Microsoft Publisher Desteği Sonlandırılıyor

Ali Güngör

Genel Yayın Yönetmeni
Yönetici
Katılım
22 Haziran 2011
Mesajlar
52.964
Çözümler
17
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
Microsoft Publisher Desteği

Microsoft tarafından broşürler, el ilanları, haber bültenleri, posterler ve diğer basılı materyalleri tasarlamaya yönelik bir uygulama olan Microsoft Publisher için desteğin Ekim 2026 tarihinde sonlandırılacağı ve daha sonra Microsoft 365 aboneliğinden kaldırılacağı açıklandı. Şirket, kararın ardındaki nedenin “yeni faydalara odaklanmak” ve “müşterilere önemli olanı başarmak için ihtiyaç duydukları araçları sağlamak” olduğunu söylüyor. Destek belgesine göre, […]

Devamı: Microsoft Publisher Desteği Sonlandırılıyor
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...
 
Nihayet bu köhnemiş yazılım kullanıma kapatılıyor, gerçekten sevindim.

Daha önceki açtığım bir konuda Publisher'ın ne kadar eskimiş ve köhnemiş bir yazılım olduğunu açıklamıştım:

O konuda Publisher 365'in Publisher 2003 ile neredeyse aynı olduğundan bahsetmiştim. Yani 20 yıldan uzun bir süredir güncellenmediğini belirtmiştim. Gerçekten de neredeyse 21 yıldır güncellenmiyor. Burada güncelleme derken Fluent Design arayüzü kastetmiyorum. O arayüz tüm Office uygulamalarına ortak olarak geldi. Zaten hepsinin de Ribbon arayüzü aynı motoru kullandığı için ve Microsoft bu motoru Fluent Design ile güncellediği için Publisher da bu arayüze kavuşmuş. Onun dışında programın 2003 sürüm ile hiçbir farkı yok, tamamen aynılar.

Şahsen bir süredir eğer Publisher bu kadar atıl kaldıysa tamamen kaldırılmalı diye düşünüyordum. Microsoft tam da düşündüğümü yaptı. Gayet yerinde bir karar olmuş.
 

Geri
Yukarı