Microsoft PC Manager Uygulaması Sisteminizi Yavaşlatabilir

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
tun-pc-yoneticisi-sisteminizi-yavaslatabilir-kapak.jpg

Microsoft, yakın zamanda Windows 11 için Microsoft Store üzerinden edinebileceğiniz PC Manager uygulamasını yayınladı. Bu uygulamanın dezavantajı ise detaylı temizlik yapma komutu verdiğinizde bilgisayarın performansını düşürecek dosyaları da silmesi. PC Manager Önemli Dosyaları Silebiliyor ve Türkçe Değil Microsoft PC Manager uygulaması içerisinde derinlemesine temizlik özelliğini de barındırıyor. Bu sayede sisteminizde artık kullanılmayan dosyaların silinip, sistemde […]

Devamı: Microsoft PC Manager Uygulaması Sisteminizi Yavaşlatabilir
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

"PC Manager Önemli Dosyaları Silebiliyor ve Türkçe Değil Microsoft PC Manager uygulaması içerisinde derinlemesine temizlik özelliğini de barındırıyor."
Cümlesinde nasıl bir anlam çıkarmam gerektiği konusunda kesinliğe varamadım.
Bu cümlede ne demek istediniz?

Bu kadar pazar payına sahip olup böyle işler yapan başka bir firma yoktur sanırım. Eşsiz.

Klasik Microsoft şükür bunu Windows'a direkt eklemediler.

Bu kadar pazar payına sahip olup böyle işler yapan başka bir firma yoktur sanırım. Eşsiz.
Pazar payı bu kadar yüksek olduğundan yapıyorlar zaten. İstediğin her hatayı yap her şekilde kullanacaklar.

Bu konular Ali Güngör tarafından oluşturulmuyor ki. "Devamı" yazan kısımdaki linke tıklarsanız habere gidersiniz. O haberdeki ilk metnin birazını alıp buraya çekiyor sistem. Otomatik oluşturuluyor. Bir konuda öğrenmiştim bunu, orada bahsedilmişti.

Prefetch klasörünü temizlemek zaten akıl mantık işi değil. Windows sisteminin ve uygulamaların yaptığı, zararın aksine faydasını görmüş olduğumuz önbellekleme işlemini bitirip yeniden başlatıyorsunuz. Klasörün kapladığı boyut zaten maksimum 10 MB boyutunda falan oluyor, sildikten sonra tekrar oluşturacağı gibi sisteminizi de yavaşlatmis oluyorsunuz. Windows veya uygulamalar zaten gerektiği zaman klasör temizlemesini kendi yapıyor.

Betasını kullanıyorum uzun süredir ve temizleme olayını nadir kullanmışımdır. Default olarak tiklemesi biraz insanı geriyor gerçekten. 6 mb, bir fotoğraflık yer için kardeşim sal beni.
1707657743787.png

Selam.

Bu içerikleri bot açtığı için başlığı da normal cümleye boşluksuz katabiliyor. İçeriği haber girdisinden okuyabilirsiniz. Aynı sorun Linkedln için de mevcut.

Elle paylaşım yapalım da dedi arkadaşlar ama günde 10-20 içerik her platformda paylaşılınca fazlasıyla yorucu oluyor. Yani RSS üzerinden çekip dağıtmak, kırkta bir hata varsa düzeltmek ya da açıklamak daha makul geldi yıllardır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı