Mimarlık mı matematik mi?

Hocam bayağı detaylı yazmışsınız. Favladım.
Bir de soyut mesleğe örnek verir misiniz?

Hocam bayağı detaylı yazmışsınız. Favladım.
Bir de soyut mesleğe örnek verir misiniz?
Merhabalar yorumunuz için teşekkür ederim.

Elbette soyut mesleklere günümüzde Türkiye Cumhuriyeti'ndeki üniversitelerde var olan lisans programları üzerinden birkaç örnekleme yapabilirim: Tarih, Halkla İlişkiler, İslami İlimler, İlahiyat, Felsefe, Gazetecilik, Sanat Tarihi, Siyaset Bilimi, Uluslararası İlişkiler, Sosyoloji, Çeşitli Öğretmenlik Disiplinleri (Coğrafya, Edebiyat vs.), Editörlük (İçerik Üreticiliğinden Bahsetmiyorum) ve Yazarlık bahsetmiş olduğumuz soyut mesleklere örnek olarak verilebilir.

Son düzenleme:
Acaba temel bilimler falan da dahil mi diyecektim de. Sonuçta bir meslek doğrudan GSYİH'sine katkısı olmaması iyi olmadığı anlamına gelmez. Sadece şhtşyaç daha az mevcut dönemde.
Bu tip bölümlerin kontenjanı bu duruma göre gözden geçirip azaltılmalı. İnsanlar gerçekten istiyorsa daha çok çalışan (YKS derecesiyle) girebilmeli. Böylece kalite de yükselir.
Mesela felsefe Boğaziçi'nde Bilkent'te falan okunsa ek uğraşlarla CV geliştirilse. Bir işletmecinin yaptığı şeyleri yapabilir yani. İşe girebilir. Bir felsefe videosundan öğrendiydim. Critical thinking yönetimde önemli bir beceriymiş. Felsefci adamda da bu gelişmiş olur. Ona göre de stajını falan yapsa işletmecinin ekonomi okuyanın da önüne geçebilir bence.

İkinci ve üçüncü cümlenize kesinlikle katılıyorum, verdiğiniz örnekten de yola çıkarak günümüzdeki favori meşguliyet/trend şuan da kesinlikle felsefe değil. Ayrıca "İnsan" adını verdiğimiz ucu bucağı olmayan bu unsuru/varlığı sistemin belirlediği yalnızca tek bir disipline sıkıştırmaya çalışmakta hiç mantıklı değil. Ek olarak, bireyin kendisinin de bu yönde hareket etmesi doğal değil. Ancak günümüzde de şuan özel sektörde liyakatın ön planda olduğu pek söylenemez. Çünkü bu seferde başka etik dışı metotlar esas alınıyor. Şuan ciddi derecede karmaşık ve sonu bitmeyen entrikalarla deforme olmuş bir yapılanma söz konusu. Açıklamalarımın mevcut platformdan kaynaklı olarak yeterli olduğunu düşünüyorum. Toplumu kolektif olarak ilgilendiren durumları yüz yüze konuşmayı daha çok tercih ediyorum.

Yorumunuz için teşekkür ederim.

İki bölüm dışında başka alternatif yok mu gerçekten? Çünkü inşaat sektöründe iş bulmak gerçekten zor.

İki bölüm dışında başka alternatif yok mu gerçekten? Çünkü inşaat sektöründe iş bulmak gerçekten zor.
Hocam ben bu zorluğu kaldırırım. Kendimi geliştirene kadar az parayla çalışırım. Çünkü ben bu işi gerçekten çok seviyorum. Yurt dışına gitme imkanım olduğu anda yardımcı olacak tanıdık orda yaşayan bir sürü arkadaşlarınız var giderimde. Sonra kendimi geliştirdikten sonra fazlasıyla buraya gelip kendi işimi açarım diyorum.

İnşaat sektöründe çevren var mı?

Ne seçeyeyim hocam?

Hocam,
Eğer işsiz kalmayı göze alabiliyor, maddi bir problemin olmadığını ve düşük maaşla da çalışabileceğini düşünüyorsan, mimarlık seçebilirsin. Ancak maddi durumun kötü, geleceğe dair kaygıların yüksek ve sana acil para lazım diyorsan, idealist yaklaşımları bir kenara bırakman gerekebilir. Bu durumda, atanma şansının yüksek olduğu bir bölüme yönelmelisin.

4 yıllık bölümlerde rekabet genelde daha yoğun oluyor. Bu nedenle, atanma ihtimali yüksek bir 2 yıllık bölüm seçmek daha mantıklı bir tercih olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…