Millenicom abone olma süreci

Makaleler
7
Yer
Konya
Arkadaşlar, daha önceki konularımda Millenicom'un berbat bir firma olduğundan vesaire bahsetmiştim. Yaşadığım emsal süreci hepinize anlatayım ki benzer bir süreç yaşarsanız size bir örnek olsun. Teknik destek tarafında hala berbat olduğunu söylemem gerekiyor.
Türk Telekom ile taahhüdüm 9 Mart 2021 tarihinde bitiyordu. 24 Mbit download ve 4 Mbit upload pakete 80 TL ödüyordum. Ucuz diyecekler olacaktır. İlk başta internetim 200 GB kotalı idi. Türk Telekom ısrarla internetimden geçiş yaptırmadı ve taahhütümün bitiş gününe kadar internet hizmetimi vermeye devam etti. Uzun uğraşlar sonucunda en azından internetimi iptal edebildim ve akşam saatlerinde Millenicom müşteri hizmetleri üzerinden abonelik sürecimi başlattım. 35 Mbit download 6 Mbit fiber paket seçtim.

Kurulum ekibine ihtiyacım var mı diye sorduğumda bina kutunuzdan eve kadar bağlantıyı siz yapabilirsiniz, ankastredeki bağlantınızı Türk Telekom ekipleri halledecek, gerek yok dendi. Ben de evimde zaten halihazırda VDSL internet hizmeti kullandığımdan kablo çekmeye gerek olup olmadığını ilettim ve abonelik süreci tamamlandıktan sonra bana gönderilecek olan abonelik kullanıcı adı ve şifrelerini modem arayüzüne girerek internetimi kullanmaya başlayabileceğimi ilettiler.

Abonelik işlemlerim tamamlandı ve 11 Mart Perşembe günü tarafıma iletilen kullanıcı adı ve şifresini modem arayüzüne girerek kullanmaya başlayabileceğimi belirttiler. Buraya kadar her şey normal fakat internetim herhangi bir şekilde DSL bağlantısı gelmiyor. Müşteri hizmetlerini aradım ve Hilal Hanım ile beraber modem kurulumunu 2 kez gözden geçirdik. DSL bağlantısının modem ile alakası yok ama yine de denedim belki olur diye.

Daha sonra teknik destek ile arıza kaydı oluşturdum. Arıza kaydım oluşturulduktan sonra randevu alınması için aranacağımı ve uygun bir saatte ekiplerin geleceğini belirttiler. Buraya kadar da kabul edilebilir. Cuma günü sabah aranarak arıza kaydım hakkında bilgi verdiler ve altyapıda herhangi bir problem olmadığını belirttiler. Rica üzerine bir tanıdık Türk Telekom çalışanını çağırarak test yaptırdım fakat herhangi bir arızaya rastlanmadı. Hatta değerler de geliyordu. Bir problem yoktu. Bugün yapılan incelemede evime bağlanan hattın farklı bir kişinin hattı olduğu ve hatta internet almamızın sebebinin bu olduğu belirlendi.

Cuma ve cumartesi günleri de randevu için aranmadığımdan dolayı Şikayetvar sitesi üzerinden şikayette bulundum ve Pazar sabahı genel müdürlükten Muhammet Bey tarafından arandım. Şikayetimin en kısa zamanda giderileceğini ve Şikayetvar sitesindeki şikayetimin kaldırılmasını talep etti. Ben de şikayetim giderildiğinde kaldıracağımı taraflarına ilettim.

Pazartesi günü sabah 9.01'de uzman ekibinden Elif Hanım tarafından arandım ve teknik ekibin gün içerisinde arayıp randevu vereceğini belirtti. Saat 14.00'a kadar randevu için arama yapılmadı ve 14.36'da iptal başvurusu için uzman ekibinden Caner Bey'e bağlandım. Caner Bey konuyla kişisel olarak ilgileneceğini ve "VIP" destek ekibinin iletişime geçerek gün içerisinde problemimi gidereceğini belirtti.

Pazartesi günü de herhangi bir ekip tarafından aranmadım ve randevu verilmedi.
Bugün sabah 9.21'de iptal talebi için uzman ekibe bağlandım ve iptalimi istedim. Müşteri temsilcisi ikna etmeye çalışsa da iptal etmekte direttim. Bana ekibin altyapı kontrolleri gerçekleştireceğini ve eğer bir problem yoksa cayma bedeli ödemem gerektiğini belirtti. Sefa Bey tarafıma teknik ekibi aradı ve beni hatta bekletirken arıza ekibiyle iletişime geçmeye çalıştı. 9.41'de Sefa Bey ile görüşürken 0553 kodlu bir numaradan arandım ve Sefa Bey ile görüşmemi sonlandırıp numarayı geri aradım. Türk Telekom ekipleri kapımın önüne gelmişlerdi ve arıza hakkında bilgi verdiler. Ankastrede yapılan incelemede bağlantımın bir önceki ekip tarafından yanlış yapıldığı ve binadaki internet dolabına internetin gelmediği tespit edildi. Daha yetkin bir kişinin inceleme ve bağlantı yapması amacıyla Fatih Bey arandı ve adresime gelmesi sağlandı.

Bağlantılarımı yaptıktan sonra modemde DSL ışığı turuncu olarak yandı. Modem arayüzünden kullanıcı adı ve şifrem girildikten sonra internet hizmetim açıldı. Tarayıcıda Millenicom sitesine erişmeye çalıştığımda "arıza kaydınız bulunmaktadır diğer belirtmek istediğiniz konular için ekibimize mesaj gönderin" sayfası açılıyordu ama kapatıp diğer sayfalara da erişim sağlayabiliyordum. Arıza kaydını iptal edemedim ve müşteri hizmetlerinden Gizem Hanım ile irtibata geçerek arıza kaydımın kapatılmasını ve sorunumun çözüldüğü belirttim. Burada neden iptal ettin gibi cümleler söyleyebilirsiniz ama zaten arıza bağlantı hatasıydı ve gelmesi gereken ekip gelmişti.
Ekibe "Beyefendi siz Millenicom'un VIP servisi misiniz?" diye sorduğumda Türk Telekom ceketini gösterip sence VIP ekibe mi benziyorum cinsinden bir şaka yaptı ve bir anlık kahkahaya boğulduk. Teknik ekip telefon kişisel telefon numarasını ve kartını bıraktı. Bir problem yaşamam durumunda direkt kendisiyle iletişime geçersem problemin daha kolay çözüleceğini belirtti.
Oyunlarda yaptığım testlerde CS:GO'da 60 ping aldım. Valorant'ta 20 ping aldım. League of Legends'te 25 ping aldım. Pinglerde dalgalanma yok. Genel olarak 2 saatlik kullanımında iyi sonuçlar aldım ama bir problem yaşamayacağım anlamına gelmiyor. Umarım yaşamam. İnternet değerlerimi paylaşıyorum. Laptopumun Ethernet bağlantısı olmadığı için Wi-Fi ile bağlantı yaptım. Yapmamı istediğiniz testler olursa yapabilirim.

millenicom.png

Son düzenleyen: Moderatör:
H

Arkadaşlar, daha önceki konularımda Millenicom'un berbat bir firma olduğundan vesaire bahsetmiştim. Yaşadığım emsal süreci hepinize anlatayım ki benzer bir süreç yaşarsanız size bir örnek olsun. Teknik destek tarafında hala berbat olduğunu söylemem gerekiyor.
Türk Telekom ile taahhüdüm 9 Mart 2021 tarihinde bitiyordu. 24 Mbit download ve 4 Mbit upload pakete 80 TL ödüyordum. Ucuz diyecekler olacaktır. İlk başta internetim 200 GB kotalı idi. Türk Telekom ısrarla internetimden geçiş yaptırmadı ve taahhütümün bitiş gününe kadar internet hizmetimi vermeye devam etti. Uzun uğraşlar sonucunda en azından internetimi iptal edebildim ve akşam saatlerinde Millenicom müşteri hizmetleri üzerinden abonelik sürecimi başlattım. 35 Mbit download 6 Mbit fiber paket seçtim.

Kurulum ekibine ihtiyacım var mı diye sorduğumda bina kutunuzdan eve kadar bağlantıyı siz yapabilirsiniz, ankastredeki bağlantınızı Türk Telekom ekipleri halledecek, gerek yok dendi. Ben de evimde zaten halihazırda VDSL internet hizmeti kullandığımdan kablo çekmeye gerek olup olmadığını ilettim ve abonelik süreci tamamlandıktan sonra bana gönderilecek olan abonelik kullanıcı adı ve şifrelerini modem arayüzüne girerek internetimi kullanmaya başlayabileceğimi ilettiler.

Abonelik işlemlerim tamamlandı ve 11 Mart perşembe günü tarafıma iletilen kullanıcı adı ve şifresini modem arayüzüne girerek kullanmaya başlayabileceğimi belirttiler. Buraya kadar her şey normal fakat internetim herhangi bir şekilde DSL bağlantısı gelmiyor. Müşteri hizmetlerini aradım ve hilal hanım ile beraber modem kurulumunu 2 kez gözden geçirdik. DSL bağlantısının modem ile alakası yok ama yine de denedim belki olur diye.

Daha sonra teknik destek ile arıza kaydı oluşturdum. Arıza kaydım oluşturulduktan sonra randevu alınması için aranacağımı ve uygun bir saatte ekiplerin geleceğini belirttiler. Buraya kadar da kabul edilebilir. Cuma günü sabah aranarak arıza kaydım hakkında bilgi verdiler ve altyapıda herhangi bir problem olmadığını belirttiler. Rica üzerine bir tanıdık Türk Telekom çalışanını çağırarak test yaptırdım fakat herhangi bir arızaya rastlanmadı. Hatta değerler de geliyordu. Bir problem yoktu. Bugün yapılan incelemede evime bağlanan hattın farklı bir kişinin hattı olduğu ve hatta internet almamızın sebebinin bu olduğu belirlendi.

Cuma ve cumartesi günleri de randevu için aranmadığımdan dolayı Şikayetvar sitesi üzerinden şikayette bulundum ve pazar sabahı genel müdürlükten muhammet bey tarafından arandım. Şikayetimin en kısa zamanda giderileceğini ve Şikayetvar sitesindeki şikayetimin kaldırılmasını talep etti. Ben de şikayetim giderildiğinde kaldıracağımı taraflarına ilettim.

Pazartesi günü sabah 9.01'de uzman ekibinden Elif hanım tarafından arandım ve teknik ekibin gün içerisinde arayıp randevu vereceğini belirtti. Saat 14.00'a kadar randevu için arama yapılmadı ve 14.36'da iptal başvurusu için uzman ekibinden Caner Bey'e bağlandım. Caner bey konuyla kişisel olarak ilgileneceğini ve "VIP" destek ekibinin iletişime geçerek gün içerisinde problemimi gidereceğini belirtti.

Pazartesi günü de herhangi bir ekip tarafından aranmadım ve randevu verilmedi.
Bugün sabah 9.21'de iptal talebi için uzman ekibe bağlandım ve iptalimi istedim. Müşteri temsilcisi ikna etmeye çalışsa da iptal etmekte direttim. Bana ekibin altyapı kontrolleri gerçekleştireceğini ve eğer bir problem yoksa cayma bedeli ödemem gerektiğini belirtti. Sefa bey tarafıma teknik ekibi aradı ve beni hatta bekletirken arıza ekibiyle iletişime geçmeye çalıştı. 9.41'de sefa bey ile görüşürken 0553 kodlu bir numaradan arandım ve sefa bey ile görüşmemi sonlandırıp numarayı geri aradım. Türk Telekom ekipleri kapımın önüne gelmişlerdi ve arıza hakkında bilgi verdiler. Ankastrede yapılan incelemede bağlantımın bir önceki ekip tarafından yanlış yapıldığı ve binadaki internet dolabına internetin gelmediği tespit edildi. Daha yetkin bir kişinin inceleme ve bağlantı yapması amacıyla Fatih bey arandı ve adresime gelmesi sağlandı.

Bağlantılarımı yaptıktan sonra modemde DSL ışığı turuncu olarak yandı. Modem arayüzünden kullanıcı adı ve şifrem girildikten sonra internet hizmetim açıldı. Tarayıcıda Millenicom sitesine erişmeye çalıştığımda "arıza kaydınız bulunmaktadır diğer belirtmek istediğiniz konular için ekibimize mesaj gönderin" sayfası açılıyordu ama kapatıp diğer sayfalara da erişim sağlayabiliyordum. Arıza kaydını iptal edemedim ve müşteri hizmetlerinden gizem hanım ile irtibata geçerek arıza kaydımın kapatılmasını ve sorunumun çözüldüğü belirttim. Burada neden iptal ettin gibi cümleler söyleyebilirsiniz ama zaten arıza bağlantı hatasıydı ve gelmesi gereken ekip gelmişti.
Ekibe "beyefendi siz Millenicom'un VIP servisi misiniz?" diye sorduğumda Türk Telekom ceketini gösterip sence VIP ekibe mi benziyorum cinsinden bir şaka yaptı ve bir anlık kahkahaya boğulduk. Teknik ekip telefon kişisel telefon numarasını ve kartını bıraktı. Bir problem yaşamam durumunda direkt kendisiyle iletişime geçersem problemin daha kolay çözüleceğini belirtti.
Oyunlarda yaptığım testlerde CS:GO'da 60 ping aldım. Valorant'ta 20 ping aldım. League of Legends'te 25 ping aldım. Pinglerde dalgalanma yok. Genel olarak 2 saatlik kullanımında iyi sonuçlar aldım ama bir problem yaşamayacağım anlamına gelmiyor. Umarım yaşamam. İnternet değerlerimi paylaşıyorum. Laptopumun Ethernet bağlantısı olmadığı için Wi-Fi ile bağlantı yaptım. Yapmamı istediğiniz testler olursa yapabilirim.

Eki Görüntüle 924696

Hepsini okumadım fakat cidden sıkıntılı. Bende kullanıyorum, Vodafone'da 8 MB Max alıyorum değiştirmek istedim. Sonra Türk Telekom aradık, Millenicom geldi neyse ilk baş 50Mbps net alabilirsiniz dediler sonra bunu 36 sonra 24 sonra en son 16 dediler müşteri hizmetleri aranmıyor her 1 günde 1 kopuyor müşteri hizmetleri aransa bile eleman göndermiyorlar leş bir firma önermiyorum!

Arkadaşlar aslında çevremdeki arkadaşlarım Millenicom Turknet ve NetSpeed kullanıyorlar ve hepsi olumlu geri dönüşler aldı. Benim firmaya berbat dememin sebebi arıza ekibinin bir türlü gelmemesi ve bağlantıda problem yaşamamdı az önce kardeşimin laptopuna Ethernet ile bağladım ve 38 mbit aldım üzerinden hız bile veriyorlar. Süreç sıkıntılıydı. Hizmet olarak 10 üzerinden 7 veririm. Çünkü görüntülü konuşurken kardeşimin oyununa ping biraz yükseldi 10 kadar. 20 den 30 35 civarına yükseldi. Teknik destek olarak 10 üzerinden 1 veriyorum.

Bu tür sorunların temel kaynağı altyapı (ttnet) ve hizmet sağlayıcısı (milleni-türknet) arasındaki iletişim sorunu. Türknet almıştım telekom yanlış bloğa hattı bağlayınca 1-2 ay uğraştım çözemedim. Milleni aldım bağlantıya gelen çocuk gidip sokak başında bulunan panodan bir değişiklik ile sorunu 1 günde haletti. Biraz da gelen kişiler ile ilgili aslında.

Hocam yalnız fiber paket aldım diyorsunuz sonra da VDSL kablodan sinyal bekliyorsunuz. Binanızdaki fiber kutusundan dairenizin içine kadar cam fiber kablo gelmesi gerekiyor önceden kullandığınız vdsl/adsl kablosu değil.

Hocam yalnız fiber paket aldım diyorsunuz sonra da VDSL kablodan sinyal bekliyorsunuz. Binanızdaki fiber kutusundan dairenizin içine kadar cam fiber kablo gelmesi gerekiyor önceden kullandığınız vdsl/adsl kablosu değil.
Hocam şu şekilde. Sağlayıcılar artık VDSL internete de fiber diyorlar. FTTC altyapı olarak geçiyor. Evinize kablo çekilmemişse ve saha dolabında port varsa bağlantınız VDSL altyapı fiber oluyor. Saha dolabından eve fiber kablo çektirmek dünyanın parası. 1 yılda internete vereceğim parayı kabloya veremem. Kimse vermez. Zaten altyapım 100 mbit destekliyor kablo çeksem gigafiber de alabiliyorum. Ucuz olduğundan ötürü 35 mbit bağlattım.

Son düzenleme:
Hocam şu şekilde. Sağlayıcılar artık VDSL internete de fiber diyorlar. FTTB altyapı olarak geçiyor. Evinize kablo çekilmemişse ve saha dolabında port varsa bağlantınız VDSL altyapı fiber oluyor. Saha dolabından eve fiber kablo çektirmek dünyanın parası. 1 yılda internete vereceğim parayı kabloya veremem. Kimse vermez. Zaten altyapım 100 mbit destekliyor kablo çeksem gigafiber de alabiliyorum. Ucuz olduğundan ötürü 35 mbit bağlattım.
VDSL internet FTTC(Kabine kadar fiber) olarak geçiyor yalnız.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı