Minecraft modpack nasıl kurulur?

RAR’ı CurseForge’dan vs. indirdiyseniz, onu sadece CurseForge kullanarak kurabilirsiniz.

Modpacki başka yerden indirmeyi deneyeyim hocam bir.
Benim bildiğim kadarıyla, biri tüm modları tek tek .jar uzantılı olarak bir .zip dosyasının içine atmadığı sürece CurseForge gibi yerlerden indirdiğiniz mod paketlerinin içinde manifest.json dosyası bulunur. CurseForge bunu gördüğünde o manifest.json dosyasına göre mod sürümlerini vb. otomatik olarak kurar. Yani ya modları elle tek tek kuracaksınız ya da CurseForge veya Modrinth gibi bir mod yöneticisi kullanacaksınız. (Modrinth konusunda çok emin değilim; Modrinth kullanmadığım için bilmiyorum. Belki oradan indirilen mod paketleri de benim dediğim şekildedir. Yanlış bilgi vermiş olmayayım.)

RAR'ı CurseForge'dan vs. indirdiyseniz, onu sadece CurseForge kullanarak kurabilirsiniz.

Hocam modrinthden indirip denedim yine olmadı. CurseForge Launcher zorunlu mu modpack için?

Benim bildiğim kadarıyla, biri tüm modları tek tek .jar uzantılı olarak bir .ZIP dosyasının içine atmadığı sürece CurseForge gibi yerlerden indirdiğiniz mod paketlerinin içinde manifest.JSON dosyası bulunur. CurseForge bunu gördüğünde o manifest.JSON dosyasına göre mod sürümlerini vb. otomatik olarak kurar. Yani ya modları elle tek tek kuracaksınız ya da CurseForge veya Modrinth gibi bir mod yöneticisi kullanacaksınız. (Modrinth konusunda çok emin değilim; Modrinth kullanmadığım için bilmiyorum. Belki oradan indirilen mod paketleri de benim dediğim şekildedir. Yanlış bilgi vermiş olmayayım.)

Evet manifest.JSON var yani ben o zaman bir Launcher kullanmalıyım modpack kurmak için öyle mi?

Hocam modrinthden indirip denedim yine olmadı. CurseForge Launcher zorunlu mu modpack için?

Evet manifest.JSON var yani ben o zaman bir Launcher kullanmalıyım modpack kurmak için öyle mi?
Evet, modları elle tek tek kurmakla uğraşmak istemiyorsanız maalesef mecbursunuz. Ya da bazı launcher’larda sanırım bazı hazır mod paketlerini direkt kurma imkânı veriyordu, fakat pek emin değilim. Bu arada eğer orijinal launcher kullanmıyorsanız CurseForge kullanmak için bazı şeyler yapmanız gerekiyor.

Evet, modları elle tek tek kurmakla uğraşmak istemiyorsanız maalesef mecbursunuz. Ya da bazı Launcher'larda sanırım bazı hazır mod paketlerini direkt kurma imkânı veriyordu, fakat pek emin değilim. Bu arada eğer orijinal Launcher kullanmıyorsanız CurseForge kullanmak için bazı şeyler yapmanız gerekiyor.

CurseForge Launcher indirdim de ne yapmalıyım hocam? Korsan oynuyorum oyunu.

CurseForge Launcher indirdim de ne yapmalıyım hocam? Korsan oynuyorum oyunu.
Kusura bakmayın, şimdi yazabildim. Anlatmam sorun yaratmaz sanırım, zaten zor değil, üstünkörü anlatayım.

Şimdi CurseForge’da ayarlara girip Minecraft kısmına girdiğinizde, üstte Minecraft dosyalarının bulunduğu bir dosya yolu olur. O dosyayı açtığınızda içinde Minecraft’ın orijinal launcher’ı (minecraft.exe) bulunur.
Sizin yapmanız gereken şey SKLauncher indirmek. Ama SKLauncher setup değil. SKLauncher’ın sitesinde bir ZIP dosyası indirme seçeneği bulunur. Onu indirdiğinizde içinde sklauncher.exe isimli bir launcher gelir. (SKLauncher dışı launcherlarda çalılşmıyor diye biliyorum.)
O launcher’ın adını “minecraft” olarak değiştirip az önceki konuma attığınız zaman, artık CurseForge’da bir mod paketi indirip “Oyna” dediğinizde Minecraft launcher’ını değil SKLauncher’ı açmış olacak. Böylelikle istediğiniz mod paketini indirip oynayabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı