Mıknatıs telefona, bilgisayar, tablete vb. şeylere zarar verir mi?

Hayır, mıknatıslar güncel telefonlarda ciddi(çoğu durumda hiçbir soruna sebep olmaz) bir soruna sebep olmaz ancak çok güçlü mıknatıslar kullanmamak yine de daha sağlıklı. Çeşitli telefon/tablet aksesuarları da mıknatıslı olabiliyor.
 
Merhaba. Genel olarak tüm elektronik parçalar için;
1- Mıknatıslar, içlerinde hall-affect sensörü bulunduran tüm elektronik devrelerde istenmeyen tetiklenmeleri veya etkilenimleri oluşturabilir, çünkü bu tip sensörler mıknatısla tetiklenerek çalışır.
2- Eski kasetli teyplerin mağnetik bantlı ses kasetlerinin kaydedilmiş olan ses kayıtları çok yakın mıknatıslarla kolayca silinirdi. Bu nedenle mağnetik ses kaseti ve mıknatıs birlikte taşınamazdı. Video kasetleri için de ayni durum söz konusuydu.
3- Cep tel., tablet, vb. elektronik cihazların mağnetik kuplaja açık olan mağnetik parçaları bulunuyorsa, neodyum mıknatıs gibi çok kuvvetli mıknatıslardan uzak mesafelerde etkilenebilir, ancak telefon kulaklığının elektrodinamik hoparlörlerinde kullanılan normal güçteki mıknatıslardan telefonların etkilenmesi söz konusu değildir. Etkilenme durumları olabilseydi kullanım kitapçıklarında kulaklığın kullanımında bu telefondan uzak tutulması uyarısı mutlaka yer alırdı. Kolay gelsin.
 

Geri
Yukarı