Microsoft Store ve Windows 10 Uygulamaları Açılmıyor

BreWerS

Kilopat
Katılım
20 Aralık 2017
Mesajlar
836
Çözümler
7
Bilgisayarı bugün açar açmaz karşıma regedit penceresi geldi ve sistemin yeniden başlatılacağını söyledi. Daha hiçbir şeye tıklamadan bilgisayar kendini kapattı ve güvenlik modunda başlattı üstte "Build" Windows 10 sürümüyle ilgili bir şeyler yazıyordu sonrasında tekrardan regedit penceresi geldi, uyarı çıktı ve bilgisayar restart attı. Bu sefer normal başlatıldı ama Defender, Store, Hesap makinesi, Resimler gibi Windows 10 uygulamaları tıkladığımda açılmıyor. PC'ye virüs bulaşmış olabilir mi?

-Malwarebytes ile tarama yaptım 6-7 tane sorun buldu onları karantinaya aldı ve sildim.
-ESET deneme sürümü ile tam tarama yaptım o hiçbir şey bulamadı.
-AdwCleaner ile tarama yaptım o da 3-4 tane sorunları buldu ve düzeltti.

Bilgisayarı açtığım zaman hiçbir zaman regedit penceresi gelmezdi ilk kez yaşadım. Virüs programı bu olay hariç kullanmazdım, sadece Windows 10 Defender kullanıyordum şimdi o da açılmıyor.

Dün çok eski oyunları yüklemek amacıyla Torrent'i resmi siteden değil başka sitelerden kurdum ve galiba o sırada torrent, arka planda bir şeyler yüklediğinden ötürü virüs bulaştırdığını düşünmekteyim. Temiz kurulum ile 2004 sürümü kurmayı düşünüyorum fakat şu an PC'de önemli belgelerim duruyor temiz kurulum harici düzeltme şansım yok mudur?

2.png
Adsız.png
 
Temiz kurulum yapmak zorunda değilsiniz. Yükseltme ile her şeyi koruyarak geçebilirsiniz:

 
Temiz kurulum yapmak zorunda değilsiniz. Yükseltme ile her şeyi koruyarak geçebilirsiniz:

Mağaza, Defender ve Windows 10 uygulamaları açılmıyor. 2004 geçersem bu sorunların düzelme şansı var mıdır? nasıl düzeltebilirim?
@Murat5038 Sizi tekrardan rahatsız ediyorum kusura bakmayın. 2004 sürümünü sıfırlama işlemi yapmadan yükseltsem bu mağaza, defender, uygulama sorunları düzelir mi hocam?
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı