Minecraft for Windows 10 .exe dosyası nerede?

Fischerk

Kilopat
Merhaba arkadaşlar. Minecraft Windows 10 Edition oynuyorum. Kendime özel hem güzel durur hem Visual Studio 2019'u öğrenmek amacıyla bir başlatıcı yapmak istedim. Yani başlatıcıyı açınca sadece "start" butonu olacak ve butona basınca oyunun .exe dosyasını açacak. Bunun içinde bana oyunun .exe dosyasının yolunu ve kendisini bulmam lazımdı. İnternetten biraz araştırdım yolunu vb. öğrendim fakat o yolda herhangi bir .exe dosyası göremedim. Gizli klasör olabilir yazıyordu, gizli klasörleri gösteride açtım ama yine göremedim. 5-6 tane klasör vardı oyunun ana klasörlerinde. Oralarda olabilir mi?

Hocam aşağıdaki linkten dosyayı indirin. Kayıt defterine kaydettirin. Daha sonra WindowsApps klasörüne sağ tıklayıp Take Ownershiptuşuna basın. Karşınıza bir CMD penceresi gelecek. 15 dakika bekleyin. Daha sonra CMD penceresini kapatabilir ve WindowsApps klasörüne giriş yapabilirsiniz.

WindowsApps klasörüne girmeyi başardım, Minecraft'ın uygulama dosyasını bulup açtım ama 3-4 tane .dll bulunamadı hatası veriyor.

Appx dosyası da mı yok?

UWP uygulamaları exe dosyaları ile başlatamazsınız. Başlatsanız bile aşağıdaki gibi bir hata verecektir.

1622790869635.png

Microsoft Store uygulamalarının ID'si ile başlatıldığını biliyorum. İnternette ID'lerin kayıt defterinde HKEY_CLASSES_ROOT\Extensions\ContractId\Windows.Protocol\PackageId kısmında olduğu söylenmiş. Alternatif olarak uygulama kısayolu ile başlatabilirsiniz.

Not: Process.Start("") ile başlatacaksınız.

Microsoft Store uygulamalarının ID'si ile başlatıldığını biliyorum. İnternette ID'lerin kayıt defterinde HKEY_CLASSES_ROOT\Extensions\ContractId\Windows.Protocol\PackageId kısmında olduğu söylenmiş. Alternatif olarak uygulama kısayolu ile başlatabilirsiniz.

Not: Process.Start("") ile başlatacaksınız.

Ekran görüntüsü 2021-06-04 110848.png

Hangisi tam olarak ID oluyor?
Kod:
App.AppXawams6cthfrv32mxdgjwmkgy5fsb4zb2.mca
bu mu?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı