Mimari kullanım için MacBook alınmalı mı?

cicoloo

Centipat
Mimarlar için MacBook almalarını önerir misiniz? Windows bilgisayar kullanmaktan çok sıkıldım ve sürekli hatalar ve mavi ekranlarla uğraşıyorum o yüzden MacBook’a geçmeyi düşünüyorum sizce olur mu? Kullandığım programlar;
Sketchup, AutoCAD, Revit, Photoshop

Arada biraz da Lumion ve 3Dmax de kullanıyorum.

Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bahsettiğiniz uygulamaların MacOS uyumluluğu Windows'a oranla daha yüksek bu yüzden çok daha rahat bir çalışma ortamı yaratmanız için MacOS gerekli ister Hackintosh ister gerçek Macintosh cihazla.
Fakat ben iMac ve MacBook Pro sahibi olarak gerçek Mac gücünü iMac üzerinden alıyorum. Soğutması, ekranı, depolama alanı, aksesuar gerektirmeden yeterli port sayısı sunması, grafik kartı performansı olarak MacBook Pro'dan çok üstün fakat en önemli eksisi taşınabilir değil. Eğer mimari uygulamaları evde kullanacaksanız 13" giriş seviyesi MacBook Pro + eGpu + Monitör + Harici SSD + Harici HDD öneririm. Fakat cihazı okulda yada işte kullanacaksanız yani her an açıp uygulamalarla uğraşmalıyım derseniz en üst seviye MacBook Pro öneririm.

Autocad için Autodesk'in kendi yorumundan alıntı:

"Given the fact that Mac operating systems are viewed by many as faster and more efficient, many people assume that AutoCAD will run more efficiently on these systems. However, as you’re about to see, the differences we mentioned above seem to work slightly in the favor of the Windows version."

3ds Max'ın da Mac versiyonu yok.

Web'de bunları buldum. Mimar olmadığım için daha fazla yardımcı olamayacağım.

Çok teşekkür ederim yorumlarınız için :)
Bir şey daha soracağım sıfır maç almadan önce ikinci el bir MacBook alıp biraz denemek ve işletim sistemini kavramak istiyorum önerebileceginiz modeller hatta alabileceğim yerler var mı ?

Bir şey daha soracağım sıfır maç almadan önce ikinci el bir MacBook alıp biraz denemek ve işletim sistemini kavramak istiyorum önerebileceginiz modeller hatta alabileceğim yerler var mı ?
2012 ve öncesi modellerden uzak durun, sonrası ise alınabilir.
Uzak durum dememin sebebi, resmi olarak Apple’ın desteği kesmiş olması.

Halihazırda bir bilgisayarınız varsa hackintosh yapabilirsiniz. En kötü ihtimalle wifi kartı ve harici ekran kartı çalışmayacaktır bu sayede işletim sistemi ve uygulamaları deneyimleyebilirsiniz.
Bence ihtiyaca yönelik cihazlar olduğu için 2. el pazarı çok canlı değil dolayısıyla 2. el Mac alıp deneyimleyip satmaya kalktığınızda çok hızlı satamayabilirsiniz. Bence MacBook Pro (Retina, 15 inç, 2015 Ortası) - APPLE bu cihaz sizin için en ideal olanı çünkü adaptör gerektirmeden üzerinde yeterli giriş/çıkış portu barındırıyor. Fiyat olarak uyguna bulabileceğinizi düşünüyorum şimdiden hayırlı olsun.

merhaba arkadaşlar ben de mimarlık öğrencisiyim çizim programları için bir leptop almam lazım herkes monster öneriyor ben çok ısınamadım sizlerden de öneri almak istiyorum şimdiden teşekkür ederim.
not: leptop ücreti için çıkabileceğim max. 6500 tl.

Merhaba konu üzerinden 3 sene geçmiş ama bu süre içerisinde çıkan M1 ve M.2 çiplerle AutoCAD'in durumu nedir? Bilgisi olan var mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı