Rehber Minecraft ametist rehberi

Ametist nedir?
Ametist, Minecraft oyununa eklenen en yeni materyallerden bir tanesi. Gerçek yaşamda olduğu gibi, oyundaki ametist de bir tür kristal. Haliyle oyuncular olarak bu görkemli minerali arayıp bulmak istemeniz oldukça muhtemel.

mctrametist7.png


Peki ametist nerede bulunur?

Ametist blokları, dünyada rastgele şekilde bulunuyor ve yüzeyin altında herhangi bir yerde olabilir. Yani ametist bloklarını bulmanın garanti edilmiş, kolay bir yolu bulunmuyor. Bazen deniz seviyesinde, bazen de katman kayası'nda oyuncuların karşısına çıkabiliyor.

Öncelikli hedefiniz TUF ve kalsit bloklarını bulmak olmalı, zira bu bloklar jeotların çevresinde koruyucu katman görevi görüyor. Madencilik yaparken TUF veya Kalsit'le karşılaşırsanız, etrafınızdaki bölgeyi kazmaya devam edin, yüksek ihtimalle karşınıza bir jeot çıkacak. Jeotun içine girdiğinizde ise ametist benzeri birkaç farklı blok fark edeceksiniz.
Ametist.

Ametist bloğu
Bu mor renkli bloklar, jeotların içinde oluşuyor ve madenciliği yapılabiliyor, fakat dört tane ametist parçasını 2x2 şeklinde birleştirerek de ametist üretebilirsiniz. İşlevsel açıdan fazla kullanışlı olmasa da, ametist blokları üzerine basıldığında tatlı sesler çıkarıyor. Bu yönüyle inşa ettiğiniz yapıların “büyüleyici” görünmesini ve hissettirmesini istiyorsanız ametist bloklarını dekoratif amaçlarla kullanabilirsiniz.

mctrametist4.png


Tomurcuklanan ametist
Standart ametist bloğuyla neredeyse aynı görünüme sahip olan tomurcuklanan ametist, blok dokusundaki çatlaklarından tespit edilebilir. Bu bloklar da aynı şekilde ametist jeotlarında bulunuyor, fakat ‘ipeksi dokunuş' içeren bir kazmanız yoksa madenciliğini yapamıyorsunuz. Yaratıcı modda elbette kullanabiliyorsunuz, ama hayatta kalma modundaysanız ya yok etmeniz gerekiyor ya da olduğu gibi bırakmanız.

mctrametist.png


Fakat bizim önerimiz, olduğu gibi bırakmanız ve bulunduğu konumu unutmamanız yönünde. Çünkü tomurcuklanan ametist bloklarının özel bir işlevi var: Ametist kümeleri oluşturmak. Bu sayede teorik olarak sınırsız ametist kaynağına sahip olabiliyorsunuz.

Ametist kümeleri
Ametist kümeleri, genelde bir tomurcuklanan ametist bloğunun yanında, altında veya üstünde bulunan menekşe renkli pürüzlü kristallerdir.
Toplam dört adet olmak üzere çeşitli büyüme aşamaları vardır ve her biri görsel olarak benzersizdir. İlk üç aşama sırasıyla küçük, orta ve büyük ametist tomurcukları olarak adlandırılır ve hasat edilemez. Dördüncü ve son aşamada tomurcuk, demir kazma veya daha iyisiyle hasat edilebilen ametist kümesi'ne dönüşür.

mctrametist3.png


Bir ametist kümesi, size dört tane ametist parçası kazandıracaktır. Bu sayılar elbette bir fortune büyüsü ile artırılabilir, bu nedenle bulduğunuz jeotları çıkarmadan önce bir enhancement table oluşturmak yararlı olabilir. İpeksi dokunuş'u olan kazmayla bir ametist tomurcuğu veya kümesi çıkarırsanız, bunları alıp istediğiniz yere yerleştirebilirsiniz; bu da kümeler her aşamada farklı bir ışık seviyesine sahip olduğundan faydalı olabilir, yani hoş bir ortam aydınlatması yaratabilirsiniz.

Ametist parçaları
Ametist parçaları ile ne üretebilirsiniz? Daha önce 2x2 düzeninde dört parçanın bir ametist bloğu oluşturduğundan bahsetmiştik, ancak crafting table menüsünün ortasına lekesiz bir cam bloğu ve ardından cam bloğu'nun hemen üstüne, altına, soluna ve sağına birer ametist parçası yerleştirerek renkli cam da oluşturabilirsiniz.

mctrametist6.png


Son olarak, kürek yapımına benzer şekilde bir ametist parçası ve iki bakır külçesi'ni crafting table menünüzün tam ortasına yerleştirdiğinizde bir dürbün elde edersiniz. Bu, uzaktaki şeyleri görmenize yardımcı olacak bir büyüteç olarak kullanılabilir.



mctrametist5.png
 

Yeni konular

Geri
Yukarı