Minecraft bilgisayarı sunucu olarak kullanmak

ImortalSwerd

Hectopat
Katılım
30 Ocak 2021
Mesajlar
549
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Minecraft'ta arkadaşlarla beraber oynamak için bir sunucu açmak istiyoruz. Aternos, Server. Pro gibi sitelerde sunucu bir zaman sonra kapanıyor ve lag olabiliyor. Kendi bilgisayarımızı server olarak kullanalım diye düşündük. Aramızda en iyi sistemi olan benim. Sistem ve internet hızımı aşağıya bırakacağım ve kaç kişi oynayabiliriz? Plugin yükleyebilir miyiz merak ediyoruz. Bir de nasıl açacağımızı anlatabilirseniz sevinirim.
Sistem: i7-10750H 2.6GHz, GTX 1660 Ti 4 GB, 16 GB RAM, 480GB SSD.
İnternet hızı:

1638014256993.png
 
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Plugin kullanmak istersen Spigot server indirmen lazım.
 
Upload hızınız 4 kişi civarını lagsız kaldırır. Sunucuya 2GB ram ayırmanız yeterli olur. Modemden 25565 TCP ve UDP portlarını bilgisayarınıza yönlendirmeniz gerek.
 
İnternetiniz çok üst düzey değil o yüzden fazla kişide sorun yaşayabilirsiniz. Sürekli açık kalsın isterseniz VDS alabilirsiniz. VDS konusunda Aksunucumu öneririm kendileri bana çok yardımcı olmuştu aldığım zaman.
 
Minecraft'ta arkadaşlarla beraber oynamak için bir sunucu açmak istiyoruz. Aternos, server. Pro gibi sitelerde sunucu bir zaman sonra kapanıyor ve lag olabiliyor. Kendi bilgisayarımızı server olarak kullanalım diye düşündük. Aramızda en iyi sistemi olan benim. Sistem ve internet hızımı aşağıya bırakacağım ve kaç kişi oynayabiliriz? Plugin yükleyebilir miyiz merak ediyoruz. Bir de nasıl açacağımızı anlatabilirseniz sevinirim.
Sistem: i7-10750H 2.6GHz, GTX 1660 Ti 4 GB, 16 GB RAM, 480GB SSD.
İnternet hızı:

Eki Görüntüle 1226893

Ben kendi bilgisayarımda yapıyorum. Ve 5 kişiye kadar kaldırıyor. Ama daha da fazla kaldırır diye düşünüyorum. Bir de ngrok kullanın. Port açmayla uğraşmayın.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı