Mimarlık yazılımları lisans ücretleri çok yüksek

klousman

Kilopat
Katılım
30 Mart 2017
Mesajlar
72
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhaba,

Son sınıf mimarlık öğrencisiyim ve ofis açıp işe başlamak istesem tek kişilik lisans ve masraflar bugün için aylık minimum:

Kira: 8000 TL.
1 eleman: 6000 TL.
SketchUp: 270 TL.
AutoCAD: 2180 TL.
3DS Max: 2090 TL.
V-ray: 580 TL.
Fatura vb. : 1000 TL.
Kendi maaşım: 6000 TL.

Toplam = 20.120TL

Dikkat ederseniz bu şartlarda kendi işletmemde asgari ücret ile çalışmış olacağım.

Firmalar nasıl para kazanıyor? Bir maaş da resmen yazılım şirketlerine gidiyor aylık. Bunu yurt dışında birim olarak çok daha uyguna yapabiliyorsunuz. Belki bu listede unuttuğum masraflar da var.

Gerçekten çok üzülüyorum...

Tecrübeniz var ise paylaşır mısınız lütfen.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
kumardan öte iflas imzası.
Aksine, gençlere yardımlar çok fazla. Yüksek teknoloji şirketi açan arkadaşım yardımlar ve projeler ile birlikte devletten 1.2m gibi bir para hibesi aldı.
Ülkeyi çok küçümsüyorsunuz ama yardımlara bakmak, elinizi taşın altına atmak lazım. Kimse durduk yere birine para vermez.
 
Hile hurda ile yapan çok. Öğrenci hesabı ayarlayıp AutoCAD'i, 3ds Max'i öyle kullanan (Max çizimlerini yakından görmedim, belki direkt korsan kullanıyorlardır) firmalar biliyorum. Resmi sınır değerleri nasıl oluyor hatırlamıyorum ama atölye dahil 10-49 çalışanı var.
 
Bu dönemde türkiyede kendi şirketini açmak bir kumardan öte iflas imzası.

Tabiki bu tarz şeyler varsa iş değişir.
Ülkemizde çok fazla fırsat var. Her yerde eksik var. İşini düzgün yapan birisi şirket açıp çok iyi paralar kazanabilir. Sadece ilk yıllarında cefasını çekmesi lazım. Üstüne arkadaşında dediği gibi hibe konusunda da şanslıyız. Çok fazla girişimcilik programı var. Tabii almakta öyle kolay değil. İyi bir şey sunmak lazım.
 
Aksine, gençlere yardımlar çok fazla. Yüksek teknoloji şirketi açan arkadaşım yardımlar ve projeler ile birlikte devletten 1.2m gibi bir para hibesi aldı.
Ülkeyi çok küçümsüyorsunuz ama yardımlara bakmak, elinizi taşın altına atmak lazım.
Açıkçası ben ülkenin durumundan şikayet etmedim ve herkes yüksek teknoloji üretecek meslekleri yapmıyor olabilir keza arkadaşınızın da aldığı destek üretimine yetmeyecek olabilir; siz bu konuda hiçbir detay vermemişsiniz. Asıl sorun şu ki alınan destekten ziyade işletmenin yaşam giderlerinin ne kadar karşılanabilir olduğu. Ayrıca alınan destek yaklaşık 86 bin dolara tekabül ediyor. Yüksek teknoloji üretimi yapacak ölçekte bir firma için pek de kayda değer değil gibi. Çünkü siz orada inşaat işçisi değil yazılımcılar çalıştıracaksınız. sizce masrafları aynı olacak mı ? Yüksek teknoloji üreten firmalar: Aselsan, Türk Telekom vs...
 
Açıkçası ben ülkenin durumundan şikayet etmedim ve herkes yüksek teknoloji üretecek meslekleri yapmıyor olabilir keza arkadaşınızın da aldığı destek üretimine yetmeyecek olabilir; siz bu konuda hiçbir detay vermemişsiniz. Asıl sorun şu ki alınan destekten ziyade işletmenin yaşam giderlerinin ne kadar karşılanabilir olduğu. Ayrıca alınan destek yaklaşık 86 bin dolara tekabül ediyor. Yüksek teknoloji üretimi yapacak ölçekte bir firma için pek de kayda değer değil gibi. Çünkü siz orada inşaat işçisi değil yazılımcılar çalıştıracaksınız. Sizce masrafları aynı olacak mı? Yüksek teknoloji üreten firmalar: ASELSAN, Türk Telekom vs...

Şöyle söyleyeyim daha kolay anlarsınız. Verilen hibeler ile yeni açılmış bir şirketi 1,5-2 yıl kadar masraf çıkmadan işletebilirsiniz. O sürede de bir zahmet ürün satın kar etmeye başlayın.
 
Genel olarak bu başlığı açtığıma da üzüldüm. Konu bir anda devlet desteklerinin tartışıldığı bir yere dönüştü. Halbuki ilk sorum gayet açık ve net görünüyor. Maalesef fikir belirtenlerin çoğunun da sağdan soldan işittiği destek programlarının kapsamı ve detayları hakkında bilgisi olmadığı aşikar. Bu konunun içerisinde kimse bir yerden para dilenmiyor veya destek istemiyor, kaç yaşındasınız bilmiyorum ama emin olun belirli bir kesim hariç gençler ekmeğini nasıl çıkaracağının derdinde ve maalesef biz, siz akıl veren büyüklerimizin evlatlarıyız...
Şöyle söyleyeyim daha kolay anlarsınız. Verilen hibeler ile yeni açılmış bir şirketi 1,5-2 yıl kadar masraf çıkmadan işletebilirsiniz. O sürede de bir zahmet ürün satın kar etmeye başlayın.
Açıkçası ülkeyi düşünüyor olsanız asıl sorunum olan "yazılım firmalarının ülkedeki pahalılığı" konusuna dair birkaç öneri veya destekte bulunurdunuz. Ancak siz konu dışı bu başlığa dadandınız. Sizin zihniyetiniz ile de "parası ne olursa olsun, devlet versin devlet de soyulsun" demekten öte görünmüyor maalesef. Kusura bakmayın siz ne kadar anlatırsanız anlatın benim aklım sizi anlamaya yetmez.
 

Geri
Yukarı