Microsoft hesabına giriş denemeleri yapılıyor

laifodes

Kilopat
Merhaba, 2 gün önce Microsoft tarafından gelen "hesabınıza erişim olmuştur" maili ile fark etmiş olduğum bir durum. Görebildiğim kadarıyla en erken 2023'ün sonlarına doğru giriş denemesine başlamışlar ve sonunda erişim sağlayabilmişler. Bu kadar deneme olurken Microsoft neden herhangi bir uyarı maili göndermedi diye düşünmüyor değilim aslında. Giriş yaptıklarını öğrendiğimden bu yana şifresini değiştirip 2FA ekledim. Başka ne yapabilirim?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20240119_013829_Chrome.jpg
    Screenshot_20240119_013829_Chrome.jpg
    74,1 KB · Görüntüleme: 88
  • Screenshot_20240119_013809_Chrome.jpg
    Screenshot_20240119_013809_Chrome.jpg
    60,2 KB · Görüntüleme: 71
2FA eklediyseniz çok sıkıntı değil bana da aynı şeyler geliyor tabii sizinki abartı ben bir kere babamın kredi kartları dahi çaldırdığım için 2FA koymayı asla unutmam Microsoft bile zaten 2FA mailinde bu maili siz göndermediyseniz çok takmayın diyor hala arada giriş denemeleri olur şifremi bile değiştirmedim yani giremiyorlar çünkü.

2FA eklediyseniz çok sıkıntı değil bana da aynı şeyler geliyor tabii sizinki abartı ben bir kere babamın kredi kartları dahi çaldırdığım için 2FA koymayı asla unutmam Microsoft bile zaten 2FA mailinde bu maili siz göndermediyseniz çok takmayın diyor hala arada giriş denemeleri olur şifremi bile değiştirmedim yani giremiyorlar çünkü.

Çok şaşırdım ilk gördüğümde, büyük ihtimalle bir bot aracılığıyla belirli aralıklarla giriş yapması için ayarlamışlar. Bunun bir noktada başarılı olması daha da şaşırttı beni. Neyse yapacak bir şey yok eğer ilerleyen günlerde tekrar erişim sağlayabilirler ise konuyu güncellerim.

Aynı şey benim de başıma geldi. Aylardır (hatta çok uzun zamandır) benim de hesabıma belirli aralıklarla giriş denemesi yapılıyor. Hatta microsoft'un kendi forumunda bununla ilgili bir konu açtım. Linkini paylaşmak yasak mı bilmiyorum ama sorun olursa linki kaldırırım. Link bu: Redirecting

Technopat Haberler

Geri
Yukarı