Microsoft FTC davasını kazandı Activision satın alımına hak kazandı!

Elbette kaldırmayacaklar ama kaldırmalılar. Hiçbir şey olmaz satın alımdan sonra ms istediğini yapabilmeli. Ayrıca ben Ms'in tekel olmasını sonuna kadar destekliyorum. Benim gibi eski oyuncular Sony'nin tekel dönemlerini gördüğü için Ms'in tekel olması çok daha iyidir diye düşünüyoruz. Daha unutmadık PSP'nin sadece Sony marka hafıza kartıyla çalıştığı dönemleri. Bunların hepsinin hesabı kesilecek artık.
Neyse ki Microsoft sizin kafa yapınızla hareket etmiyor hocam. Daha doğrusu neyse ki şirketler insan gibi sevinen, üzülen, kin tutan yapıda değil. Eğer Microsoft bu şekilde hareket etseydi FTC ve İngiltere'yi geçtim direkt kabul eden ülkeler bir reddederdi satın alımı.
 
Siz öyle diyorsunuz ama Microsoft için konsol devri bitmiyor hocam. Adamlar yeni nesil konsollar 2027-2028'de gelir, PlayStation 5 Slim sene sonunda gelir gibi beklentilerle hareket ediyorlar.

Ben Xbox tarafından konsol geleceğine hiç ihtimal vermiyorum. Bir kere daha yazıyorum sanırım gözden kaçırıldı, eğer 2028'de konsol gelirse sadece Sony tarafından gelecektir. Ms zaten Game Pass ve şirket satın alımlarını sonra ki 10-15 yıllık planı için yaptı. Bunun da başında donanım satma devrinin 10 yıl içinde kapanacak olması geliyor.
 
Ben Xbox tarafından konsol geleceğine hiç ihtimal vermiyorum. Bir kere daha yazıyorum sanırım gözden kaçırıldı, eğer 2028'de konsol gelirse sadece Sony tarafından gelecektir. Ms zaten Game Pass ve şirket satın alımlarını sonra ki 10-15 yıllık planı için yaptı. Bunun da başında donanım satma devrinin 10 yıl içinde kapanacak olması geliyor.

10 15 yıl içerisinde Cloud zaten gelişir ama 2028 de kim Full laglı kötü görüntüde Cloud'da oyun oynamak ister Cloud o kadar gelişmedi gelişmesinin önü acık bir nesil daha konsol görüceğimize eminim o konsollarda bayağı güclü olacaktır tahminimce.
 
Ben Xbox tarafından konsol geleceğine hiç ihtimal vermiyorum. Bir kere daha yazıyorum sanırım gözden kaçırıldı, eğer 2028'de konsol gelirse sadece Sony tarafından gelecektir.
Yeni nesil konsolların 2028'de çıkacağını düşünen ona göre plan yapan zaten Microsoft hocam. FTC davasında açıklanan şeylerden biri de bu.
 
Daha 4K 60 FPS oyun oynamiyoruz Cloud oyunamı geçeceğiz :D
Sen ben geçmeyeceğiz zaten Avrupa'lı Amerikalı yani zengin ülkeler çok rahat geçecekler. Bizim gibi fakir ülkelerde şu an olduğu gibi PC oyunculuğu yükselmeye edecek. Ayrıca biz de de 5-6 sene sonra ortalama MB artacağı için GeForce NOW kullanımı da şu anki sayının çok üstünde olacaktır. Ayrıca MS' in kendi hizmeti Cloud da büyük atılım yapacaktır.
 
Sen ben geçmeyeceğiz zaten Avrupa'lı Amerikalı yani zengin ülkeler çok rahat geçecekler. Bizim gibi fakir ülkelerde şu an olduğu gibi PC oyunculuğu yükselmeye edecek. Ayrıca biz de de 5-6 sene sonra ortalama MB artacağı için GeForce NOW kullanımı da şu anki sayının çok üstünde olacaktır.

Hocam konsollar çıkacaktır ama neslin sonlarına doğru oyunları Cloud üzerinden acmaya başlayabilir Xbo'nun yaptığı gibi ya da Microsoft Flight Simulator'de bazı bölgelerin Cloud'dan calışması gibi.

Bu arada bu Cloud işinin konsollarda nereye gidiceğini Nintendo belirleyebilir Nintendo Switch 2 2024 Aralıka doğru çıkacak Nintendo Switch 2'nin satış oranlarına bağlı olarak Xbox ve PS'in yeni konsolları gelebilir.
 
İşte sırf bu bahsettiğiniz şeylerden dolayı Microsoft satın alamıyordu şirketi fakat Microsoft bir sürü oyun firmasıyla anlaştı sırf tekel değiliz demek için. Nintendo Switch gibi güçsüz bir cihaza Call of Duty getireceğiz dedi adamlar ve bunun anlaşması yapıldı. Hatta Xbox Game Pass'e eklenen Activision oyunları PS Plus'a da eklenecek gibi anlaşmalar bile yapmak istediler. Tabii Sony çirkef davranmak uğruna anlaşmalar yapmadı.

Konu kendi işinize gelen şeyleri görmek olunca çok güzel görüyorsunuz hocam ama asıl önemli olan şeyleri işinize gelmiyor diye görmemek anlamsız.

İngiltere tarafında satın almaya hak kazanamadı.

Her şeyi bir kenera bırak bir yazılım firmasının oyun sektörüne geçmesi yanlış. Ha öyle ha böyle bir şekilde bu piyasaya zarar verecek.
 

Geri
Yukarı