Microsoft, Windows 11'in uyumsuz cihazlara yüklenmesine izin vermeyecek!

Microsoft'un yapması gereken hareketin 2 yıl sonra yapması Windows'un sonra ki büyük istemci sürümüne yaklaştığımız bu dönemde bazı değişikliklerin habercisi olabilir. Öte yandan geliştirme kanalında ya da Windows 11 sürüm 23H2'nin barındığı Beta kanalında böyle bir durum mevcut değil.

Windows'un sonra ki büyük sürümünün 2024'te sunulması bekleniyor ve bu sürümden önce ki son güncelleştirme de Windows 11 sürüm 23H2'ydi.

Kısaca, gelecekteki durum bir Windows 11 özellik güncellemesinden farklı olabilir.

Windows 10 ISO'suna Windows 11 WIM dosyasını ekle, geri ISO yap, bitti. Olmadı DISM ile yükleriz. Kaçarı göçeri yok.
"Windows 11 yükleme medyasını bir Windows 10 aracından çalıştırma gibi yönetimlerin işe yaramadığını söylüyor. "

Sen önce masaüstünde kasan işletim sistemini geliştir. Ya arama çubuğu çalışmıyor ya başlangıç çubuğu kayboluyor stabil çalışmıyor vs. vs. bir ton sorun var. Ha hakkını yemeyeyim hiç mavi ekran almadım ama alabilirim.

Yeni bir işletim sistemi çıkart, bir sürü özellik iste, stabil yapma, çoğu şey bozuk çalışsın ve bir de bilgisayarı desteklemeyip geçenleri yani bunu göze alanlara da izin verme. Mükemmelsin Microsoft!
Windows 11 ilk çıktığından beri kullanıyorum hiç bir sorun yaşamadım. 6700K ile bile kullanmıştım zamanında. Bir kere sorun yaşadım onda da hazır olmayan beta güncellemeyi kurduktan sonra PC reslemeye başlamıştı güncellemeyi silip ertesi gün yükledim sorun ortadan kalktı. Win 11 harika. Win 11 den sonra Win 10 kullandığımda Win 7 kullanıyor gibi hissediyorum. Yenilik ve güncellik her zaman iyidir. Ayırca Microsoft'un bu politikası kullanıcılara yanlış gibi gözükse de sonradan Win 11 en hafif sürümü, şu sürümü bu sürümü gibi sorunlarla uğraşıp markasını lekelemek istemiyor. Apple yapsa kimse bir şey demiyor ama Microsoft yapınca herkes yükleniyor.

Windows 11 ilk çıktığından beri kullanıyorum hiç bir sorun yaşamadım. 6700K ile bile kullanmıştım zamanında. Bir kere sorun yaşadım onda da hazır olmayan beta güncellemeyi kurduktan sonra PC reslemeye başlamıştı güncellemeyi silip ertesi gün yükledim sorun ortadan kalktı. Win 11 harika. Win 11 den sonra Win 10 kullandığımda Win 7 kullanıyor gibi hissediyorum. Yenilik ve güncellik her zaman iyidir. Ayırca Microsoft'un bu politikası kullanıcılara yanlış gibi gözükse de sonradan Win 11 en hafif sürümü, şu sürümü bu sürümü gibi sorunlarla uğraşıp markasını lekelemek istemiyor. Apple yapsa kimse bir şey demiyor ama Microsoft yapınca herkes yükleniyor.
Gerçekten Windows 11'den 10'a geçince Windows 7'ye geçmiş gibi mi hissediyorsunuz? Lakin size gerçeği söylemeliyim Windows 11'in bir artısı şuanlık yok hatta zararı var.Windows 10 gelen güncellemelerle yerine oturmuş 10 numara işletim sistemidir lakin Windows 11 hala bu durumda sınıfta kalıyor.Sorun yaşayan bir çok kullanıcı var siz yaşamadınız diye kimse yaşamayacak mı? Eğer bilgisayarım destekleseydi 10'dan geçiş yapmazdım.

Orta sekmentin bir üstü, RTX 3060 Max-P (PC için 2060 Super'e denk) bir bilgisayar kullanıyorum. Hiç güzel bir deneyimim olmadı. Daha hala çok fazla sorunu var.

Hocam bende APU sistem kullanıyorum ve Stabil çalışıyor ama Geçen sene ara ara kasmalar yaşıyordum sistemde mart güncellemesinden sonra stabil oldu kasma vs. yaşamadım hiç

Windows 11 ilk çıktığından beri kullanıyorum hiçbir sorun yaşamadım. 6700K ile bile kullanmıştım zamanında. Bir kere sorun yaşadım onda da hazır olmayan beta güncellemeyi kurduktan sonra PC reslemeye başlamıştı güncellemeyi silip ertesi gün yükledim sorun ortadan kalktı. Windows 11 harika. Windows 11'den sonra Windows 10 kullandığımda Windows 7 kullanıyor gibi hissediyorum. Yenilik ve güncellik her zaman iyidir. Ayırca Microsoft'un bu politikası kullanıcılara yanlış gibi gözükse de sonradan Windows 11 en hafif sürümü, şu sürümü bu sürümü gibi sorunlarla uğraşıp markasını lekelemek istemiyor. Apple yapsa kimse bir şey demiyor ama Microsoft yapınca herkes yükleniyor.

Apple yapsa da yükleniriz, yükleniyoruz da mobil tarafında. Microsoft cidden çok boş bir işletim sistemi çıkardı. Hala daha sorun yaşayan çok insan varken siz yaşamıyorsunuz diye herkes aynı değil. Windows 10'u çok güzel yapıp 11 geldiğindie desteği 2025'te keseceğiz dersen ve 11'i düzeltmezsen böyle eleştiriye maruz kalacaksın illaki kardeşim.

Hocam bende APU sistem kullanıyorum ve Stabil çalışıyor ama Geçen sene ara ara kasmalar yaşıyordum sistemde mart güncellemesinden sonra stabil oldu kasma vs. yaşamadım hiç
1.5 yıl Windows 11 kullandım. Ara ara güncellemeler sonrası çok sorun yaşadım. Geçende format atıp tekrar geçtiğimde oyundan atmalar, kasmalar ve performans düşüşlerinden 10'a döndüm. Şu anda çok daha iyi. Belki ileride geri 11'e dönerim düzeltirlerse.

Apple yapsa da yükleniriz, yükleniyoruz da mobil tarafında. Microsoft cidden çok boş bir işletim sistemi çıkardı. Hala daha sorun yaşayan çok insan varken siz yaşamıyorsunuz diye herkes aynı değil. Windows 10'u çok güzel yapıp 11 geldiğindie desteği 2025'te keseceğiz dersen ve 11'i düzeltmezsen böyle eleştiriye maruz kalacaksın illaki kardeşim.

1.5 yıl Windows 11 kullandım. Ara ara güncellemeler sonrası çok sorun yaşadım. Geçende format atıp tekrar geçtiğimde oyundan atmalar, kasmalar ve performans düşüşlerinden 10'a döndüm. Şu anda çok daha iyi. Belki ileride geri 11'e dönerim düzeltirlerse.
Bazı istenilen özellikler dışında hata olayı çok azdı. En kötü denilen zamanda dahi kullandım. Sorun yaşayan olduğu kadar sorun yaşamayan da var. Aynı sorunları sanki Win 10'da kimse yaşamıyor mu? Şuanda en stabil denilen Win 10'da dahi sorun yaşayanlar varken. Bu şekilde örnek vermek olmaz.

Bazı istenilen özellikler dışında hata olayı çok azdı. En kötü denilen zamanda dahi kullandım. Sorun yaşayan olduğu kadar sorun yaşamayan da var. Aynı sorunları sanki Windows 10'da kimse yaşamıyor mu? Şu anda en stabil denilen Windows 10'da dahi sorun yaşayanlar varken. Bu şekilde örnek vermek olmaz.

Windows 10'da sorun yaşayan kişi sayısı oranı %10 iken Windows 11'de %40'larda. Ne zaman bir sorun aratsam aynı sorun hep Windows 11 yazılarak çözüm istenmiş. Böyle örnek verme oluyor yani. Ayrıca Windows 11'deki çoğu sorun 10'a geçince çözüldü.

Microsoft, Windows 11 için desteklenen Intel ve AMD işlemciler listesini güncelledi. Aynı zamanda şirket, işlemci listesini güncellemenin yanı sıra yakında desteklenmeyen donanımlara Windows 11 yüklenmesini engelleyecek.

Yeni söylentilere göre birkaç kullanıcı, Build 25905 yapısı için Rufus'un sistem gereksinimlerini atlama özelliği, kayıt defterinden gereksinim devre dışı bırakma ya da Windows 11 yükleme medyasını bir Windows 10 aracından çalıştırma gibi yönetimlerin işe yaramadığını söylüyor fakat 253xx. Xx değerinde ki yapılarda bunu olmadığını da ekliyor.

Her ne kadar bazı kullanıcılar, Build 25905 yapısını önce ki gibi yükleyebilse de Microsoft'un davranışlarının genişlemesi Windows 11'i yükleyemeyen kullanıcıların sayısını artırabilir.

Elbet geliştiricilerden biri bunu da aşmanın yolunu bulacaktır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı