Mimarlık okunur mu?

Katılım
5 Ocak 2021
Mesajlar
1.437
Makaleler
2
Çözümler
6
Yer
Nürburgring
11. sınıfa geçeceğim ve sayısal seçtim. İleride mimar olmak istiyorum. Ancak aklımda soru işaretleri var. Küçüklükten beri sevdiğim bir alandır. Sizce okunur mu? İş imkanları kısıtlı mı ve maaş durumları nasıl? Yorumlarınızı bekliyorum.
 
Son düzenleme:
Bir peyzaj mimarı olarak cevaplayacak olursam; çizim - tasarım yeteneğin, el becerin, sağlam bir bünyen ( proje yetiştirmeye çalışırken geçen uykusuz geceler ) ve iyi bir sabrın varsa okunur, güzel ve prestijli bir meslek. Maddiyat da önemli tabii. Maket malzemeleri, projeler için aydinger kağıtları, çizim kalemleri, ozalit / çıktı masrafları vs. maliyetli. İş imkanı konusunda bir şey söylemek doğru olmaz. Ülkenin her tarafı üniversite dolu ve her bölümden her sene on binlerce kişi mezun oluyor.
 
Bir kuzenim ve eski yurt arkadaşım mimarlık okuyordu. Öncelikle şunu belirteyim normal bir mühendislik öğrencisinin 1 yıllık kırtasiye masrafı ile mimarlık öğrencisinin 1 aylık masrafı neredeyse eşit. Gece gündüz uykusuz kalıp jurinin elinin tersi ile itmesi de cabası. Maddi imkanınız el verişli, sabırlı ve el beceriniz var ise elbette okunur.
 
11. sınıfa geçeceğim ve sayısal seçtim. İleride mimar olmak istiyorum. Ancak aklımda soru işaretleri var. Küçüklükten beri sevdiğim bir alandır. Sizce okunur mu? İş imkanları kısıtlı mı ve maaş durumları nasıl? Yorumlarınızı bekliyorum.
Mimarlık için konuşuyorum (bende bu bölümü okudum.) okunur, ama meşakatlidir, uğraştırıcıdır, masraflıdır. İç mimarlık yada peyzaj mimarlığından avantajları çok daha fazladır; daha kolay iş bulmadan imza yetkisine, yurt dışında denklik sağlamaya vb. Tavsiyem mimarlık oku, iç mimarlık değil peyzaj mimarlığı hiç değil.
 
Yurtdışı imkanları nasıl? Ayrıca iyi bir üni için kaç k sıralma lazım?
Yurtdışı imkanları derken ? Yurtdışında da mimarlık okuyabilirsin kıbrısta doğu akdenizde okuyan arkadaşım vardı memnundu, samsun üniversitesi mimarlık fakültesi de iyidir, vakıflarda bilkent üniversitesi iyidir. Yurtdışı çalışma imkanı olarak yurtdışında yada yurtdışına iş yapan türk firmalarında iş bulunabilir. Yurtdışından kastım romanya, litvanya, moldova, kazakistan, rusya, belarus, bae, azerbeycan, kuveyt, katar vb ülkeler.
 
Mezun olduktan sonra yurtdışında çalışmaktan bahsetmiştim.
Mezun olduktan hemen sonra deneyimsiz olduğun için yurtdışında çalışman zor, tanıdığın varsa olur neden olmasın, maaşlar 3000-3500 eurodan başlıyor.
Avrupada mimarlık yapabilmen için denklik gerekmekte, başka ülkelerde çalışabilirsin sahada şantiyede.
Türkiyede klimalı ofiste çalışmak gibi değil kışın -15 - 20 derece havada, adapte olamadığın dilini bilmediğin, yemeği kültürü dahil hiçbir şeyine alışamadığın, şantiyede çalışmaktan bahsediyoruz. Herkesin yapabileceği bir iş değil, 2 ay bile dayanamayıp kaçıp giden çalışan çok. (tecrübeyle sabit)
 
İç mimarlık mezunuyum. Okuması eğlenceli ama bir o kadar da maddi yükü olan bir meslek. Çevrende bu işle uğraşan kişiler varsa mezuniyet sonrası iş bulmak kolay ama gariban bir ailenin çocuğuyum diyorsan askeri ücretle iş bulursan şanslısındır. İş ortamında makine gibi olmalısın stresi yüksek ve her gün bilgisayara bakmakla ömür geçiyor. Daha rahat mesleklere yönel derim.
 

Geri
Yukarı