Mimarlık kazanmak zor mudur?

terabayt

Hectopat
Daha fazla  
Şu an 11. sınıfım ve aklım karışık ben normalde yazılım mühendisliği isterdim ama mimarlığı da hep sevmişimdir. Ailem mimar ol sana bir yer açarız diyor. Babam bunu karşılayabileceğine inanıyor. Ben kesinlikle aşırı ders çalışan bir insan değilim ve lise hayatımı da üniversite hayatımı da dolu dolu geçirmek istiyorum. Seneye de oturup harıl harıl ders çalışacağımı düşünmüyorum. Sizce mimarlık en kötü ihtimalle hangi üniversitede okunmalıdır? Kazanmak için tüm sosyal hayattan soyutlanıp ders çalışmam gerekir mi? Üniversitede hem çalışıp hem dersleri götürebilir miyim?

Geçen sene günde 2 saat bile düzenli çalışmamıştım, son 3 hafta aman aman olmasa da kampa girdim İTÜ mimarlık öğrencisiyim. Kendini tanıyıp ona göre çalışırsan neden olmasın. 🙂

Şöyle söyleyeyim şu an benim maksimum ders çalışmam sınav haftası günlük 1 saat onun harici hiç. Şu ana kadar her dönemi takdirle bitirdim ve bu dönem de takdirle bitireceğime inanıyorum. Yavaş yavaş artırmaya çalışıyorum ama motivasyonum yok. Mimarlık sence nasıl? Okuması zor mu? Kaç puan ve sıralamayla girdin?

@terabayt 10 ve 11. sınıfı pandemi nedeniyle bomboş geçirmiştim. Sınav haftalarına bile çalışmıyordum. Geri kalan her şey aynı, ben de bütün dönemlerimi takdirle bitirdim. Senenin başında mimarlığa karar verip üniversitelerdeki sıralamalarına bakmıştım, önceden de İTÜ'de okumak istiyordum sıralamasına baktım ona göre kendimi hazırladım senenin başından ama motivasyonum yoktu. Diğer arkadaşlarım günde 2-3 saaten aşağı çalışmazken ben genelde çizim yapıyordum, sınav yaklaştıkça onlar 5-6 saat çalışırken ben 2-3 saat çalışıyordum. Son 3 hafta üzerine yüklendim, dediğim gibi kendini tanıyıp ona göre hareket edersen her şeyi yapabilirsin.
489 puan, 24 bin sıralama ile girmiştim, bölümüm 27 bin ile kapattı. Bu sene kontenjan artımı olmazsa 30 bine kadar gerileyebilir, artış olursa 35'i görebilir. Ben şu an ırregular öğrenciyim, bölümüme tam olarak başladığım söylenemez ama şu ana kadar zorlanmadım.
Mimarlık sence nasıl?
Ben zaten küçüklüğümden beri mimar olmak istiyordum, babam da inşaat sektöründe olduğundan işin nasıl yapıldığını biliyorum. Kendini geliştirip girişimci olursan güzel meslek. 🙂

Technopat Haberler

Geri
Yukarı