Milli Benliğimizi ve Duygularımızı Kayıp Mı Ediyoruz?

Faşist bir hükümet tarafından yönetildiğimiz için bunların hepsi normal. 1950 nin Türkiye sini araştırın, insanların giyimleri, üsluplari, davranışları şimdiden daha düzgün.
15 yılda mal bir kitle yarattılar. Ekonominin içine ettiler. Ne öğrenciler eğitimli, ne benliğimiz kaldi ne bir şey. Her yere imam hatip açıyor ve gitmeyi de zorunlu kılıyor. Nasil eğitim görüyor öğrenciler orada? Ben gelecek sene üniversiteyi bitireceğim ve ne yapicağımı bilmiyorum. Mezun olup muhtemelen asgari maaşla geçinicem o da şanslıysam.
Ülkeden umudu kesmiyorum ama böyle de yaşanmıyor.

Siyaset katmadan duramıyor musunuz anlamıyorum ki bırakın düşünmeyin artık siyaseti sana ne denirse densin senin de fikrinde değişmeyecek seninle zıt görüşe sahip kişinin de fikri değişmeyecek. Siyaseti insanları bölen ve ayrıştıran bir araç olarak görüyorum ülkeye veya kimseye bir faydası yok. Sen de senin düşüncenin doğru olduğundan emin olamazsın karşındaki de. 17. Yüzyıldan sonra sıkıntılar çekmeye başlayan Türkler 15 yıldır değil 300 yıldır bu sıkıntıları çekiyor farklı ideolojiler farklı rejimler uygulanıyor yönetimde. Değişen hiçbir şey yok! Bundan 20 yıl önce daha mı iyiydi durum veya 50 yıl önce ya da 100 yıl önce. Anlayın artık şunu ideolojik çatışmalar olduğu sürece bu bizi hiçbir yere getiremez. Biz İmanımızı(aslında İmanla beraber giden "Vatan sevgisini") kaybetmişiz. Şuan bir Müslüman olmadan da Vatanını sevebilirsin veya elinden gelen herşeyi yapabilirsin. Bundan 500 yıl önce Türkler çok güçlüyken hayatları kolay mıydı sanıyorsunuz. Eğlence adına hiçbir şey yoktu hayatlarında sadece Dinlerinin onlara da tavsiye ettiği bilim ve dünyaya adalet getirmek için kılıçları vardı. Tüm günleri güreşerek, okuyarak ve fetih için hazırlanarak geçiyordu. Tüm hayatları cenk meydanlarında geçiyordu. Dünyaya hükmetmek o kadar kolay mıydı? Şimdi ise biz okullarda verilen tabletleri rootlayalım. Onu eğitim yerine kullanmak yerine oyun oynayalım sonra yine o tabletten bize eğitim adına hiçbir şey verilmiyor deyip daha güçlü bir ülke olmak için siyaset yapmamız gerektiğini düşünelim.

Ne kadar istesem de biliyorum o günler gelmeyecek çünkü biz hayatımızı; vatanımıza değil, keyfimize harcıyoruz.

Müslümanların da bilime katkıları olduğunu biliyorum ama bazı güç zehirlenmesi yaşayan zatlar diyor ki ''Amerika kıtasını Müslümanlar keşfetti'' ne kadar çok güldüğümü anlatamam burada. :ROFL: Bilgi ve cevabı aşağıda.

İspanyollardan Erdoğan'a yanıt: Amerika'yı Müslümanlar keşfettiyse bunu ispat edin
Bu konuda akademisyenlerin ikiye bölündüğünü biliyorum, bir taraf keşfetti diyor bir taraf keşfetmedi diyor, keşfettiğine dair bilgi ve cevabı aşağıda. Piri Reis'in haritası kopya mı?. II. Bayezid 'he' deseydi, Amerika'da şimdi Türkçe konuşulacaktı.

Son düzenleme:
Yalnız bu haber o kıtanın ''Müslümanlar tarafından keşfedildiğini'' kanıtlamaz. Fuat Sezgin denen kişi haritanın aslında Arapça olduğunu, İtalyanca'dan Türkçe'ye çevrilerek kopyalandığına inandığını söylüyor. Elinde somut, kartografyanın kabul ettiği bir kanıt yok. Hadi diyelim haritayı Arapça bilen ya da Müslüman olan birileri çizdi, ellerinde gemi vb. araçlar olmadan haritayı çizmeleri zor, hem de dünya haritasını çizmeleri. Yani ya gemileri yoktu ve bir yerden -eğer o yıllarda var ise- eski bir harita bulup onu geliştirerek çizmiş olabilirler ya da gemileri vardı da akılları sadece o kıtayı haritaya katmaya yetiyordu, gidip o kıtada bir devlet/topluluk kurmaya yetmiyordu.

Ayrıca Piri Reis'in haritasının bir parçası sofra bezi olarak kullanıldığı yazıyor, ne diyeyim ki böyle millete ben? İnsanlar, gençler hiç ama hiç tarihi kültür varlıklarına değer vermiyorlar. Oysaki ülkemizde ne kadar güzel tarihi alanlar ve yapılar var. İstanbul, Edirnekapı'da yer alan ve Bizanslılar tarafından inşa edilmiş tarihi surları bilirsiniz, o surlar korunup yaşatılmak yerine; balici, tinerci, evsiz-barksız insanlar tarafından baraka olarak kullanılıyor, duvarlarına aptalca yazılar yazılıyor sprey boyalar ile.

Şu hale bak, hangisine yanayım; sokakta evsiz kalan Türk vatandaşları var iken, başka milletten gelip bu ülkede sığıntı olarak yaşayan hırsız Suriyelilere yardım edilmesine mi yanayım yoksa bu tarihi yapıların yanlış bir şekilde kullanılmasına mı?

II. Bayezid Kolomb'un kendisinden istediği keşif amaçlı gemileri eğer Kolomb'a vermiş olsa idi belki şu anda Amerika'da düşük bir oranda Türkçe konuşulabilirdi. Bayezid onu kale almadığı için şu anda Amerika'da büyük çoğunluk İngilizce konuşuyor.

Yalnız bu haber o kıtanın ''Müslümanlar tarafından keşfedildiğini'' kanıtlamaz. Fuat Sezgin denen kişi haritanın aslında Arapça olduğunu, İtalyanca'dan Türkçe'ye çevrilerek kopyalandığına inandığını söylüyor. Elinde somut, kartografyanın kabul ettiği bir kanıt yok. Hadi diyelim haritayı Arapça bilen ya da Müslüman olan birileri çizdi, ellerinde gemi vb. araçlar olmadan haritayı çizmeleri zor, hem de dünya haritasını çizmeleri. Yani ya gemileri yoktu ve bir yerden -eğer o yıllarda var ise- eski bir harita bulup onu geliştirerek çizmiş olabilirler ya da gemileri vardı da akılları sadece o kıtayı haritaya katmaya yetiyordu, gidip o kıtada bir devlet/topluluk kurmaya yetmiyordu.
Haklısın, bu harita tartışmalı bir konudur, Piri Reis'in Amerika'yı keşfedip keşfetmediği tartışılabilir, ama bu ulaştığım müslümanlar Amerika'yı keşfetmedi iddiasının karşısına çıkar Amerika’yı Kolomb'dan 500 yıl önce Müslümanlar keşfetmişti Deniyor, buradan yola çıkıp araştırma yapmanı öneririm.

Artık her şey enternasyonel, dostum. Bizler de öyleyiz.

IMG.jpg

"Berkecan beni Hüseyin ile aldattı." diyordu.
Hüseyin yerine kız ismi gelmesi gerek değil mi? Yoksa...:kıkırda:
Bence kaybetmiyoruz.

Siyasete girmek istemiyorum. Tek diyeceğim eğitimsiz Müslümanlar yüzünden düzgün yaşayanlar suçlanıyor. Yani bir kızı tekmeleyemezsin açık diye. O onun görüşü. Kapalı okuyup kuran okumayan ve kapalı olmayıp kuran okuyanlar var onun gibi işte.

Hüseyin yerine kız ismi gelmesi gerek değil mi? Yoksa...:kıkırda:
Bence kaybetmiyoruz.

Siyasete girmek istemiyorum. Tek diyeceğim eğitimsiz Müslümanlar yüzünden düzgün yaşayanlar suçlanıyor. Yani bir kızı tekmeleyemezsin açık diye. O onun görüşü. Kapalı okuyup kuran okumayan ve kapalı olmayıp kuran okuyanlar var onun gibi işte.

İsmael'in attığı videonun üzerine bir şey demek düşmez bana. :D:D:D

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı