Minecraft için Bilgisayar Toplama

Bütçe
~3000

H_SerhatY

Centipat
Merhabalar. Technopat Sosyal'i uzun zamandır takip ediyordum, sonunda katılma fırsatı buldum.
Şu an kullandığım bilgisayarımda Minecraft'ı sıkıntısız oynuyorum fakat büyük mod paketleri ile oynamak istediğim zaman oyunun RAM kullanımı çok artıyor, 2012 model bir dizüstü bilgisayar kullandığım için haliyle zorlanıyor, hatta bazen yükleme esnasında yetersiz RAM olduğunu belirtip açmıyor.
Bütçem 3000 TL dolayında, monitör dahil basit bir bilgisayar almak istiyorum, sonrasında yükseltme yapmayı planlıyorum.
Şu şekilde bir kurulum düşünüyorum:
İşlemci: AMD Ryzen 3 3200G
Anakart: Gigabyte B450M S2H
RAM: Corsair Vengeance LPX 16GB 3000MHz DDR4 (CMK16GX4M1D3000C16)
SSD: Adata SU630 240GB (ASU630SS-240GQ-R)
Kasa: Rampage Glory G01
PSU: Aerocool VX Plus 400W (AE-VXP400)
Monitör: Dell E2218HN
RAM için tek kanal seçtim, sonradan bir tane daha 16GB alıp çift kanal olarak kullanmayı planlıyorum.
Mouse ve klavye halihazırda bulunduğu için eklemedim.

500 TL arttırabilir iseniz;

Arttıramaz iseniz ;

500 TL arttırabilir iseniz;

Arttıramaz iseniz ;
Öncelikle önerileriniz için teşekkür ederim. Ekran kartı eklemedim, bunun sebebi önceden kullandığım masaüstü bilgisayarda ekran kartı bozulduktan sonra Intel HD Graphics ile de neredeyse aynı FPS değerlerini görmüş olmamdı. Ekran kartına 700 lira vermek yerine daha güncel bileşenler için para harcamak bana daha mantıklı geliyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı