Microsoft, Windows 10 21H2 Kullanıcılarını Zorla 22H2’ye Yükseltecek

• Genelde güncellemeler başarısız oluyor bu nedenden dolayı sistem bootloopa giriyor birkaç kereliğine.
  • Yüzde kaç olduğunu söylüyor lakin saniyede ne kadar indiğini veya toplam güncelleme boyutunu göstermediğinden dolayı bazen yüzde doksandokuzda tıkalı kaldığında neyde sorun var öğrenemiyorsun.
  • Güncellemeleri (hem sistem özellikleri kısmından, hem Update sekmesinin kendisinden hem de servislerden) devre dışı bıraktığın halde kendini açıyor ve yetmezmiş gibi güncellemeleri ve bir kez daha yetmezmiş gibi sürücüleri kuruyor.
  • Bilgileri Microsoft ile paylaşıyor.
  • Zorla sürüm yükseltiyor.
Son kullanıcıların yaşadığı sorunları açıkladım işin arka tarafında daha çok fazla soruna sahip iğrenç bir hizmet.
Elle güncelliyorum. Windows katologtan indiriyorum bir iki hizmeti geri yüklüyorum. Güncelleyi yapıp, geri siliyorum :D.

• Genelde güncellemeler başarısız oluyor bu nedenden dolayı sistem bootloopa giriyor birkaç kereliğine.
  • Yüzde kaç olduğunu söylüyor lakin saniyede ne kadar indiğini veya toplam güncelleme boyutunu göstermediğinden dolayı bazen yüzde doksandokuzda tıkalı kaldığında neyde sorun var öğrenemiyorsun.
  • Güncellemeleri (hem sistem özellikleri kısmından, hem Update sekmesinin kendisinden hem de servislerden) devre dışı bıraktığın halde kendini açıyor ve yetmezmiş gibi güncellemeleri ve bir kez daha yetmezmiş gibi sürücüleri kuruyor.
  • Bilgileri Microsoft ile paylaşıyor.
  • Zorla sürüm yükseltiyor.
Son kullanıcıların yaşadığı sorunları açıkladım işin arka tarafında daha çok fazla soruna sahip iğrenç bir hizmet.
1- İki seneleik bir laptop'a sahibim ve BİR kez olsun güncellemelerin başarısız olduğunu görmedim. Bootloop hiç yaşamadım.

2- Güncelleme sürecini ve ne kadar kaldığını güzel bir şekilde göstermekten aciz, haklısınız. Ona güvenip plan yapamıyoruz. Ancak bu Windows ile alakalı bir şey. Dosya taşıma yaparken bile bana göre atmasyon sayılar veriyor.

3- Güncellemeleri o kadar kolay kapatamamak da bilinçli bir olay çünkü bu işi bilen veya bilmeyen herkes basit bir şekilde güncellemeleri kapatırsa zararlılara açık hâle gelir ve bu da Microsoft için kötü bir algı imajı olur.

4- Bilgileri paylaşması her şeyde olduğu gibi bunda da var. Zaten bu yüzden ücretsiz kullanıyorsunuz neredeyse.

5- Nadiren zorla sürüm yükseltir. Nedeni de 3. maddemle doğrudan ilişkili diyebilirim.

Hala topluluk güncellemesi hatası alıyorum 3 kez format attım :)

1684008249528.png

Ne güzel bir pencere öyle değil mi?
Daha Ntkernel kullanılıyor adamlar illa güncellemeye çalışıyorlar uygulamalar düzgün çalışmıyor zaten neden zorluyorlar ki?

Güncel olmak iyidir hocam. Niye tepki aldı bu kadar anlamadım.

Her zaman iyi olmaz. NVIDIA'nın yeni sürücüleri mesela :)

Son düzenleme:
Hala topluluk güncellemesi hatası alıyorum 3 kez format attım :)

Eki Görüntüle 1778119

Ne güzel bir pencere öyle değil mi?
Daha Ntkernel kullanılıyor adamlar illa güncellemeye çalışıyorlar uygulamalar düzgün çalışmıyor zaten neden zorluyorlar ki?

Her zaman iyi olmaz. NVIDIA'nın yeni sürücüleri mesela :)
Ek olarak AMD.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı