Microsoft, Kendi Surface İşlemcisi İçin Çalışıyor Olabilir

Ali Güngör

Genel Yayın Yönetmeni
Yönetici
Katılım
22 Haziran 2011
Mesajlar
52.833
Çözümler
17
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
surface işlemcisi

Microsoft da Surface işlemcisi ile kendi işlemcisini üreten şirketler kervanına katılabilir. Microsoft tarafından bir Surface işlemcisi için çalışmalara başladığı ileri sürülmüş durumda. Tabii ki birçok şirket kendi işlemcilerini tasarlamışken Microsoft’un da bundan geri kalması kaçınılmazdı. Dünyanın en büyük ve en eski teknoloji devlerinden biri olan Microsoft, doğal olarak bu endüstrinin birçok alanında yer alıyor. Şirketin […]

Devamı: Microsoft, Kendi Surface İşlemcisi İçin Çalışıyor Olabilir
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...
 
Apple, zaten sadece kendi cihazlarıyla uyumlu olarak yazdığı macOS'u yine kendi ürettiği ARM tabanlı işlemcilere adapte ederken çok zorlanmadı. Sonuçta zaten sadece kendi ekosistemi için oluşturduğu işletim sistemi. Kısıtlı sayıda konfigürasyon var yani.

Ancak Microsoft'un böyle bir kozu yok. Halihazırda Windows, ARM işlemcilerle bile doğru düzgün çalışamıyor. Piyasada son kullanıcının elindeki neredeyse bütün işlemcilere destek verme yükümlülüğü bulunan bir işletim sistemi macOS kadar esnek olmayacaktır. Yani Microsoft'un yepyeni bir ARM tabanlı işlemciye tam destek vermesi biraz zor.
 
Ulen gene Apple önce davranıp tüm firmaların en az 5 yıl önüne geçti. Ancak yazıda da belirttiği gibi Windwos gibi karpuz olmuş bir işlemci (Bunun avantajı da var, dezavantajı da tabi) ARM'la geçinebilmesi için daha zaman var.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı