Minecraft Java ve Bedrock neden farklı?

dwarekithx

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar iki oyunun da serverlarında oynadım yani aynı serverlarda oynadım ama farklıydı. CubeCraft ikisinde de aynı değildi, hem oyun modları olarak hem oynanış olarak. Egg Wars'ta balta yoktu mesela ve Java'da takım seçemiyorduk. Bedrock sürümde takım seçebiliyorum, bunun sebebi nedir? Neden böyle yapmışlar?

Arkadaşlar iki oyunun da serverlarında oynadım yani aynı serverlarda oynadım ama farklıydı. CubeCraft ikisinde de aynı değildi, hem oyun modları olarak hem oynanış olarak. Egg Wars'ta balta yoktu mesela ve Java'da takım seçemiyorduk. Bedrock sürümde takım seçebiliyorum, bunun sebebi nedir? Neden böyle yapmışlar?
Canları istemiştir herhalde.

Microsoft'un pazarlama tekniği. Hepsini bir oyunda yapmak yerine bazı açıkları diğer oyunda kapatmak ve böylece satış yapmak.

Hocam Bedrock'da kolaylık olsun diye 1.8 PVP'si kullanılıyor. Bu yüzden balta az vuruyor oyunda gerekli olmadığı içinde eklemediler büyük ihtimalle. Takım seçme olayları ise büyük ihtimal bi anlaşma vardır Bedrock sürümü ile o yüzdendir.

Hocam Java ilk, doğal Minecraft'tı. Notch'un yaptığı sürümde zaten Java'daydı ondan sonra - kronolojik sırasını yanlış hatırlamıyorumdur umarım - Pocket Edition çıktı, 1 yıl sonra da konsol sürümü.

Ardından Microsoft crossplay desteği eklemek için tüm bu sürümlerin altyapısını aynı yere taşıdı ve ortaya 2017'de Bedrock edition çıktı.

Java için crossplay yapmadılar çünkü ayrı programlama dilinde yazıldıklarını ve yapamadıklarını söylediler.

Kişisel görüşüm yine de bir uyumluluk katmanı yazmak çok zor olmamalı. Bence yapılabilirdi.

Ayrıca Java Edition direkt Java'yla yazıldığı için oyunun client.jar'ını paket olarak açıp istediğiniz kadar modifikasyon yapabiliyordunuz. Bugün Java'da bu kadar fazla mod, custom client, shader olma sebebi bu.

Microsoft C++ yeteneklerini konuşturma çalışmak istedi. Beceremedi. C++ ile Java'dan çok daha verimli ve etkili şeyler yapılabilirdi.
Optimizasyon konusunda Bedrock'ın daha iyi olduğunu düşünüyorum. Yine de Java oynuyorum ama :D
Belki UWP yerine direkt Win32 olarak çıkarsalar daha da başarılı olabilirdi.

Optimizasyon konusunda Bedrock'ın daha iyi olduğunu düşünüyorum.
Yarım saat falan oynadim. Gözlemlerini yazdım. Microsoft'un C# fetişi yüzünden C# ile yapıldığını sanmıştım ama menü akiciligi C++ diye bağırıyordu.
Bedrock zaten daha iyidir. Ama şu anki halinden çok daha iyi yapılabilir.

Etkileşim sorunu var. Java'da undefined bir şey C++'ta defined veya tersi olabilir. Benzer şeyler yüzünden direkt kodu çevirmek hiç kolay değil. Öyle istediklerini de sanmıyorum zaten.
Örnek veriyorum birinde dünya sınırı bir şekilde geciliyorken diğerinde geçilmiyorsa bu tip şeyler yüzündendir. İsteseler gecilende ona sebep olan şeyi değiştirirler. Çok zor değil.
Isfenedikleri için yaptıkları çok belli. Bazı sayılar farklı şekilde. Ayrıntı hatırlamıyorum ama mesela eşya dayanikliklari birinde farklıdır. Altın kazma Java'da 52 kere kullaniliyorken Bedrock'ta 47 kere kullanılıyordur.

Yarım saat falan oynadim. Gözlemlerini yazdım. Microsoft'un C# fetişi yüzünden C# ile yapıldığını sanmıştım ama menü akiciligi C++ diye bağırıyordu.
Bedrock zaten daha iyidir. Ama şu anki halinden çok daha iyi yapılabilir.

Etkileşim sorunu var. Java'da undefined bir şey C++'ta defined veya tersi olabilir. Benzer şeyler yüzünden direkt kodu çevirmek hiç kolay değil. Öyle istediklerini de sanmıyorum zaten.
Örnek veriyorum birinde dünya sınırı bir şekilde geciliyorken diğerinde geçilmiyorsa bu tip şeyler yüzündendir. İsteseler gecilende ona sebep olan şeyi değiştirirler. Çok zor değil.
Isfenedikleri için yaptıkları çok belli. Bazı sayılar farklı şekilde. Ayrıntı hatırlamıyorum ama mesela eşya dayanikliklari birinde farklıdır. Altın kazma Java'da 52 kere kullaniliyorken Bedrock'ta 47 kere kullanılıyordur.
Evet eğer zaten tam crossplay eklenmek isteseydi bunları da dengelerlerdi. Benim bunun yapılabileceğine inanma sebebim bağımsız bir grup yapmıştı çünkü. Mesela GeyserMC

Yine de bu haliyle de oldukça güzel. Java alanlara Bedrock, Bedrock alanlara Java vermeleri yeterli oldu bence.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı