Çözüldü Minecraft Çıkış Kodu -1 Hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

PazaniL

Hectopat
Merhabalar, dün Windows 7 kullanıyordum fakat Windows 8.1 geçme kararı aldım ve geçtim sürücümü bulamamıştım onu da bu konuyla GMA 3100 Windows 8.1 driver var mı? hallettim. Her neyse orijinal Minecraft'ı indirdim ve girmeye çalıştım hatayla karşılaştım. Windows 7 kullanırken hiç böyle bir hatayla karşılaşmamıştım Minecraft'ın CraftRise adlı sunucusuna girmeyi denedim iauncherini indirip onda da *oyun beklenmeye şekilde çöktü tekrar deneyin (ekran kartı sürücüsünün güncel olduğundan emin olun)* böyle bir hata verdi yardımcı olur musunuz? Bu sorunu nasıl çözebilirim?

1645883389597.png

Sistem anakart HP Compaq DC5800, 7 GB RAM, işlemci E6300, ekran kartı yok. Anakartın ekran kartı olan GMA3100 kullanıyorum.

Çözüm
Son olarak bunu kurmayı deneyin.

Olmadı Windows 10'a veya Windows 7'ye dönmeniz gerekebilir.
Eski Java'yı sildiniz mi ve ekran kartın için hangi sürücü kurulu?

Yok silmedim eski Java'yı bir saniye hocam başdan yapayım. Hocam Windows 8.1 kurdu kendi Ekran kartı sürücümü.
Hocam yeniden başlatmama gerek var mı bu arada sildim hepsini yeniden kurdum olmadı.
1645887845967.png

18:08:48.527 ave. Client thread. Couldn't set pixel format org.lwjgl.LWJGLException: Pixel format not accelerated at org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.nChoosePixelFormat(Native Method) at org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.choosePixelFormat(WindowsPeerInfo.java:52) at org.lwjgl.opengl.WindowsDisplay.createWindow(WindowsDisplay.java:247) at org.lwjgl.opengl.Display.createWindow(Display.java:306) at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:848) at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:757) at ave.ap(SourceFile:521) at ave.am(SourceFile:363) at ave.a(SourceFile:310) at net.minecraft.client.main.Main.main(SourceFile:124) 18:08:49.582 game. ---- Minecraft Crash Report ---- // Ooh. Shiny. Time: 26.02.2022 17:08 Description: Initializing game org.lwjgl.LWJGLException: Pixel format not accelerated at org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.nChoosePixelFormat(Native Method) at org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.choosePixelFormat(WindowsPeerInfo.java:52) at org.lwjgl.opengl.WindowsDisplay.createWindow(WindowsDisplay.java:247) at org.lwjgl.opengl.Display.createWindow(Display.java:306) at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:848) at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:757) at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:739) at ave.ap(SourceFile:534) at ave.am(SourceFile:363) at ave.a(SourceFile:310) at net.minecraft.client.main.Main.main(SourceFile:124) A detailed walkthrough of the error, its code path and all known details is as follows: --------------------------------------------------------------------------------------- -- Head -- Stacktrace: at org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.nChoosePixelFormat(Native Method) at org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.choosePixelFormat(WindowsPeerInfo.java:52) at org.lwjgl.opengl.WindowsDisplay.createWindow(WindowsDisplay.java:247) at org.lwjgl.opengl.Display.createWindow(Display.java:306) at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:848) at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:757) at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:739) at ave.ap(SourceFile:534) at ave.am(SourceFile:363) -- Initialization -- Details: Stacktrace: at ave.a(SourceFile:310) at net.minecraft.client.main.Main.main(SourceFile:124) -- System Details -- Details: Minecraft Version: 1.8.9 Operating System: Windows 8.1 (amd64) version 6.3 Java Version: 1.8.0_51, Oracle Corporation Java VM Version: Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (mixed mode), Oracle Corporation Memory: 61553120 bytes (58 MB) / 134217728 bytes (128 MB) up to 2147483648 bytes (2048 MB) JVM Flags: 8 total; -XX:HeapDumpPath=MojangTricksIntelDriversForPerformance_javaw.exe_minecraft.exe.heapdump -Xmx2G -XX:+UnlockExperimentalVMOptions -XX:+UseG1GC -XX:G1NewSizePercent=20 -XX:G1ReservePercent=20 -XX:MaxGCPauseMillis=50 -XX:G1HeapRegionSize=32M IntCache: cache: 0, tcache: 0, allocated: 0, tallocated: 0 Launched Version: 1.8.9 LWJGL: 2.9.4 OpenGL: ~~ERROR~~ RuntimeException: No OpenGL context found in the current thread. GL Caps: Using VBOs: No Is Modded: Probably not. Jar signature remains and client brand is untouched. Type: Client (map_client.txt) Resource Packs: Current Language: ~~ERROR~~ NullPointerException: null Profiler Position: N/A (disabled) CPU: <unknown> #@!@# Game crashed! Crash report saved to: #@!@# C:\Users\Ahmet\AppData\Roaming\.minecraft\crash-reports\crash-2022-02-26_17.08.49-client.txt <log4j:Event logger="net.minecraft.server.MinecraftServer" timestamp="1645888129581" level="INFO" thread="Client Shutdown Thread"> <log4j:Message><![CDATA[Stopping server]]></log4j:Message> </log4j:Event> 18:08:49.582 monitor. Process Monitor. XML_ERROR_PARSING. 18:08:49.684 launcher. main. 18:08:49.684 monitor. Process Monitor. Process crashed with exit code -1
Hocam Minecraft Game outpotdan baktım böyle bir hata veriyor.

Son düzenleme:
Buradaki sürücüyü kurun.
Dosyayı yükledikten sonra klasöre çıkartın ve aygıt yöneticisine girin. Grafık bağdaştırıcılarında sürücü güncellemede bu klasörün konumuna gelip inf dosyasını seçip sürücüyü kurun.

Buradaki sürücüyü kurun.
Dosyayı yükledikten sonra klasöre çıkartın ve aygıt yöneticisine girin. Grafık bağdaştırıcılarında sürücü güncellemede bu klasörün konumuna gelip inf dosyasını seçip sürücüyü kurun.

Hocam klasörün içine giremiyorum.

1645892794235.png

Technopat Haberler

Geri
Yukarı