Millet Sosyalleşmeyi Nasıl Başarıyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bende de var özgüven eksikliği. Takibe alalım bakalım.
Arkadasim sen resmen bahane uretiyorsun. Sosyal olabilecek kapasite nedir? Bir seyler basarmayi dene moralini duzelt. Git calis mesela.

Konuyu açarken "iş aradım, kimse geri dönüş yapmıyor" diyorum. Adam "iş ara" diyor. Okumadığınızı belli etmeyin bari
Sosyal olabilecek kapasite nedir? Paran vardır en basitinden. Para varsa fazla zor olmaz sosyal olmak.

Kıçıma giyecek doğru düzgün tek bir pantolonum var diyorum. Daha ne diyim yani?
 
Kardes para kazan diyoruz zaten. Benim teyzem 9 ay is aradi, suan calisiyor. Sen ne kadar aradin? Bahanen kapasiten sorunun tembelligin. Madem bizim onerilerimize kulak asmayacaksin konu nice aciyorsun? Erdem vardi onunla epey benzerlik gosteriyorsun.
 
Para sosyalliğe engel değil ama kaliteli sosyalliğe engel, parasız yapabileceğin şeyler çok kısıtlı. Örneğin kola, çekirdek falan (buna da para lazım deme çok düşük bir ücret) yaparsın. Yerinde olsam kendime para kazandıracak uzun vadeli bir plan yapardım. İyi bir üni bölümü gibi eğer bulabilirsen ki belli bir süre ararsan bulursun. Üni okurken yarı zamanlı bir işte çalışırdım.
 
Para bu durumu baya etkiler, yoksa gerisi şansa kalmış. Konunun başında dışarda giyeceğim doğru düzgün tek bir pantolon var demiştim. Yani dışarda giyecek kıyafet yok nerdeyse. Etkileyen sebeplerden sadece birisi bu mesela.

Para olsa alırsın kıyafetini, parfümünü. İstediğin bir ortama girme hakkın olur. İmaj yaparsın, kas yaparsın gerekirse. Ondan sonra özgüven gelir. Bunları yapamayıp, özgüvensiz olduğum için ben mi suçlu oluyorum yani?
 
İş aradığımı ve bulamadığımı belirttim yazıda. İnternette ararım; "internette bulunmaz, yüz yüze görüş." derler. Dışarda ararım; "biz kariyer bilmem ne netten eleman alıyoruz." derler.
Bahanelere sığınmayın, her arayan bulamaz, ama bulanlar arayanlar içerisinden çıkar. Ümidinizi hiç yitirmeyin. İş arayın. Ailenizden, akrabalarınızdan yardım istemekten utanmayın. Çekinmeyin, ayrıca beğenmemezlik de yapmayın. Salgından dolayı işsizlik azaldı ve dönemsel işçi alımı yükseldi. Bilmiyorum sağlık yönünden bir engeliniz var mı ama gidin bulaşıkçı olun. Yer silin. Restoranlarda günlük komi olun. Köydeyseniz günlük çalışmaya tarlaya gidin.
Dedemin çok güzel bir sözü var "Ekmek bile çiğnemeden yutulmaz." Kendinize inancınız yoksa bu dünyada kimsenin olmaz. Sıkıntı çekin, uğraşın, didinin elbet bir yerden bir şey çıkacak.
 
Kola, çekirdek ne işe yarayacak onu anlamadım?
Üniversite 3-4 yıldan az sürede olmaz, açık lise var. Milletin beklemeden yaptığı şeyleri üniversiteye girene kadar bekleyeceğiz sanırım.

Ben üniversiteyi bitirsem bile işsiz kalırım ha kesin. Millete denk gelen bu kötü ihtimal beni es geçmez bence
 
1 TL oluyor çaylar, o da olmaz dersen git parka yaşıtın varsa otur yanına merhaba de. Ne bileyim futbol bir şey konuş çok zor gelmiyor kulağa aslında. Ama en iyisi psikologa gitmek gibi.
 
En işlek yerlere sordum işte, oralar almayacak da neresi alacak.
Pijama derken. Gaffur gibi mi?
1 TL oluyor çaylar, o da olmaz dersen git parka yaşıtın varsa otur yanına merhaba de. Ne bileyim futbol bir şey konuş çok zor gelmiyor kulağa aslında. Ama en iyisi psikologa gitmek gibi.
Abi bugüne kadar hiç görmediğin birisi yanına gelip futbol konuştu mu seninle?
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…