Minecraft evimizi güzelleştirmek için ne yapılmalı?

Katılım
21 Mayıs 2021
Mesajlar
2.014
Çözümler
3
Hocalarım merhaba. Genelde her oyunu oynayan bir insanım ve 4 yıldır bilgisayarımda yüklü olan ama hiç oynamadığım Minecraft'a girmek istedim. Girdiğim gibi ilk amacım ev yapmaktı. Fakat yaptığım evler ev denilecek gibi değil. Lütfen “internetten bakabilirsiniz” demeyin çünkü baktım fakat genelde benim sevmediğim türden evler çıkmıyor. Evi dışarıdan ve içeriden güzelleştirmek için ne yapabilirim? Seviğim türler: 2 katlı, ne geniş ne dar. Ahşap evler.
 
Son düzenleme:
Hocalarım merhaba. Genelde her oyunu oynayan bir insanım ve 4 yıldır bilgisayarımda yüklü olan ama hiç oynamadığım Minecraft'a girmek istedim. Girdiğim gibi ilk amacım ev yapmaktı. Fakat yaptığım evler ev denilecek gibi değil. Lütfen “internetten bakabilirsiniz” demeyin çünkü baktım fakat genelde benim sevmediğim türden evler çıkmıyor. Evi dışarıdan ve içeriden güzelleştirmek için ne yapabilirim?

Camın altına çim ve çiçek koy. Duvara tuzak kapısı ters/düz basamak ekle. Soyulmuş odun kullan.
 
Bunun cevabını en iyi "Minecraft House Tutorial" videolarından alabilirsiniz. Oradaki ufak detaylar evinizi güzelleştirecektir. Videolardaki evleri beğenmediğinizi, tarzınıza uygun olmadığını söylemişsiniz. İlla beğenmenize gerek yok, oradaki bilgileri alıp bir şeyler ortaya çıkarabilirsiniz.
 
Öncelikle ne tür bir ev yapmak istediğinizi kafanızda belirleyin. Mesela yapacağınız ev orta çağ temalı bir ev olsun. Orta çağ evleri genelde çok yüksek olmaz. Aksine geniş ve ferah olur. Kafanızda az çok nasıl bir şey yapacağınızı tasarladığınızı var sayarak, 2. adım olan blok seçimine geçmenizi tavsiye ediyorum.

Mesela orta çağ için odun olmazsa olmazdır. Odun, taş, kırık taş vb. blokları yan yana koyun. Gözünüze güzel gelenleri bir yere kaydedin ve aklınızdakini oyuna dökün.

Yok, ben hala yapamıyorum diyorsanız da; mecbur tutorial videosu izleyeceksiniz. Öncelikle izleyin ve kafanızda hayal edin. Ona benzer şeyler yapın. Sonra değiştire değiştire, kendi fikirleriniz ile süsleyin. Daha sonra devamı gelir zaten.

Son Oyuncu - Craft Rise gibi büyük sunucuların Creative bölümünde diğer oyunculardan profesyonel yardım alabilirsiniz.
 
Böyle bir tür sever misin?
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_2021-08-30-01-09-03-407_com.sandboxol.blockymods.jpg
    Screenshot_2021-08-30-01-09-03-407_com.sandboxol.blockymods.jpg
    51 KB · Görüntüleme: 109
4 adet orman ağacı fidanını kare oluşturacak şekilde toprak zemine koyar ve kemik tozu basarsanız gayet büyük bir ağaç oluşacaktır, merdiven niyetine sarmaşık kullanıp ağacın tepesine de birkaç duvarla eşya koyarak güzel bir ağaç ev yapabilirsiniz.
 
Hayır hocam. Ben köylü evi gibi fakat daha geniş + 2 katlı evler. Üstte verdim zaten.
Sana bir tutorial atacağım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı