Minecraft 1.19.2'de R5 5500 110 derece oluyor

İşletim sistemi
Windows 11

darw1_n

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
RAM
Team T-Force Vulcan TUF Alliance 16 GB (2x8) DDR4 3200 MHz
Ekran kartı
Asus Dual Radeon RX 6650 XT OC Edition
Anakart
Asus TUF GAMING B450M-PLUS II
İşlemci
R5 5500
Başlıkta yazdıldığı gibi Minecraft 1.19.2 girmeye çalıştığımda Mojang ekranında işlemcim 100 dereceyi geçiyor. 110'u gördüğünde bilgisayar kapanıyor. Başka hiçbir oyunda olmuyorken sadece Minecraft'ın son sürümlerinde oluyor. Mesela 1.15 sürümünde girdiğimde yine açılış ekranında 80-90'ı görüyor ama açılış ekranı geçtikten sonra sıcaklık düşmeye başlayıp normale dönüyor. Büyük ihtimallede 1.19'da da aynı şey olacak açılış ekranını geçebilirsem sıcaklık normale dönecek.
Bu sorunu nasıl çözebilirim?
  • İşlemcim: R5 5500.

Başlıkta yazdıldığı gibi Minecraft 1.19.2 girmeye çalıştığımda Mojang ekranında işlemcim 100 dereceyi geçiyor. 110'u gördüğünde bilgisayar kapanıyor. Başka hiçbir oyunda olmuyorken sadece Minecraft'ın son sürümlerinde oluyor. Mesela 1.15 sürümünde girdiğimde yine açılış ekranında 80-90'ı görüyor ama açılış ekranı geçtikten sonra sıcaklık düşmeye başlayıp normale dönüyor. Büyük ihtimallede 1.19'da da aynı şey olacak açılış ekranını geçebilirsem sıcaklık normale dönecek.
Bu sorunu nasıl çözebilirim?
  • İşlemcim: R5 5500.

Stok fan yetersiz kalıyordur hocam.

Bunun oyunla alakalı olduğunu düşünmüyorum. Fan bağlantını ve termal macununu kesinlikle kontrol etmeni öneririm.

Forza 5-4 GTA 5 Rust gibi güçlü oyunlarda öyle bir durum yaşamıyorum. Sadece Minecraft açılış ekranında oluyor. Az önce denedim 1.15 girdim 90'a kadar çıktı tek oyunculu çok oyunculu ekranı geldiğinde sıcaklığı 60'a düştü.

Oyun Crackli mi? Testi hangi program ile yapıyorsunuz?
Orjinal

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı