Microsoft Store güvenli mi?

Hepsini de güvenli olmayacağını zaten biliyoruz zaten. Zaten biliyormuşsun. Sorduğun soruya bak bir önce.

Ben bildiğim sorunun cevabını burada teyit ettirmek istedim efenim. Sizler 'acaba bu kişi biliyor mu?' demek yerine direkt gülen surat veyahut :/ şu tarz surat ifadeleri bırakarak aslında ne kadar ukalâ olduğunuzu kanıtlıyorsunuz. İyi akşamlar dilerim.

Ben bildiğim sorunun cevabını burada teyit ettirmek istedim efenim. Sizler 'acaba bu kişi biliyor mu?' demek yerine direkt gülen surat veyahut :/ şu tarz surat ifadeleri bırakarak aslında ne kadar ukalâ olduğunuzu kanıtlıyorsunuz. İyi akşamlar dilerim.

Yanlış sanmaya devam et böyle. İyi akşamlar size.

Hocam başlıkta Microsoft Store güvenli mi yazıyor içindeki her uygulama güvenli midir diye sormuyorsunuz. Sonra bir şey deyince de laf ediyorsunuz. İyi akşamlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam başlıkta Microsoft Store güvenli mi yazıyor içindeki her uygulama güvenli midir diye sormuyorsunuz. Sonra bir şey deyince de laf ediyorsunuz. İyi akşamlar.

Sizlerin herhalde başını okuduğu şeyin devamını okumak gibi huyları yok. İlk mesajda ne yazmışım 'herhangi bir şey indirirsem' yazmışım değil mi? Bu sizin dediğiniz lafa çıkmıyor mu? İyi günler.

Yukarıdaki gülen ve üzülen arkadaşları tenzih ederim. Play Store'da her ay ne kadar üründe virüs çıktığını belirtmek isterim. Saygılarımla.
Evet haklısınız. Ben de şahsen bilinmeyen firmaların programlarını indirirken tereddüt ediyorum. Ben şahsen puanına ve yorum sayısına dikkat ediyorum zira 50 ya da 100+ yorum varsa bile o uygulama genelde scam olmuyor. Ama dikkatli olmak lazım hem google play store hem microsoft store denetimde çok başarısız.

Konuya windows kullanıcılar toplanmış ama bir linux kullanıcısı olarak söylemek isterim ki sisteminizi çöple doldurmamaya dikkat edin, bence mümkün olduğunca ihtiyaçlarınızı Microsoft Store'dan değilde native programlardan hallatmeye çalışın, eğer ihtiyacınız yoksa Microsoft Store'dan kurtulmanızı tavsiye ederim.

Evet haklısınız. Ben de şahsen bilinmeyen firmaların programlarını indirirken tereddüt ediyorum. Ben şahsen puanına ve yorum sayısına dikkat ediyorum zira 50 ya da 100+ yorum varsa bile o uygulama genelde scam olmuyor. Ama dikkatli olmak lazım hem Google Play Store hem Microsoft Store denetimde çok başarısız.

Konuya Windows kullanıcılar toplanmış ama bir Linux kullanıcısı olarak söylemek isterim ki sisteminizi çöple doldurmamaya dikkat edin, bence mümkün olduğunca ihtiyaçlarınızı Microsoft Store'dan değil de native programlardan hallatmeye çalışın, eğer ihtiyacınız yoksa Microsoft Store'dan kurtulmanızı tavsiye ederim.

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.

Google´dan rastgele bir siteye girerek ne olduğu belirsiz bir programı indirmektense Microsoft Store´dan program yüklemek kıyas götürmeyecek derecede daha güvenlidir.

Buna rağmen kimse %100 güvenli olduğunu iddia edemez. Evet, burada yayınlanan programlar çeşitli güvenlik kontrollerinden ve onay süreçlerinden geçiyor olabilirler ancak hata sonucu ya da bilerek birilerinin zararlı bir programı bu mağazaya ekleyemeyeceğini kimse garanti edemez.

Kısacası Play Store ve App Store mağazaları gibi düşün. Bilinen uygulamaları ve programları yüklemek güvenlidir. Diğer programlar da internetten rastgele bulduklarına göre daha güvenlidir ama dikkatli olmakta fayda var. Daha önce Play Store ve App Store mağazalarından zararlı yazılımların çıktığı olaylar olmuştu.

Son olarak konu açarak soruyu soran arkadaşa gülenler olmuş. Gülenler neye güldüklerini de izah ederlerse iyi olur. Komik bir şey varsa biz de güleriz belki.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı