Minecraft İncelemeye Alınmış.

M. Oğuz GÖK

Hectopat
Makaleler
3
Daha fazla  
Arkadaşlar belki bazılarınız okumuştur yada haberde izlemişsinizdir. Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Minecraft adlı oyunu incelemeye başlamış. Sebep? Şiddet içerikli bir oyun olmasından dolayı. Peki size şu soruyu soruyorum. CoD veya BF (hatta Wolfteam) gibi oyunlar varken niye Minecraft? Siz bu konu hakında ne düşünüyorsunuz?

Bence minecraft düşük sistem gereksinimi, android ve ios ta bulunmasından dolayı erişilmesi kolay bir oyun. Aynı durumu BF ve CoD serileri için söyleyemeyiz. Yani düşük yaşata ki kişilerinde rahatça erişebileceği konumda. Belki olumsuz etkileyebilir diye incelemeye alınmış olabilir. Bence olumsuz etkilenecek bir şey yok. Ayrıca pek şaşırılacak bir durum değil. Türkiye de yaşamaktan gurur duyuyorum ama yaşananlar için ve akılsızca alınan kararlar dan dolayı aynısını söyleyemem.

Bence minecraft düşük sistem gereksinimi, android ve ios ta bulunmasından dolayı erişilmesi kolay bir oyun. Aynı durumu BF ve CoD serileri için söyleyemeyiz. Yani düşük yaşata ki kişilerinde rahatça erişebileceği konumda. Belki olumsuz etkileyebilir diye incelemeye alınmış olabilir. Bence olumsuz etkilenecek bir şey yok. Ayrıca pek şaşırılacak bir durum değil. Türkiye de yaşamaktan gurur duyuyorum ama yaşananlar için ve akılsızca alınan kararlar dan dolayı aynısını söyleyemem.
Herhalde sayın bakanın her gün sizin, bizim gibi Minecraft oynadığını düşünüyorsun. İnternet'te bunun modlusu var modsuzu var multiplayer'ı var. Varda var. Şikayetler sonucu incelenmesi doğru bir karar olmuş. Sonuçta zararsızsa neden yasaklansın?

Yazdığım yazıyı biraz daha kendinizi zorlayarak anlamaya çalışırsanız demek istediklerimi anlarsınız. Netice de ikimizde birbirine yakın konulara değiniyoruz. Ve yazımı tekrar okudum yasaklanma gibi bir kelimeye yer vermemişim. Ve uslubunuza lütfen dikkat edin. Tartışma başlatacak cinste bir yazı.

Aynen incelemeye alınmış hatta Muratabigfnin videosunun başını koymuşlar fox ta çıktı
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı