MuhammedAliÖztürk76
Picopat
Bende ayarlar yapılı ama %70 dahili %40 ve 50 GTX 1650 Ti kullanıyor. Neden böyle?
Konu sahibinin mesajında 2. ekran fotoğrafında bu ayarlar uygulanmış zaten.Şu konudaki işaretlenmiş çözümü uygular mısın? Ben bu şekilde çözmüştüm, en kesini bu olması lazım.Çözüldü: R5 M330 bilgisayar Minecraft Oyununda HD 5500 Kullanıyor
Arkadaşlar laptopumda iki adet ekran kartı var. Dahili ve harici. Birisi Intel HD 5500 diğeri ise Radeon R5 M430 (fakat M330 olarak gözüküyor güncellemeden sonra). Neyse arkadaşlar işte geçen F3 tuşuna bastım (İşte özellikler falan kaç FPS aldığın geliyor ekrana) ve baktımki ekran kartı HD 5500...www.technopat.net
Bir tanesi yok bende mevcut sanırım onunla çözmüştüm zaten.Konu sahibinin mesajında 2. ekran fotoğrafında bu ayarlar uygulanmış zaten.
Yanlış bir işlem mi bilmiyorum ama ben o 4 dosya artı bunu da eklemiştim ve çözülmüştü belki denerse yardımcı olur arkadaşa.Bir tanesi yok bende mevcut sanırım onunla çözmüştüm zaten.![]()
Şu konudaki işaretlenmiş çözümü uygular mısın? Ben bu şekilde çözmüştüm, en kesini bu olması lazım.Çözüldü: R5 M330 bilgisayar Minecraft Oyununda HD 5500 Kullanıyor
Arkadaşlar laptopumda iki adet ekran kartı var. Dahili ve harici. Birisi Intel HD 5500 diğeri ise Radeon R5 M430 (fakat M330 olarak gözüküyor güncellemeden sonra). Neyse arkadaşlar işte geçen F3 tuşuna bastım (İşte özellikler falan kaç FPS aldığın geliyor ekrana) ve baktımki ekran kartı HD 5500...www.technopat.net
Bir de NVIDIA Denetim Masası üzerinden ayarlayıp deneyin.
Bir tanesi yok bende mevcut sanırım onunla çözmüştüm zaten. Eki Görüntüle 1279933
Yanlış bir işlem mi bilmiyorum ama ben o 4 dosya artı bunu da eklemiştim ve çözülmüştü belki denerse yardımcı olur arkadaşa.
Oradaki ayarları normale döndür. Masaüstüne sağ tıklayıp NVIDIA Denetim Masası'nı aç ve "3D Ayarlarının Yönetilmesi" kısmına gel. Oradan "Program Ayarları" sekmesine gel ve "Özelleştirilecek programı seçin:" kısmından Minecraft'ı seç. Eğer listede Minecraft yoksa "Ekle" butonuna basıp dosya yolundan bularak ekle. Daha sonra altında bir seçenek olacak, o seçeneği "Yüksek Performanslı NVIDIA İşlemcisi" yapıp ayarları kaydet ve oyunu çalıştır.
Bir tanesi yok bende mevcut sanırım onunla çözmüştüm zaten. Eki Görüntüle 1279933
Yanlış bir işlem mi bilmiyorum ama ben o 4 dosya artı bunu da eklemiştim ve çözülmüştü belki denerse yardımcı olur arkadaşa.
Ben sorunun Minecraft ile ilgili olduğunu düşünüyorum, hem 1660 Ti %50 civarı kullanılıyormuş. Yani Minecraft ekran kartı yoracak bir oyun değil, shader yükleyip bakın bir o zamana kullanım artıyorsa sorun yoktur.
1660Ti için %50 kullanım normal bence.Yanlış. Ekran kartını yormuyor ama o kadar kullanması gerekiyor.