Microsoft yeni bir çekirdek yapar mı?

Pisi linux her ne kadar son kullanıcı içiniz dese bile şuan değil. Pisi linux repolarında her paket yok ve bir paket kurabilmesi için derlenmesi gerekir ve son kullanıcı için uygun değildir.

Yapmaz. Tek rakibi olan Linux bile Windows'un çeyreği kadar anca kullanılıyorken olmaz yani.

Belki 6-7 yıl sonra.

Windows Vista'nın yapı numarasından esinlenen NT 6.0, farklı bir çekirdek ile kullanıma sunulduğunda yaşanılan hataları ve performans sorunlarını geçmişle ilgisi olanlar bilir. Microsoft, bunu tattı ve bu konuya temkinli yaklaşıyor. Çekirdek geliştirmek basit bir iş değil, yapımında zaman gerektirecek bir durum. Microsoft'un odağı Windows 10 yeni çıktığı dönemlerde bu konuya değinmeliydi ve bunun üstesinden gelinmeliydi.

NT 6.X, Windows 10 ile sonlanacak bir çekirdek sürümü olarak kalmalıydı ve gerçekten Windows 10, NT 10.0 ile gelmeliydi fakat halihazırda tüm sürümleri ve Windows 11'de dahil olmak üzere bu çekirdeği kullanıyor ve bu hoş değil.

Geçmişte ki hatalarından ders çıkaran Microsoft'un Windows Vista ile yaşadığı NT 6.0 sorunlarını bir kenara bırakarak Windows 12 ile düzenli ve kararlı bir çekirdek inşa edeceğini düşünüyorum.

Windows Core OS, NT çekirdeğini kullanır.

Oluştursa çok iyi olur.

Hayır, Core OS, NT çekirdeğini kullanmıyor. Core OS, Microsoft tarafından geliştirilen yeni bir çekirdektir. NT çekirdeğinden farklı olarak, Core OS, Linux çekirdeğinden ilham alan bir mikro çekirdek tasarımına sahiptir. Bu, Core OS'un daha hafif ve daha verimli olmasını sağlar.

Windows Core OS, normal Windows masaüstü işletim sisteminde ki eski özelliklere sahip olmasa da hala NT çekirdek temeline sahiptir.

Kaynak: Windows Core OS, BetaWiki

Vista ne lanet şeydi. XP bilgisayarımı yükseltmek için mahalle bilgisayarcısından çürük CD'ye yazılmış Vista'yı almıştım. Kurdum ama Ethernet Driver'ını hiçbir şekilde kuramadım. Driver kurulduğu anda mavi ekran döngüsüne giriyordu. Küfür ede ede XP'ye geçmiştim.

Ne Vista'sı hocam ta Windows 2000'den beri?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…