Millenicom'da internet kopmaları yaşandı

diegoarmano

Hectopat
Bu senenin başında 12 ay taahhüt ederek Millenicom'a geçmiştik. Normalde taahhüt etmeden alacaktık ama hatırlarsınız sene başında ekonomik olarak bayağı korkunç bir durumda olduğumuz için internet fiyatlarının uçacağı söylentisine güvenerekten taahhüt ederek girelim dedik. İlk 3 ay boyunca takır takır kullanıyorduk internetimizi memnunduk. 2. ayın sonlarında geceleri nadiren internet kopmaları yaşanmaya başladı ama gece çok kullanan olmadığı için görmezden gelebiliyorduk. Genellikle saat 23:00'dan sonra oluyordu. Günde toplasanız 1-2 kere olurdu geceleri. Tabii sonradan artmaya başladı. Artık geceleri yarım saatte bir kopma yaşanıyordu üstelik sabahları da 3-4 kez kopmalar yaşanıyordu. Geldik 4. ayın başına ve artık düzenli olarak sabahları internetimiz kopuyor. Millenicom'a kaç kez arıza talebi oluşturdum kaç kez müşteri hizmetlerini aradım ama hep aynı laf. Sizde de biz de de sorun gözükmüyor. Yaptıkları en büyük yardım reset atmak oldu. O da tabii ki bir işe yaramadı. Belki sorun bizden kaynaklıdır dedik kabloyu değiştirdik yine bir şey yok. Modemi değiştirelim dedik yine sorun devam ediyor. İnterneti kapatıp başka bir sağlayıcıya geçmek istiyoruz ama taahhüt yüzünden geçemiyoruz.

Oysaki ilk geçiş yaptığımız dönem de altyapımız 82 Mbps desteklediğinde onlarca kez 82 verirseniz çok kopma yaşar mıyız ona göre 70-75 verin demiştik iddialarına göre kesinlikle kopma yaşamayacağımız söylenmişti.

Kısacası Millenicom'u asla ve asla önermiyorum. Kesinlikle aylık 5-10 hatta gerekirse 20-30 TL fazla verip kendini daha iyi kanıtlamış firmaları seçin derim. Elimde fırsat olsa direkt Netspeed'e geçiş yaparım.

Islak imzalı belgelerimi de göndermeyi düşünmüyorum. Neredeyse her ay mesaj atıyorlar ıslak imzalı belgelerinizi göndermezseniz internetiniz 3 gün içinde kapanacaktır diye. Umarım kapatırlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gondermeniz gereken islak imzali belgeler nedir?

Taahhüt vermeniz kotu olmus. O parayi illaki alacaklardir. Eger sorun olmazssa cayma bedeli ile cikin derim ama odeyemem derseniz beklemekten baska sansiniz yok malesef.

Gondermeniz gereken islak imzali belgeler nedir?

Taahhüt vermeniz kotu olmus. O parayi illaki alacaklardir. Eger sorun olmazssa cayma bedeli ile cikin derim ama odeyemem derseniz beklemekten baska sansiniz yok malesef.
Yaklaşık 600 TL bir cayma ücreti vardı yanlış hatırlamıyorsam. Birkaç ay daha böyle idare edip 200 TL falan olunca güvendiğimiz bir firmaya geçip oradan cayma bedelini karşılatabiliriz belki. Bu insanlara bir de 600 TL vermek istemiyorum ekstra.

Başvuru süreci için evraklar istenmişti. Biz bilgisayardan doldurup e-posta üzerinden ulaştırmıştık. Aktivasyonumuzu gerçekleştirmişlerdi.

***Regulatif olarak her bir müşterimizin ıslak imzalı başvuru evrağını sistemimizde bulundurmamız gerekiyor. Bu nedenle imzalı evraklarını e posta ya da whatsapp ile bize göndermiş olsan bile ıslak imzalı evrakları kargo ile Maslak Mahallesii, AOS 55. Sokak, 42 Maslak Sitesi, 40:4 K:18 D:13 -669 Sarıyer/İstanbul adresine göndermelisin.
Böyle bir bilgi mesajı vardı. Bizden de ıslak imzalı gereken birkaç belge istediler. Normalde gönderecektik ama müsait zamanda olamıyorduk ailecek. Ev sürekli boş kalıyordu. Bu aralar normale döndük gönderelim diyorduk babamla beraber ama bu kopmalardan dolayı göndermeyi düşünmüyoruz.

Vermeleri gereken hizmeti veremiyorlarsa iptal edin ve cayma bedelini ödeyin. Sonrasında hukukî işlem başlatarak verdiğiniz ücreti geri alabilirsiniz.

Yaklaşık 600 TL bir cayma ücreti vardı yanlış hatırlamıyorsam. Birkaç ay daha böyle idare edip 200 TL falan olunca güvendiğimiz bir firmaya geçip oradan cayma bedelini karşılatabiliriz belki. Bu insanlara bir de 600 TL vermek istemiyorum ekstra.

Başvuru süreci için evraklar istenmişti. Biz bilgisayardan doldurup e-posta üzerinden ulaştırmıştık. Aktivasyonumuzu gerçekleştirmişlerdi.

Böyle bir bilgi mesajı vardı. Bizden de ıslak imzalı gereken birkaç belge istediler. Normalde gönderecektik ama müsait zamanda olamıyorduk ailecek. Ev sürekli boş kalıyordu. Bu aralar normale döndük gönderelim diyorduk babamla beraber ama bu kopmalardan dolayı göndermeyi düşünmüyoruz.
Belgeleri vermemeniz durumunda olacaklari arastirin. Belkide bu sekilde millenicom kendi fesheder sozlesmeyi bilemiyorum.

Ekleme yapıyorum konuya. Şiddetle önerim bu rezil ISS'den uzak durmanız yönünde. Artık saat 10'dan sonra 30 dakika da bir ping LoL gibi rekabetçi oyunlarda yaklaşık 500'e sabitleniyor. Modeme reset atmadığınız sürece de geçmiyor bu olay. Modem değişikliği yaptık tekrardan hala aynı. Gerçekten reziller.
26 Mayıs tarihinde tekrardan bir ekleme yapıyorum bu rezil sağlayıcıyı düşünenler için.

Önceden akşamları olan ping yükselmeleri artık sabahları da var. Aşırı derecede dalgalı seyrediyor. Ekstra olarak kopmalarda yaşanıyor. Müşteri hizmetleri ise arıza talebi açmaktan başka hiçbir işe yaramıyor. En kısa süre de çıkmayı düşünüyorum bu rezil sağlayıcıdan. Sinirlerine hakim olmak isteyen biri aynı fiyatlarda olan Netspeed'den başkasını düşünmesin derim. Keşke aylık 5-10 TL verip başka bir sağlayıcı ile anlaşsaydık. Gerçekten reziller.
Üzülerek yine ekleme yapıyorum. 11.06.22 tarihinde akşam saatlerinde büyük kopmalar yaşıyordum sürekli. Saat 12 yi geçti ve 12 Haziran gece 1 civarında komple internet gitti. Gece 1 de sorduğumda sabah 5'e kadar bakım olduğunu söylediler. Tamam dedim kapattık sabah 9 da baktım tekrar internet yoktu. Gelir dedim bekledim sabah 10:30 gibi sordum ve aldığım cevap aşağıdakiydi.
İnternet hattında genel arıza olması sebebi ile bağlantı sorunu yaşadığını tespit ettim. Altyapı sağlayıcı tarafindan arızanın giderilmesi ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Modem ayarlarında bir değişiklik yapmamanı rica ediyorum. Tahmini çözüm süren 12.06.2022 13:28. Bu sürenin hızlanması için altyapı sağlayıcısına bilgi verdik. Yardımcı olmamı istediğin başka bir konu var mıdır ? Evet veya Hayır olarak cevaplamanı rica ediyorum.
Dedim bekleyeyim saat 13:30'u. Zaten beklemekten başka çarem yoktu. Bekledim bu sefer de 17:30 u bekleyin dediler.
İnternet hattında genel arıza olması sebebi ile bağlantı sorunu yaşadığını tespit ettim. Altyapı sağlayıcı tarafindan arızanın giderilmesi ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Modem ayarlarında bir değişiklik yapmamanı rica ediyorum. Tahmini çözüm süren 12.06.2022 17:30. Bu sürenin hızlanması için altyapı sağlayıcısına bilgi verdik. Yardımcı olmamı istediğin başka bir konu var mıdır ? Evet veya Hayır olarak cevaplamanı rica ediyorum.
Artık kafayı yemek üzereydim çünkü belli başlı sınırlı bir mobil verim var ve bilgisayarda gün içinde ailecek önemli işlerimiz oluyordu bağlanamıyorduk. Müşteri hizmetlerini aradık müşteri hizmetleri sanki yapay zeka gibi aynı şeyleri söyleyip duruyordu genel bir arıza var bölgenizde dediler ama komşularımızın interneti çekiyordu. Neyse yine bekleyelim dedik saat 17:30 olunca olan şey tahmin ettiğiniz üzere 21:32 ye attılar. Sürekli olarak dalga geçer gibi 4 saat 2 dakika ileriye atıyorlardı.
Bu böyle devam etti sürekli ve şu an da 13 Haziran 1:36 civarını beklememi söylediler.

Online işlemlere girip birkaç şey kontrol etmek istiyordum ama telefonuma mesaj dahi gelmdedi. Gidip müşteri hizmetlerinden alayım dedim adam telefonuma bir mesaj attı ve gelen 4 haneli şifre de yanlış çıktı hiçbir şekilde giriş yapamadım. Ben yazdıkça firma rezilliğe devam ediyor. Benim yazdıklarımı görüp bilerek yaptıklarını düşünmeye başladım yoksa bu kadar rezillik mümkün değil gibi.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı