Microsoft, Windows 10 20H2 desteğini sonlandıracak

Masquridea

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Bu linkte de belirtildiği gibi bir süre sonra Windows 10 için verilen destek sona erecek, dolayısıyla saldırılara açık hale gelecektir. Peki TPM desteklemeyen bilgisayarlar veya bu işletim sistemini desteklemeyen işlemciler olması dolayısıyla W11 yüklenemeyen bilgisayarlar ne olacak? Bu konuda kafamda soru işaretleri oluştu buna açıklık getirebilecek şekilde yardımcı olabilecek olursa çok makbule geçer.

Güvenlik güncellemelerini almaya devam eder muhtemelen. Yoksa Windows çok kan kaybeder.

Pek bir şey olacağını sanmıyorum, piyasada yeni kullanıcıya yönelik alternatif bir işletim sistemi bulunmuyor. Çıkıp bana Linux'tan bahsetmeyin, çoğu kişi Linux'un L'sini bilmiyor daha.

11'e geçmem ben ya! Linux yolu açıktır, Valve sağ olsun.
Bir noktadan sonra Dünya tiranı olmuş microsoft'a bulaşman gerekiyor be dostum. Visual Studio'da çalışman gerekti diyelim, bu uygulamayı stabil olarak çalıştırabilmek için en optimize halini windows'ta kullanabilirsniz vs. vs... çok fazla şey var...
Pek bir şey olacağını sanmıyorum, piyasada yeni kullanıcıya yönelik alternatif bir işletim sistemi bulunmuyor. Çıkıp bana Linux'tan bahsetmeyin, çoğu kişi Linux'un L'sini bilmiyor daha.
Linux'un terminalini görüp devletleri hackleyebileceğimizi sanan insanlardan bahsediliyor sanırım :D Arkadaşın da dediği gibi bir nevi korkuyorlar.

Bu linkte de belirtildiği gibi bir süre sonra Windows 10 için verilen destek sona erecek, dolayısıyla saldırılara açık hale gelecektir. Peki TPM desteklemeyen bilgisayarlar veya bu işletim sistemini desteklemeyen işlemciler olması dolayısıyla W11 yüklenemeyen bilgisayarlar ne olacak? Bu konuda kafamda soru işaretleri oluştu buna açıklık getirebilecek şekilde yardımcı olabilecek olursa çok makbule geçer.

Hocam 2025'te desteği bitmeyecek miydi? Full mu fişini çekiyorlar Windows 11 iyi oturmamışken.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı