Mikrofon önerisi

zift

Zeptopat
Daha fazla  
YouTube'da ukulelemle söylediğim şarkılar için mikrofon almak istiyorum fakat bu konuda hiçbir bilgim yok. Hem kendi sesim hem de ukulelenin ses kalitesi açısından ne tercih etmeliyim? Sesimin stüdyo kaydı gibi parazitsiz ve net olmasını istiyorum. Ayrıca bütçe sıkıntım yok ve yaka mikrofonu istemiyorum. Kayıtları pc başında yapmayacağım için ayaklı bir mikrofon istiyorum.

2.el Fifine K669B bak derim. Buyur sana ukuleleli bir şarkının sesi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Çok teşekkürler dostum.

YouTube'da ukulelemle söylediğim şarkılar için mikrofon almak istiyorum fakat bu konuda hiçbir bilgim yok. Hem kendi sesim hem de ukulelenin ses kalitesi açısından ne tercih etmeliyim? Sesimin stüdyo kaydı gibi parazitsiz ve net olmasını istiyorum. Ayrıca bütçe sıkıntım yok ve yaka mikrofonu istemiyorum. Kayıtları pc başında yapmayacağım için ayaklı bir mikrofon istiyorum.

Bu işlerde hiç bilginiz yoksa; Stüdyo kaydı gibi kayıt alamazsınız. Kaliteli kayıt sadece mikrofon ile olmaz. Zincirin halkaları gibidir. Oda akustiği, DAW bilgisi, Ekipman bilgisi ve ekipman iyi seviyede olmalı. Ses kartınız var mı? Mikrofon Preamfiniz var mı? Daw Bilginiz ne seviyede?
Bunları öğrenecem diyorsanız bahsettiğiniz"stüdyo kalitesi"ne ulşmanız 2-3 yılınızı alır. O arada elinizdeki ekipman yetmez, yenisini alırsınız, satarsınız, değiştirirsiniz. Öğrenme; uzun , maliyetli ve sancılı bir süreç. PC başında o kaydı yaparsanız; mikrofonlara fan sesi ve parazit gider.

Misal vokal kaydı için mikrofonun bir standardı yoktur. Kondanser de, dinamik mikrofon da kullanabilirsiniz. Bu sizin tarzınız, ses renginiz, ve söyleyiş dinaminiğiniz ile, bazen de şarkının tarzı ile ilgili dahi olabilir.

Gitar kayıtlarında, yine aynı şekilde çok fazla mikrofon çeşidi kullanmak gerekebilir. Elimde super kardioid / geniş açılı kondanser/ dar açılı kondanser gibi çok çeşitli mikrofonlar var. En iyi sonucu; küçük diyafram kondanser mic ile alıyorum. Bazen hepsini bir arada kullanıyorum. Gitar türü, çalım şekli, bulunduğunuz ortam dahi nu unsurları etkiler.

Sonuç: Kayıt konusunda bilgili ve tecrübeli biri iseniz en kötü ekipmanlar ile bile güzel kayıtlar alabilirsiniz. Ancak bilginiz yoksa, 10.000$ lık ekipman versek; 10$ lık ses çıkartamazsınız.

En ucuz ve mantıklı yöntem şu; Bunları bir kenara bırakın. Kayıt yapacağınız zaman bir stüdyoya gidin ve kaydedin. Vakit de, para da kaybetmezsiniz.

Oyuncak bu. O videoda mikrofon ile kullandığı preamp, kompressör, Expander, Enhancer, EQ yü çeksek %10 bile ses alamazsınız.

Son düzenleme:
Bu işlerde hiç bilginiz yoksa; stüdyo kaydı gibi kayıt alamazsınız. Kaliteli kayıt sadece mikrofon ile olmaz. Zincirin halkaları gibidir. Oda akustiği, DAW bilgisi, ekipman bilgisi ve ekipman iyi seviyede olmalı. Ses kartınız var mı? Mikrofon preamfiniz var mı? DAW bilginiz ne seviyede?
Bunları öğreneceğim diyorsanız bahsettiğiniz"stüdyo kalitesi"ne ulşmanız 2-3 yılınızı alır. O arada elinizdeki ekipman yetmez, yenisini alırsınız, satarsınız, değiştirirsiniz. Öğrenme; uzun, maliyetli ve sancılı bir süreç. PC başında o kaydı yaparsanız; mikrofonlara fan sesi ve parazit gider.

Misal vokal kaydı için mikrofonun bir standardı yoktur. Kondanser de, dinamik mikrofon da kullanabilirsiniz. Bu sizin tarzınız, ses renginiz, ve söyleyiş dinaminiğiniz ile, bazen de şarkının tarzı ile ilgili dahi olabilir.

Gitar kayıtlarında, yine aynı şekilde çok fazla mikrofon çeşidi kullanmak gerekebilir. Elimde super kardioid / geniş açılı kondanser/ dar açılı kondanser gibi çok çeşitli mikrofonlar var. En iyi sonucu; küçük diyafram kondanser Mic ile alıyorum. Bazen hepsini bir arada kullanıyorum. Gitar türü, çalım şekli, bulunduğunuz ortam dahi nu unsurları etkiler.

Sonuç: Kayıt konusunda bilgili ve tecrübeli biri iseniz en kötü ekipmanlar ile bile güzel kayıtlar alabilirsiniz. Ancak bilginiz yoksa, 10.000$lık ekipman versek; 10$lık ses çıkartamazsınız.

En ucuz ve mantıklı yöntem şu; bunları bir kenara bırakın. Kayıt yapacağınız zaman bir stüdyoya gidin ve kaydedin. Vakit de, para da kaybetmezsiniz.

Oyuncak bu. O videoda mikrofon ile kullandığı preamp, kompressör, expander, enhancer, EQ yü çeksek %10 bile ses alamazsınız.

Kanka sen "stüdyo kalitesi" ve "stüdyo kalitesi gibi" arasındaki farkı bir anla derim ilk başta.

Adam demiş ki orada koskocaman stüdyo kalitesi gibi parazitsiz pürüzsüz ve net bir ses istiyorum, birebir stüdyo kalitesi alayım değil.

Eğer stüdyo olayına girersek onlarca farklı durum ortaya giriyor.

Oyuncak? Ah videoda adamın preamp vb ürünleri kullanıldığını nereden çıkardın acaba. Bu ürün USB arayüzüne sahip ürün ve fiyatına göre sunduğu kalite belli ve arkadaşın isteklerini de oldukça karşılayan bir ürün. USB'yi taktığın taktirde o videodaki sesin %100'ünü alırsın merak etme.

Bilgine lafım yok ama bir ürün hakkında eleştiri yapacaksan ilk başta git ürünü araştır ondan sonra eleştiride bulun.

Ayrıca böyle bir iş için stüdyoya her seferinde bir mikrofon parası vermenin de anlamı yok.

Zaten kullanıcının ben profesyonel bir iş yapıyorum tarzı bir iddiası yok sadece stüdyo kalitesine yakın olabilecek temiz net ve kaliteli bir ses istiyorum diyor.

Sen ise arkadaşın bu isteğine yönelik değil tam tersi olarak o var mı şu var mı diye diye git stüdyoya paranı dök kayıt al diyorsun.

Geçen sene arkadaşım gitti bir stüdyoda kayıt aldı 700-800₺ para ödedi çıktı.

Belki haftada 3-4 kayıt alınacak videolar için sence gidip 3-5 dakikalık videodaki ses kaydı için 700-800₺ dökmek mi mantıklı bu haftada 2800₺'ye gibi bir fiyat çıkarıyor.

Hadi adam orada oraya buraya taktı kullandı bunlar da mı kullandı? Bence bir daha bir ürün hakkında yorum yapmadan önce git araştır öyle yap.

Son düzenleme:
videoda adamın preamp vb ürünleri kullanıldığını nereden çıkardın acaba.
Sesi duyduğum anda anlarım. Galiba şu yüzden olabilir; Ses teknisyeni / tonmaisterim, profesyonel müzisyenim. Mesleğim bu ve profesyonel stüdyo sahibiyim. 20 yıldır...

Bilgine lafım yok ama bir ürün hakkında eleştiri yapacaksan ilk başta git ürünü araştır ondan sonra eleştiride bulun.
Gerek yok. USB mikrofonlar oyuncaktır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kanka sen "stüdyo kalitesi" ve "stüdyo kalitesi gibi" arasındaki farkı bir anla derim ilk başta.

Adam demiş ki orada koskocaman stüdyo kalitesi gibi parazitsiz pürüzsüz ve net bir ses istiyorum, birebir stüdyo kalitesi alayım değil.

Eğer stüdyo olayına girersek onlarca farklı durum ortaya giriyor.

Oyuncak? Ah videoda adamın preamp vb ürünleri kullanıldığını nereden çıkardın acaba. Bu ürün USB arayüzüne sahip ürün ve fiyatına göre sunduğu kalite belli ve arkadaşın isteklerini de oldukça karşılayan bir ürün. USB'yi taktığın taktirde o videodaki sesin %100'ünü alırsın merak etme.

Ayrıca böyle bir iş için stüdyoya her seferinde bir mikrofon parası vermenin de anlamı yok.

Zaten kullanıcının ben profesyonel bir iş yapıyorum tarzı bir iddiası yok sadece stüdyo kalitesine yakın olabilecek temiz net ve kaliteli bir ses istiyorum diyor.

Sen ise arkadaşın bu isteğine yönelik değil tam tersi olarak o var mı şu var mı diye diye git stüdyoya paranı dök kayıt al diyorsun.

Geçen sene arkadaşım gitti bir stüdyoda kayıt aldı 700-800₺ para ödedi çıktı.

Belki haftada 3-4 kayıt alınacak videolar için sence gidip 3-5 dakikalık videodaki ses kaydı için 700-800₺ dökmek mi mantıklı bu haftada 2800₺'ye gibi bir fiyat çıkarıyor.

Hadi adam orada oraya buraya taktı kullandı bunlar da mı kullandı? Bence bir daha bir ürün hakkında yorum yapmadan önce git araştır öyle yap.

Sen beni anlamışsın dostum sağ olasın, üslubu biraz sıkıntılı olmuş zaten en başta demiştim bilgim yok diye ama sıkıntı yok sağ olasın. 👍🏽

Sen beni anlamışsın dostum sağ olasın, üslubu biraz sıkıntılı olmuş zaten en başta demiştim bilgim yok diye ama sıkıntı yok sağ olasın. 👍🏽

Eğer faydam dokunduysa önerdiğim mesajı da çözüm olarak raporlarsan çok müteşekkir olurum. Hayırlı kullanımlar.

Kanalınızı da paylaşırsanız sevinirim merak ediyorum gelecek videoları.

Eğer faydam dokunduysa önerdiğim mesajı da çözüm olarak raporlarsan çok müteşekkir olurum. Hayırlı kullanımlar.

Kanalınızı da paylaşırsanız sevinirim merak ediyorum gelecek videoları.
Teşekkürler, hemen yapıyorum. Yeni katıldım foruma bilmiyordum. Kanalı da mesaj kutunuza bırakacağım çok teşekkürler. :)

Teşekkürler, hemen yapıyorum. Yeni katıldım foruma bilmiyordum. Kanalı da mesaj kutunuza bırakacağım çok teşekkürler. :)

Buradan bir videonuzu atın gitsin. Özel mesaj açık değil burada.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı