Millenicom hakkında

İkametgah neresi ? Geçiş süreci nasıl oldu biraz bahseder misin ? Ayrıca speedtest sonucunu atar mısın bi. Bu siteden ama.
Kayseri. Telefondan başvuru yaptım ekip istemedim mail ile gelen evrakları çıkartıp imzaladım daha sonra aras kargo ile anlaşmalı olarak istanbula gönderdim. Burada Hız Testi videosu çekmiştim izleyebilirsiniz.

75 Mbps pakete kadar rahatlıkla kullanım sağlayabilirsiniz. 75 Mbps üzeri kopmalara sebep olabilir hat zayıflamasına dikkat edersek eğer.

Binaya gelen ana hat kablosundan modeme kadar ek olmadan gelen cat 6 kablo çektir. Mevcutsa eğer kabloda bir sıkıntı olabilir.
Yeni çekilmiş bir cat6 kablosu mevcutsa şu an binaya gelen hat kablosunda, saha dolabında, port bağlantısında bir sıkıntı olabilir. Saha dolabı ve santrale olan uzaklığı öğrenip duruma göre hareket etmelisiniz.

Kardeşim sence 75 mbps ve üzeri kesinti yaşar mıyım ? Ayrıca cat6 kablosunu kime nereden çektireceğim ?

Kardeşim sence 75 mbps ve üzeri kesinti yaşar mıyım ? Ayrıca cat6 kablosunu kime nereden çektireceğim ?
Elektrikçi çağırman doğru olacaktır kablo çektirmek için.
35 Mbps İnternet ile 21 SNR margin civarı alıyordum ben. 75 Mbps ile 10 SNR margin değerinin altına düştüğü oldu. 50 Mbps sabitleme yaptılar inceleme için. Ana hatta hat zayıflaması olmasa bile SNR margin düşük. Kabloyu etkileyen bir nokta yüzünden durum düzelene kadar böyle tutacağım ben.

75 Mbps değerinde SNR margin değerin 13 ile 15 arası olacaktır bence. Üzeri kesinlikle sorun oluşturacağını düşünüyorum hat zayıflamasını göz önünde tutarsak.

Netspeed abonesiyim ben bu arada. Türk Telekom altyapısını kullanan diğer sağlayıcılara bu tür engellemeler yapıyor. Buna da dikkat edin.
Belki Türk Telekom abonesi olsam SNR değerim 20 civarı olacak.

Bunu nereden çıkarttın diyen olursa şöyle anlatayım.
ADSL 16 Mbps abonelikte 22 SNR civarı görürken VDSL 35 Mbps ile yine 21,22 civarı görüp sonrasında Netspeed 75 Mbps paketi ile sadece hız kaynaklı bu kadar düşüş bence mantıksız geliyor durduk yere.

Elektrikçi çağırman doğru olacaktır kablo çektirmek için.
35 Mbps İnternet ile 21 SNR margin civarı alıyordum ben. 75 Mbps ile 10 SNR margin değerinin altına düştüğü oldu. 50 Mbps sabitleme yaptılar inceleme için. Ana hatta hat zayıflaması olmasa bile SNR margin düşük. Kabloyu etkileyen bir nokta yüzünden durum düzelene kadar böyle tutacağım ben.

75 Mbps değerinde SNR margin değerin 13 ile 15 arası olacaktır bence. Üzeri kesinlikle sorun oluşturacağını düşünüyorum hat zayıflamasını göz önünde tutarsak.

Netspeed abonesiyim ben bu arada. Türk Telekom altyapısını kullanan diğer sağlayıcılara bu tür engellemeler yapıyor. Buna da dikkat edin.
Belki Türk Telekom abonesi olsam SNR değerim 20 civarı olacak.

Bunu nereden çıkarttın diyen olursa şöyle anlatayım.
ADSL 16 Mbps abonelikte 22 SNR civarı görürken VDSL 35 Mbps ile yine 21,22 civarı görüp sonrasında Netspeed 75 Mbps paketi ile sadece hız kaynaklı bu kadar düşüş bence mantıksız geliyor durduk yere.

Kardeşim bu SNR Margin, Line Atteanution nedir, ne işe yarar bilgi verir misin ? Ayrıca ekran görüntüsündeki ayarların ne olduğunu ve hangi seçeneğin olması gerektiği hakkında bir bilgin varsa da yazarsan sevinirim.

2019-07-27_01h39_58.png

100 Mbps civarı hız alacağınızı düşünüyorum(hatlar ve altyapı iyi durumdaysa tabiki)
100 MBPS hızı alamaz. O SNR değer 100 MBPS hızı kaldıramaz. Fakat Asus modem kullandığı için kararlılık ayarından ufak bir ayar ile alır 100 MBPS. Yoksa normalde alamaz. 75 MBPS hızı çok stabil şekilde alabilir.
Ek olarak CRC hataları var. Bina içi tesisat eski ise yenileyin yoksa yeni yüksek hızda sorun yaşatabilir.

100 MBPS hızı alamaz. O SNR değer 100 MBPS hızı kaldıramaz. Fakat Asus modem kullandığı için kararlılık ayarından ufak bir ayar ile alır 100 MBPS. Yoksa normalde alamaz. 75 MBPS hızı çok stabil şekilde alabilir.
Ek olarak CRC hataları var. Bina içi tesisat eski ise yenileyin yoksa yeni yüksek hızda sorun yaşatabilir.

9 senelik bir bina eski denmez herhalde. Ayrıca nasıl bir ayar yaparsam 100 Mbps alabilirim biraz yardımcı olabilir misin ?

9 senelik bir bina eski denmez herhalde. Ayrıca nasıl bir ayar yaparsam 100 Mbps alabilirim biraz yardımcı olabilir misin ?
Ayar dediğim şu şekilde. Mesela sana 100 MBPS hızı tanımladıklarında eğer SNR değerin yetersiz gelirse değeri biraz daha düşürüp 100 MBPS alırsın. Bu dediğim hız tanımlandıktan sonra olacak bir iş.

@GorgeousEU

VDSL Profile 17a multi mode al.
Kararlılık ayarı 2 dB olarak kalsın.
Rx AGC GAIN Adjustment High Performance kalsın.
UPBO - Upstream Power Back Off etkin olarak ayarla.
ESNP - Enhanced Sudden Noise Protection stable olarak ayarla.
Bitswap etkin kalsın.
G.vector (G.993.5) etkin kalsın.
Non-standard G.vector (G.993.5) etkin ayarla. (Bunun bir avantajı var mı anlayamadım. Ancak etkin yaptım bunu da.)

Aşağıdaki kaynaktan gerekli bilgilere sahip olabilirsin.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı