Mikrofon sesi çok az iletiyor

dobreria

Femtopat
Katılım
14 Nisan 2021
Mesajlar
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar, benim benim bir mikrofon sorunum var. Yaklaşık 1 haftadır Türkçe ve İngilizce bütün forumları inceledim fakat bir çözüm bulamadım.
Sorunum ise şu: Mikrofonum inanılmaz derecede az ses iletiyor. Hatta öyle ki normal ses düzeyinde konuşursam sanki mikrofon çalışmıyor gibi gözüküyor.

  • Realtek'in sürücülerini indirdim.
  • Ses düzeyi ve bas arttırdım.
  • Bilgisayara Windows güncelleştirmeleri yaptırdım.
  • Windows'un sorun giderme seçeneğimi kullandım.
  • USB ses kartı alıp onunla denedim mikrofonu.
  • En sonunda hiçbiri olmayınca bu sefer bilgisayara sıfırlama yaptım, yine sorunum düzelmedi.

Koskoca internette bunun bir çaresi yok mu?

Eğer isterseniz ekran görüntüleri de atabilirim.
Eğer yapabileceğini düşünen olursa team wiever da açabilirim
 
Son düzenleme:
Mikrofonu aldığınızdan itibaren olan bir sorun mu? Sonradan olan bir durum ise, aklıma telefonların ahize veya mikrofon girişlerinin temizlendikten sonra daha iyi çalışması geldi. Mikrofonların çoğunun ses aldığı yer sadece iğne ucundan biraz kalın delikten geçiyor. O delik tıkandı ise kesinlikle sesi çok düşük şekilde iletir. Temizlenmesi gerekiyor ise denemelisiniz. Sorun devam ederse kesinlikle yazılımsal bir sorun olabilir.
 
Denedim fakat sonuç değişmedi. Ben zaten birden fazla mikrofon ve bilgisayarın farklı jak girişlerini denedim hatta dediğim gibi USB ses kartı bile denedim.

Yani bu öyle bir sorunki sanki tek benim başıma gelmiş gibi.
 
2 farklı normal oyuncu kulaklığı ve 1 tane de kulak içi kulaklık denedim bunların hepsi diz üstü bilgisayarımda gayet normal çalışıyor fakat bilgisayara takınca ses neredeyse hiç gelmiyor. Ben 1'den farklı mecrada uzaktan eğitime katılıyorum ve bu sorun yüzünden 1 haftadır bütün eğitimlerimden geri kaldım.
 

Geri
Yukarı