Türknet, M*llenicom, Comnet kullandım. Netspeed'e niyetlendim ama olmadı.
M*llenicom kadar kötüsü yok. Sorun olduğunda asla şikayetlerine dönüş yapmazlar. Karşına bir bot çıkar ve hat değerlerinin normal olduğunu söyleyip kestirip atar. Hatta ben port kapattırmadan ve yeni şirkete kurulum ücreti ödemeden geçmek istediğimde DSL numarasını paylaşmayıp churn işlemini baltaladılar. Şeref ve haysiyet yok onlarda.
Comnet hakkında da hiç parlak şeyler duymadım. Müşteri sert çıktığında ön ödemeli olarak verdiği interneti cart diye kesip aboneliği feshediyorlarmış. Bende öyle bir durum olmadı. Zaman zaman ping ve paket kaybı sorunu çıkıyordu ama M*llenicom'dan her türlü iyidir.
Netspeed geçtiğimiz haziran ayında son durağım olacaktı ama ekipleri randevuya gelmedi. Üç kez oyaladılar. Portu da kiraladıkları için başka şirketler adıma abonelik başlatamadı. İki hafta internetsiz bıraktılar. Her ortamdan şikayet ettim ve temsilcileri ile uzun uzun konuştum. Neredeyse yalvartacak noktaya getirttiler. Kurtuldum ve o esnada neredeyse aynı fiyattan Türk Telekom'a taahhüt verdim. Sonra TT fiyatları katladı.
Türknet içlerinde en iyisiydi. Türk Telekom'un VAE VDSL altyapısı olmasına rağmen onlardan bile iyiydi. Ancak bir yıl içinde iki seferde toplam %70 zam koyması ve kişisel verileri sattığı şüphesi sebebiyle kaçtım.