Çözüldü Microsoft Store indirme hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
22
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Laptop: ASUS TUF Gaming F15 FX506LHB-HN323
İşlemci: i5-10300H
Ekran kartı: GTX 1650
RAM: 16 GB 3200 MHz DDR4 Laptop
Dahili Depolama: Intel SSDPEKNU512GZ
Meslek
Öğrenci
Merhabalar. Dün bilgisayara Microsoft Store üzerinden Python 3.10 sürümünü indirecektim. Fakat indiriliyor gözüksede inmiyor. Aksi gibi bir de başka uygulamalarda yüklenmiyor.
Düzelmesi için denediğim yöntemler:

CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp sfc /scannow kodunu girip bittikten sonra yeniden başlatmak.(işe yaramadı.)
Microsoft Store'u ayarlar > uygulamalardan sırasıyla sonlandırmak, sıfırlamak ve onarmak. (işe yaramadı.)
Microsoft Store üzerinde oturumu kapatıp açmak. (işe yaramadı.)

Ekran görüntüsü 2021-11-21 142448.png

Her ne kadar bilgisayarı kapalı tutup sonra açsam da yine aynı hata ile karşılaşıyorum.

Çözüm
Buralara bakabilirsiniz hocam bende de aynı sorun vardı bunları da yapsam çare etmedi belki sizin işinize yarar:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Yine hata devam ediyor.
Tarih ve saat doğru değil ise düzeltin
Güncelleme vs. varsa yapın
Anti-virüs kapatın
Depolama alanını kontrol edin
İndirme konumunu değiştirin
Uygulamalar içerisinden mağazayı sıfırlayın
Yada Powershell'i yönetici olarak açıp '& {$ manifest = (Get-AppxPackage Microsoft.WindowsStore) .InstallLocation + 'AppxManifest.xml'; Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $ manifest}' bu komutu yazın

Bunlardan biri çözecektir eminim. Ancak yine çözülmezse haber ver tekrar bakalım.

Tarih ve saat doğru değil ise düzeltin.
Güncelleme vs. varsa yapın.
Anti-Virüs kapatın.
Depolama alanını kontrol edin.
İndirme konumunu değiştirin.
Uygulamalar içerisinden mağazayı sıfırlayın.
Ya da PowerShell'i yönetici olarak açıp '& {$ manifest = (get-appxpackage Microsoft. Windowsstore).ınstalllocation + 'AppxManifest.xml'; add-appxpackage -disabledevelopmentmode -register $ manifest}' bu komutu yazın.

Bunlardan biri çözecektir eminim. Ancak yine çözülmezse haber ver tekrar bakalım.

Tarihte sorun yok.
Güncellemelerin hepsi yapılmış durumda.
Anti-Virüs açık değil.
Depolama alanı yeterli.
İndirme konumunu değiştiremiyorum.
Uygulamalar içerisinden mağazı sıfırladım fakat nafile.
PowerShell komutunu denediğimde:

Ekran görüntüsü 2021-11-21 144249.png

Hala sorun çözülmedi maalesef.

Tarihte sorun yok.
Güncellemelerin hepsi yapılmış durumda.
Anti-Virüs açık değil.
Depolama alanı yeterli.
İndirme konumunu değiştiremiyorum.
Uygulamalar içerisinden mağazı sıfırladım fakat nafile.
PowerShell komutunu denediğimde:

Eki Görüntüle 1221942

Hala sorun çözülmedi maalesef.
Özür dilerim komutu eksik vermişim, şu şekilde olacak;

"& {$ manifest = (Get-AppxPackage Microsoft.WindowsStore) .InstallLocation + 'AppxManifest.xml'; Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $ manifest} "

Tırnak işaretleri dahil.

Özür dilerim komutu eksik vermişim, şu şekilde olacak;

"& {$ Manifest = (get-appxpackage Microsoft. Windowsstore).ınstalllocation + 'AppxManifest.xml'; add-appxpackage -disabledevelopmentmode -register $ manifest} "

Tırnak işaretleri dahil.

Ekran görüntüsü 2021-11-21 144842.png

Sorun hala devam ediyor.

Buralara bakabilirsiniz hocam bende de aynı sorun vardı bunları da yapsam çare etmedi belki sizin işinize yarar:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Çözüm

Sorun çözüldü hocam. Attığınız ilk linkteki işe yaradı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı