Minecraft aşırı RAM kullanımı

emreyılmaz8

Kilopat
2023-08-03 14_17_45-Window.png

2023-08-03_14.13.57.png

Minecraft'a 2 GB RAM vermeme rağmen görev yöneticisinde 10 11 GB RAM kullanıyor ve Alt Tab attığımda oyun sürekli çöküyor. 1.12.2 sürümündeyim ve sadece 2 mod yüklü (Galacticraft+just enough items) Telefondan çektim çünkü SS alma programı bile çalışmadı. (16 GB RAM) +multiplayer

Sanırım orijinal Minecraft'ta ForgeOptiFine o şekilde de yazmıyor.
Oyun orijinal gamepasstan oynuyorum

Shader ağır gelmiş olabilir. Ekran kartınız nedir? Orada 8 mod yazıyor, üstüne "sadece 711 MB kullanıyorum" diyor, garip.
Ekran kartı 1060 6GB. 8 mod niye yazıyor bilmiyorum Forge Optifine var galacticraft var bir de just enough items var

Forge için ayrı sürüm oluşturuyor, ona ayarladınız değil mi RAM kullanımı için olan ayarı?
O nasıl oluyor?

Mod ve shader için gayet normal. Shader özellikle iyi optimize edilmemiş bir grafik modu. Bellek sızıntısı yaşaması gibi sorunlar olabilir.

Bellek miktarını sınırlasan da o sınırı aşıyorlar gibi gözüküyor. Opera GX gibi sınır koyunca, aştığında tarayıcıyı çökertip veri kaybı yaşatmıyor en azından.

7 shader denedim onlarda da böyle oyun ilk başta 2 3 GB RAM'la başlıyor sonra 9 10'lara çıkıyor nedense.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı