükemmel hale geliyor.
Windows 10 kullanıcılarına tavsiyemdir. (y)

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu anda Technopat'a Edgeden giriyorum altta Google var 2'sinide denedim edge daha hızlı. :)
İnanmıyorsanız kendiniz deneyin arkadaşlar. :)

Başarılı olsaydı şimdiye pazar payının en azından %15'i Microsoft Edge'nin elinde olurdu. NetMarketShare ile StatCounter'in verilerine bakmanı öneririm. Özellikle son aylarda düşüşte.
Şu anda Technopat'a Edgeden giriyorum altta Google var 2'sinide denedim edge daha hızlı. :)
İnanmıyorsanız kendiniz deneyin arkadaşlar. :)
Biz yavaş olduğunu söylemiyoruz. Mozilla Firefox ya da Google Chrome kadar güvenli olduğunu düşünmüyorum. Eklenti çeşitliliği yok denecek kadar az.

Testlerde de en hızlı tarayıcılardandır Edge. Bu konuda söylediğim bir şey yok. Fakat bir tarayıcı özelleştirilebilir olması ve size hitap etmesi gerekir. Yoksa RAM canavarı Chrome'n kullanılmaması gerekir.

Başka bir örnek vereyim. Google'in Android'i bir çöp sistemdir. Microsoft'un Windows 10 Mobile ise mükemmeldir özellikle de stabilize konusunda. Fakat size ne kadar hitap ediyor, çöp olsa da Android en çok kullanılan sistem. Aynı mantık tarayıcılar için de geçerli.

Chrome kadar güvenlik güncelleştirmesi aldığı gün hız testi yapmanızı öneririm. Güvenlik veri tabanı fazla iyi olmadığından sitelere girerken pek bir şeyi kontrol ettiğini düşünmüyorum.

4GB Ram var ve Google boş yere ramı harcıyor bakın edge hem az ram yiyor hem performanslı. Googlenin hızı hep aynı ama gereğinden fazla ram kullanıyor. Chromun neresi iyi? Tabii söylemesi kolay 8GB-16GB ramınız var sorunsuz giriyorsunuz ama biz 4GB ram mağdurları maalesef...

Windows 10 kullanmaya başladığım zaman Opera, Firefox Quantum, Edge, Chrome gibi tarayıcıları test ettim. Hem kendi tecrübelerim hem de Web Benchmark testleri Chrome' in en hızlı olduğunu gösterdi bana. Fazla bilgim olmasa da sistemden sisteme değişebileceğini düşünüyorum. Örneğin, A Tarayıcısının çoklu çekirdek desteğinin iyi olmamasından ötürü FX gibi işlemcilerin A tarayıcısında tökezlemesi gibi. Velhasıl kelam, kendiniz deneyiniz :D

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı