Microsoft Windows'u lisanslar mı?

Cyberbug 2077

Hectopat
Makaleler
1
İyi günler bilgisayarıma temiz kurulum yaptırıyorum ancak kafama takılan bir konu var bir forumda bir arkadaş şöyle bir sorunla karşılaşmış.

Sistemim hard disk üzerinde olduğu için SSD'ye geçtim ancak SSD'yi takan kişi HDD'ye dokunmadan SSD'ye Windows Pro yüklemiş ve bir anahtar girmiş. (Tahminen KMSpico kullandı) Eski anahtarımı kullanacağım ama nasıl? (Boot menegden eski sisteme girebiliyorum?)

Not: Windows, Microsoft hesabınıza bağlı bir dijital lisans ile etkinleştirildi, diyor
Ben de temiz kurulumdan sonra Microsoft hesabıma bağlansam bana da aynısı olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha önce bir Microsoft lisansına sahip iseniz anakarta gömülmüştür ve kurulumdan sonra etkinleşecektir. Yine de bir bilgisayarcıya verdiyseniz KMSPico kullanabilir.

Bildiğim kadarıyla lisans anahtarı anakarta bağlı.

Tamam ancak adamın yazdığında Microsoft ile etkinleştirilmiştir yazdığını söylüyor.

Daha önce bir Microsoft lisansına sahip iseniz anakarta gömülmüştür ve kurulumdan sonra etkinleşecektir. Yine de bir bilgisayarcıya verdiyseniz KMSpico kullanabilir.

Yok adama lisans yapma dedim yani Microsoft'tan almadığınız bir lisans Microsoft ile etkinleşemez değil mi?

KMSPico kullanılsaydı "Windows, Microsoft hesabınıza bağlı dijital lisans ile etkinleştirildi." yerine "Windows, kuruluşunuzun etkinleştirme hizmeti kullanılarak etkinleştirildi." olarak görünürdü. Etkinleştirme ekranın da ilk yazı (dijital lisansın olduğu yazı) çıktıysa Windows orijinaldir. Lisansı hesaba bağlamak için Windows cihaza bir Microsoft hesabıyla giriş yapmanız ve geçerli bir anahtar girmeniz yeterli olacaktır.

Tamam ancak adamın yazdığında Microsoft ile etkinleştirilmiştir yazdığını söylüyor.

Yok adama lisans yapma dedim yani Microsoft'tan almadığınız bir lisans Microsoft ile etkinleşemez değil mi?
Teknik olarak Microsoft'a ait olmayan ürün anahtarları Microsoft hesaplarının lisans kısmını etkileyemez.

KMSpico kullanılsaydı "Windows, Microsoft hesabınıza bağlı dijital lisans ile etkinleştirildi." yerine "Windows, kuruluşunuzun etkinleştirme hizmeti kullanılarak etkinleştirildi." olarak görünürdü. Etkinleştirme ekranın da ilk yazı (dijital lisansın olduğu yazı) çıktıysa Windows orijinaldir. Lisansı hesaba bağlamak için Windows cihaza bir Microsoft hesabıyla giriş yapmanız ve geçerli bir anahtar girmeniz yeterli olacaktır.

Hayır ben onu sormuyorum diyelim ki KMSpico'lu bir bilgisayarda Microsoft hesabında oturum açtık ondan sonra o KMSpico'lu bilgisayara temiz kurulum yaptık ondan sonra o KMSpico etkinken bağladığımız hesabı temiz kurulumdan sonra etkinleştirirsek yine KMSpico ile lisans yapabilir mi?

Hayır ben onu sormuyorum diyelim ki KMSpico'lu bir bilgisayarda Microsoft hesabında oturum açtık ondan sonra o KMSpico'lu bilgisayara temiz kurulum yaptık ondan sonra o KMSpico etkinken bağladığımız hesabı temiz kurulumdan sonra etkinleştirirsek yine KMSpico ile lisans yapabilir mi?
Hayır, bunu yapamaz. KMSpico, anahtarı Microsoft hesabına bağlayamaz. Windows'u etkinleştirir fakat dijital lisans yerine toplu lisanslama kullanır. "Windows, kuruluşunuzun etkinleştirme hizmeti kullanılarak etkinleştirildi." mesajı, Windows lisansının Microsoft hesabına bağlı olduğu anlamına gelmez.

Hayır, bunu yapamaz. KMSpico, anahtarı Microsoft hesabına bağlayamaz. Windows'u etkinleştirir fakat dijital lisans yerine toplu lisanslama kullanır. "Windows, kuruluşunuzun etkinleştirme hizmeti kullanılarak etkinleştirildi." mesajı, Windows lisansının Microsoft hesabına bağlı olduğu anlamına gelmez.

Yani hiçbir şekilde temiz kurulum yapılmış bilgisayarıma Microsoft bağlasam tekrar KMSpico ile lisanslanamaz değil mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı