Microsoft Store kullanılamıyor

Aresxe11

Femtopat
Daha fazla  
Bugün Microsoft Store bir anda çalışmayı bıraktı. Üzerine tıkladığımda açılmıyor ve bazen de, tıklıyorum ve uygulamanın çalışmadığını gösteriyordu. Bazı yerlerde PowerShell'i yönetici olarak çalıştırıp yazmam gereken bir takım kodlar olduğu yazıyordu. İlkinin Microsoft Store'u sildiği ve ikincisininde geri yüklediği yazıyor. İlk kod başarıyla çalıştı ama ikinci kodda şöyle bir hata verdi:

Kod:
Add-appxpackage: Deployment failed with hresult: 0x80073D0A, Windows güvenlik duvarı hizmeti çalışmadığından paket yük.
Lenemedi. Windows güvenlik duvarı hizmetini etkinleştirin ve tekrar deneyin.
Error 0x80073D0A: failed to install package Microsoft. Windowsstore_22406.1401.7.0_X64__8Wekyb3D8bbwe because the firewa.
Ll service is not running. Ensure that the firewall service is enabled and started.
Note: For additional information, look for [ActivityId] 6E45EFDF-1A5A-0002-3C5A-466e5a1ADB01'in the Event log or use th.
E command line get-apppackagelog -activityıd 6E45EFDF-1A5A-0002-3C5A-466e5a1ADB01
At line: 1 char: 53.
+... | Foreach {add-appxpackage -disabledevelopmentmode -register "$($_. I...
+

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 + Categoryınfo: Notspecified: (C:\program File...ppXManifest.xml:string) [Add-AppxPackage], exception.
 + Fullyqualifiederrorıd: Deploymenterror, Microsoft. Windows. Appx. Packagemanager.commands. Addappxpackagecommand

Add-appxpackage: Deployment failed with hresult: 0x80073D0A, Windows güvenlik duvarı hizmeti çalışmadığından paket yük.
Lenemedi. Windows güvenlik duvarı hizmetini etkinleştirin ve tekrar deneyin.
Error 0x80073D0A: failed to install package Microsoft. Windowsstore_22408.1401.8.0_X64__8Wekyb3D8bbwe because the firewa.
Ll service is not running. Ensure that the firewall service is enabled and started.
Note: For additional information, look for [ActivityId] 6E45EFDF-1A5A-0000-5A82-466e5a1ADB01'in the Event log or use th.
E command line get-apppackagelog -activityıd 6E45EFDF-1A5A-0000-5A82-466e5a1ADB01
At line: 1 char: 53.
+... | Foreach {add-appxpackage -disabledevelopmentmode -register "$($_. I...
+ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

+ Categoryınfo: Notspecified: (C:\program File...ppXManifest.xml:string) [Add-AppxPackage], exception.
 + Fullyqualifiederrorıd: Deploymenterror, Microsoft. Windows. Appx. Packagemanager.commands. Addappxpackagecommand"

Bazı yerlerde bu "appxpackage"den bahsedildiğini duydum ve Microsoft Store'u geri getirmek için uğraşırkenki gözlemlerime dayanarak, bu uygulamanın bende olması gerekirken bir sebepten dolayı olmadığını anlıyorum. Ayrıca Windows güvenlik duvarınında çalışmadığı yazıyor orada. Onu da çalıştırmayı denedim ancak bu çalışmadığı gibi, bazı yöntemlerde şöyle bir hata gördüm "bu ms-Windows Store bağlantısını açmak için yeni bir uygulamaya ihtiyacımız var". Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı