Dev şirketler artık arka planda bizden habersiz işlemler yapmaya başladı gibi. Alternatifleri de olmadığı için rahatlar tabii. Örneğin her Windows güncellemesinden sonra ne hikmetse Edge browser yenileniyor. Bu tarayıcıyı istemememe rağmen sistemimden kaldıramam da başka bir komedi.
Artık Windows 7 gibi stabil bir işletim sistemi gelmeyeceğine göre ciddi şekilde Linux'a geçmeyi düşünüyorum. Linux oyun konusunda da eskisinden çok daha iyi durumda ve en azından zorla bir tarayıcıyı kullandırtmıyor. Bu zorla uygulama kullandırtma mantığı Android'de de var. İşin kötü tarafı uygulamayı kaldıramıyorsun bile, boşuna yer kaplıyor.
Başka bir örnek Android 13 sürümünde OBB klasörüne erişim kısıtlaması gelmiş. Tabii ki de bunu açıkça belirtmiyorlar, arka planda oluyor. Bunu düzeltmek için root atmak zorunluymuş, ancak bunun sonucunda Google zararlı çıkacak, bunun farkında değiller mi?