Mikrofonlu IEM kulaklık önerisi

Bütçe
3000
Teşekkür ederim hocam. Anakartımı belirtmiştim bir ses kartına ihtiyacım olmasını istemiyorum açıkçası. Bazılarında entegre ses kartı varmış galiba. Yani profesyonel oyuncu değiliz sadece neyin nerede olduğunu anlayabilsem oyunda yeter. Genelde Rainbow Six oynuyorum.

Entegre ses kartından kastınız DSP çipi sanırım, genelde Type-C to 0.78mm 2 pin kablolara entegre oluyorlar. İyi sayılabilirler fakat analog 3.5mm'nin yerini tutamazlar, anakartınızda Type-C girişi yok, bu yüzden sorun olmayacağını düşünüyorum. 3.5mm en iyi sesi verecektir.

Maksimum çıkabileceğiniz bütçe nedir? 3000 TL mi?

Entegre ses kartından kastınız DSP çipi sanırım, genelde Type-C to 0.78mm 2 pin kablolara entegre oluyorlar. İyi sayılabilirler fakat analog 3.5mm'nin yerini tutamazlar, anakartınızda Type-C girişi yok, bu yüzden sorun olmayacağını düşünüyorum. 3.5mm en iyi sesi verecektir.

Maksimum çıkabileceğiniz bütçe nedir? 3000 TL mi?
Yani 3000'in üstünede çıkabilirim ama dediğim gibi çok profesyonel, böyle sabahtan akşama kadar oyun oynayan biri değilim. Akşamları girip oynuyorum.

Yani 3000'in üstünede çıkabilirim ama dediğim gibi çok profesyonel, böyle sabahtan akşama kadar oyun oynayan biri değilim. Akşamları girip oynuyorum.

Genel kullanım için istiyorsanız ufak bir DAC alıp telefonunuzda da kullanabilirsiniz, her zaman 192/384kHz 24 bit müzik dinleyemezsiniz sonuçta😀

Denediğim kadarıyla geniş bir ses sahnesi, yüksek ses çözünürlüğü ve parlak-dengeli bir ses arıyorsanız truthear hexa alabilirsiniz.
SHENZHENAUDIO5 koduyla 85 dolara geliyor. Daha üstüne çıkarım derseniz çok daha güzel modeller mevcut.

Fakat maalesef bu modelde mikrofon bulunmuyor.

Bir de bu 30€ sınırı yok mu yurt dışından ürün getirirken?

Shenzhenaudio üzerinden alırsanız gümrükte 12.99 dolar olarak beyan edip geçirebiliyorlar. Bizzat yakın zamanda denedim, problemsiz geçiyor.

Genel kullanım için istiyorsanız ufak bir DAC alıp telefonunuzda da kullanabilirsiniz, her zaman 192/384kHz 24 bit müzik dinleyemezsiniz sonuçta😀

Denediğim kadarıyla geniş bir ses sahnesi, yüksek ses çözünürlüğü ve parlak-dengeli bir ses arıyorsanız truthear hexa alabilirsiniz.
SHENZHENAUDIO5 koduyla 85 dolara geliyor. Daha üstüne çıkarım derseniz çok daha güzel modeller mevcut.

Anladım hocam yardımlarınız için teşekkür ederim. Peki size bir sorum olacak bende Anker Soundcore Life Note bluetooth kulaklık var. Oyunda sesleri felan gayet iyi alabiliyorum test ettiğim kadarıyla bir gecikmede yaşamıyorum. Şimdi bu kullandığım kulaklıkla sizin önerdiğiniz arasında ne gibi farklar görebilirim? Tabi ki fark olacaktır fakat aralarında ne gibi değişiklikler var merak ediyorum. Kulaklıklar hakkında hiç bilgim yok o yüzden sormak istedim.

Anladım hocam yardımlarınız için teşekkür ederim. Peki size bir sorum olacak bende Anker Soundcore Life Note Bluetooth kulaklık var. Oyunda sesleri falan gayet iyi alabiliyorum test ettiğim kadarıyla bir gecikmede yaşamıyorum. Şimdi bu kullandığım kulaklıkla sizin önerdiğiniz arasında ne gibi farklar görebilirim? Tabii ki fark olacaktır fakat aralarında ne gibi değişiklikler var merak ediyorum. Kulaklıklar hakkında hiç bilgim yok o yüzden sormak istedim.

Kullandığınız kulaklık kablosuz olduğu için aktarım hızı sınırlı ve gecikme en iyi ihtimalle 70 ms civarında olacaktır. Kablolu kulaklıklar analog olarak sesi direkt anakarttan aldığı için gecikme yok denecek kadar az oluyor. Kalite konusuna gelecek olursak; Qualcomm aptX codecini kullanıyorsanız 350 Kbps bandında bir anlık aktarım hızınız bulunuyor. Bu 16 bit 44.1KHz(1411 Kbps sıkıştırılmamış) CD kalitesindeki müziklerden neredeyse 4-5 kat daha düşük bir kalite demek. aptX codeci sıkıştırma yaptığı için verileriniz kaybedilir/sıkıştırılır. Şu an günümüzde IEM'lerimiz ile 192 KHz 24 bit 2 kanal müzikleri rahatça dinleyebiliyoruz, bu da yaklaşık sıkıştırılmamış şekilde 9200 Kbps yapıyor. Sonuç olarak bir IEM kullandığınız zaman hem daha yüksek ses kalitesi, hem de daha düşük bir gecikme alacaksınız.

Kullandığınız kulaklık kablosuz olduğu için aktarım hızı sınırlı ve gecikme en iyi ihtimalle 70 ms civarında olacaktır. Kablolu kulaklıklar analog olarak sesi direkt anakarttan aldığı için gecikme yok denecek kadar az oluyor. Kalite konusuna gelecek olursak; Qualcomm aptX codecini kullanıyorsanız 350 Kbps bandında bir anlık aktarım hızınız bulunuyor. Bu 16 bit 44.1KHz(1411 Kbps sıkıştırılmamış) CD kalitesindeki müziklerden neredeyse 4-5 kat daha düşük bir kalite demek. aptX codeci sıkıştırma yaptığı için verileriniz kaybedilir/sıkıştırılır. Şu an günümüzde IEM'lerimiz ile 192 KHz 24 bit 2 kanal müzikleri rahatça dinleyebiliyoruz, bu da yaklaşık sıkıştırılmamış şekilde 9200 Kbps yapıyor. Sonuç olarak bir IEM kullandığınız zaman hem daha yüksek ses kalitesi, hem de daha düşük bir gecikme alacaksınız.
Teşekkür ederim hocam açıklamalarınız için.

Shenzhenaudio üzerinden alırsanız gümrükte 12.99 dolar olarak beyan edip geçirebiliyorlar. Bizzat yakın zamanda denedim, problemsiz geçiyor.
Hocam bu 13 dolar gösterilince vergi çıkıyor mu yoksa 85 dolar ödeme harici masrafsız geliyor mu

Hayır, vergi çıkmıyor. İstanbul içerisine kargoist adlı bir kargo şirketiyle teslim edildi, gümrükten çıktığı gibi dağıtıma çıkarttılar ürünü. Gayet başarılılar.
Bu mikrofon olayı canımı sıktı baya hocam. Kulaküstü kulaklığa dönmek istemiyorum fakat hem wireless olmaları hemde güzel mikrofona sahip olmaları beni çekiyor açıkçası. Sizce ne yapmalıyım? Birde gözlük kullandığım için kulakiçi tercih etmek istiyorum.

Hayır, vergi çıkmıyor. İstanbul içerisine kargoist adlı bir kargo şirketiyle teslim edildi, gümrükten çıktığı gibi dağıtıma çıkarttılar ürünü. Gayet başarılılar.
İyiymiş hocam öğrendiğim iyi oldu. İleride alacak olursam aklımda olsun. Şuan kz iş görüyo ama tabi o fiyatlara çıkınca kalite epey bir artar heralde.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00