Mimarlık öğrencisi için 40.000 TL'ye laptop önerisi

Bütçe
30000-40000
Hm nasıl bir sorunmuş ki bu, yaşadım mı inan bilmiyorum böyle bir sorun ancak performans sorunu yaşadığımı hatırlamıyorum. VRAM sıcaklığına nereden bakıyor muşuz?
Edit: Baktığım tüm modeller 16 inçlik modele ait, bir mühendislik hatası var gibi görünüyor. 15.6 inç modeli var Türkiye'de bildiğim ve bende 15.6 inç modele sahibim.
Hocam 15.6 inç için de aynı durum söz konusuymuş size attığım linklerde mevcut son linkte galiba.
Msi afterburner de ilgili kısmı açarsanız görebilirsiniz.
Veya googleye yazın vRam sıcaklığı öğrenme diye bir çok program var.
Bu programları kurup god of war gibi 3A oyunlarda ss atma şansınız var mı. Ayrıca sizden ricam performans modu değil de dengeli mod da oyun fps ve sıcaklık değerlerini paylaşabilirmisiniz. Çünkü cihazı almayı düşünüyorum ve fan sesi benim için önemli bir kriter. Az da olsa performans kaybına rağmen dengeli modda kullanmayı tercih ederim.
Tabi bundan daha önemlisi vRam sıcaklığı.

1698231737373.png

Evet Memory Temp. bakınca 88-90 derece görünüyor. Dengeli + AI profili

1698231861580.png

Dengeli profil

1698231949636.png

Buda Yüksek Performans kipi

Gerçekten enteresan bir durum. Bu kadar soğutmayı halledip vrami nasıl atlamışlar acaba?

Eki Görüntüle 1989431

Evet Memory Temp. bakınca 88-90 derece görünüyor. Dengeli + AI profili

Eki Görüntüle 1989435

Dengeli profil

Eki Görüntüle 1989438

Buda Yüksek Performans kipi

Gerçekten enteresan bir durum. Bu kadar soğutmayı halledip vrami nasıl atlamışlar acaba?
Hocam gpu 65wat da çalısıyor eğer cok daha fazla guç isteyen bir oyun oynarsaniz büyuk ihtimalle sizde de 108° leri görür. 88 derece güvenli bölgenin sınırı çünkü.

Hocam reddit de kullanıcı vRam in üzerinde termal ped olduğunu ve onu söküp yerine termal macun kullandığını ve vRam sıcaklığının düştüğünü belirtmiş.(size attığı linklerden birisinde vardı)
Ama bu sefer de gpu sıcaklığının arttığını söylemiş yani vRam azalmış gpu artmış.

Hocam gpu 65wat da çalısıyor eğer cok daha fazla guç isteyen bir oyun oynarsaniz büyuk ihtimalle sizde de 108° leri görür. 88 derece güvenli bölgenin sınırı çünkü.

Hocam reddit de kullanıcı vRam in üzerinde termal ped olduğunu ve onu söküp yerine termal macun kullandığını ve vRam sıcaklığının düştüğünü belirtmiş.(size attığı linklerden birisinde vardı)
Ama bu sefer de gpu sıcaklığının arttığını söylemiş yani vRam azalmış gpu artmış.
Board Power Draw'a bakacaksın çektiği güç için, nvidianın kendi overlay arayüzünde de board power draw metriğine göre gösteriyor ekran kartının çektiği güç. Her oyunda 115 watt'ın tamamını kullanmıyor zaten, 75-95 watt civarında halledebiliyo genellikle.

Board Power Draw'a bakacaksın çektiği güç için, nvidianın kendi overlay arayüzünde de board power draw metriğine göre gösteriyor ekran kartının çektiği güç. Her oyunda 115 watt'ın tamamını kullanmıyor zaten, 75-95 watt civarında halledebiliyo genellikle.
Bilgi için teşekkürler.

Zorlayıcı oyunlarda wat değeri artıyor. Ve gpu sıcaklığı 88° (vRam değil)

Hocam son kez sizden bir ricam var,
vRam sıcaklığı wat dan ziyade kullanılan vRam boyutu ve gpu kullanım % siyle de alakalı.
Yani sadece wat değerini önemseyerek hata yaptım vRam kullanımı daha çok olan bir oyun veya programda test edebilir misiniz. vRam sıcaklığını.

Son düzenleme:
Bilgi için teşekkürler.

Zorlayıcı oyunlarda wat değeri artıyor.

Hocam, sizden son bir ricam var. 85-95 wat çeken bir oyunda veya benchmark da vRam sıcaklığını ölçebilir misiniz, ona göre cihazı alıp almama konusunda karar vereceğim.
Ayrıca bu cihaz yerine önereceğiniz başka cihaz var mı. 45 bin tl ye kadar. Omen veya nitro hakkında bildiğiniz kronik bir sorun vs var mı siz de bu laptopu almadan önce araştırmışsınizdır diğer modelleri o yüzden soruyorum.
Ayrıca vakit ayırdığınız için de çok teşekkür ederim.

Cyberpunk açtım Ultrada, DLSS Super Resolution ve Frame Generationu kapattım 95-105 Watt kadar zorladım 95-98 derece oldu vramler. 2 Yıl boyunca dişini sıkabilirse Coolermaster dan şöyle sağlam termal macunlarla yenilerken termal pad konusunda epey sağlam iletkenliğe sahip olanlardan alır yenilerim, umarım sorun çözülür. Kendi macun ve padlerini halledemicem 2 yıl boyunca. Model önerisi konusuna gelince seçtiğin modellere tek tek araştıracan kronik vs sorun var mı diye. Ben eskiden lenovo ürünleri kullanıyordum MSI başımı çok ağrıtınca laptop değiştirmeye karar verdim, geri lenovoya dönmeme neden olan şey yeni bir macera aramamak oldu.😂 MSI 2 yıla yakın stres dolu harika maceralar yaşattı sağolsun.

Öncelikle merhaba;
Ben mimarlık öğrencisiyim. Lumion gibi yüksek güç isteyen yani 3070 - 4060 gibi güçlü ekran kartına sahip bir laptop arıyorum.
RAM ve hafıza çok önemli değil gerekirse yeniler veya üstüne koyarım. Render programları Ray Tracing kullandığı için AMD ekran kartındansa RTX olanları tercih etmem daha sağlıklı olur gibi.
Casper veya Monster marka laptop istemiyorum. HP için kuşkularım var ama iyi diyorsanız önerilerinize açığım.

Şimdiden teşekkür ederim.

Cyberpunk açtım Ultrada, DLSS Super Resolution ve Frame Generationu kapattım 95-105 Watt kadar zorladım 95-98 derece oldu vramler. 2 Yıl boyunca dişini sıkabilirse Coolermaster dan şöyle sağlam termal macunlarla yenilerken termal pad konusunda epey sağlam iletkenliğe sahip olanlardan alır yenilerim, umarım sorun çözülür. Kendi macun ve padlerini halledemicem 2 yıl boyunca. Model önerisi konusuna gelince seçtiğin modellere tek tek araştıracan kronik vs sorun var mı diye. Ben eskiden lenovo ürünleri kullanıyordum MSI başımı çok ağrıtınca laptop değiştirmeye karar verdim, geri lenovoya dönmeme neden olan şey yeni bir macera aramamak oldu.😂 MSI 2 yıla yakın stres dolu harika maceralar yaşattı sağolsun.
Teşekkürler yardımınız için.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı