Microsoft hesabının güvenliği nasıl sağlanır?

Cermen

Centipat
Makaleler
1
Daha fazla  
Uygulamanın adı Microsoft authenticator. Microsoft'un resmi uygulaması yani güvenilir, zaten 2 adımlı doğrulamayı açıyorsunuz eklemek için. Bunu kurup hesabınızı ekleyin ve "en son etkinliği inceleyin" butonuna tıklayın. Günde kaç defa girmeye çalışıyorlar şaşıracaksınız. Mesela bir hesabıma 3 saat önce Filipinler'den, 5 saat önce Tayland'dan, 11 saat önce Libya'dan giriş yapılmaya çalışılmış. Eski bir hesabımı eklemiştim, büyük ihtimalle şifresi bir yerlerde hacklenmiş ve el altından paylaşılmış. Farklı IP'lerden her gün giriş yapmaya çalışıyorlar. Bu şekilde önleminizi aldıktan sonra sıkıntı kalmıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sadece 2FA'ya güvenmemelisiniz. Şifreyi neden değişmiyorsunuz? 2FA, sadece şifreli yoldan daha zor olsa da aşılabilen bir şey sonuç olarak.

Sadece 2FA'ya güvenmemelisiniz. Şifreyi neden değişmiyorsunuz? 2FA, sadece şifreli yoldan daha zor olsa da aşılabilen bir şey sonuç olarak.
Parolayı değiştirdim ve mevcut bütün önlemleri aldım. Arada bir bakıyorum, sanki devlet sırrı varmış gibi dünyanın her yerinden giriş yapmaya çalışıyorlar. 😀

Parolayı değiştirdim ve mevcut bütün önlemleri aldım. Arada bir bakıyorum, sanki devlet sırrı varmış gibi dünyanın her yerinden giriş yapmaya çalışıyorlar. 😀
O zaman bir yerde güvenlik açığı bırakmışsınız. Böyle olmaması gerek. Daha önce kullandığınız bir şifre kullanmayın ve cihazlarınıza virüs taraması yapın önerim.

O zaman bir yerde güvenlik açığı bırakmışsınız. Böyle olmaması gerek. Daha önce kullandığınız bir şifre kullanmayın ve cihazlarınıza virüs taraması yapın önerim.
Güvenlik açığı Microsoft'un kendisi hocam. Hacklenmek bu firmada artık gelenek haline geldi.

Eklediğim hesap 20 yıllık falan zaten önemli bir şey yok. Meraktan öylesine login denemelerine bakıyorum aslında komple kapatmak lazım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı