Çözüldü Mikrofon jak tamiri nasıl yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Selamlar Technopat Sosyal ailesi bilgisayar kulaklığımın mikrofonu bozuldu jak kısmı bende evdeki bozuk telefon kulaklığının jakını kesyim ve temiz hale getirdim ama lehim yerlerini bulamıyorum. Yardım eder misiniz? Mikrofondan 2 kablo çıktı internette hep 1 kablo var yardımlarınız için şimdiden teşkkürler.

20200425_195722_HDR.jpg

20200425_195750_HDR.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
genellikle ,
1- left
2- right
3- ground
4- mic
şeklinde oluyor. çıplak kabloyu ground'a kırmızıyı left yada right a lehimlemen yeterli.. kulaklık kabloları kaplamalı oluyor genelde çakmakla lehimlemek istediğin ucun kaplamasını biraz yakarak lehimlemeyi dene.. tamir jackı olmadığı için bunu bozmadan lehimlemen çok zor , lehimlemeye çalışırken büyük ihtimal aradaki plastik katmanları eritip plakalar birbirine kısadevre yapacak. keşke jackı komple soymak yerine kablosunun az gerisinden kesip kablodan kabloya lehimleseydin :)
genellikle ,
1- left
2- right
3- ground
4- mic
şeklinde oluyor. çıplak kabloyu ground'a kırmızıyı left yada right a lehimlemen yeterli.. kulaklık kabloları kaplamalı oluyor genelde çakmakla lehimlemek istediğin ucun kaplamasını biraz yakarak lehimlemeyi dene.. tamir jackı olmadığı için bunu bozmadan lehimlemen çok zor , lehimlemeye çalışırken büyük ihtimal aradaki plastik katmanları eritip plakalar birbirine kısadevre yapacak. keşke jackı komple soymak yerine kablosunun az gerisinden kesip kablodan kabloya lehimleseydin :)

Dosya Ekleri

• amazoncom-gold-4-pole-35mm-male-repair-headphone-jack-plug-metal.jpg
    amazoncom-gold-4-pole-35mm-male-repair-headphone-jack-plug-metal.jpg
    35 KB · Görüntüleme: 118
Çözüm
Kestiği kulaklığında jackı bozuktu yoksa kesmem :D cevabın için teşekkürlerrenk körüyüm ayırt edemedim ama 2 türlü de deneyeceğim sağ ol.
Cidden sağ ol oldu 2 yıl sonunda mikrofonumu kullanabiliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı