Minecraft OptiFine ile Forge'un aynı anda çalıştığını nasıl anlaşılır?

CyHan_Atalay

Picopat
Katılım
18 Nisan 2024
Mesajlar
121
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İlk başta OptiFine sonra Forge'i 1.20.4 sürümü için indirdikten sonra kuruyordum Minecraft'a. Sonra da birlikte çalışmaları için OptiFine'ı mods klasörüne taşıyordum. Fakat hata alıyordum. Şimdi ise ilk önce Forge indirip ve Minecraft'a kurup OptiFine'ı sadece indirip kurmayıp direkt mods klasörüne attım. Bir baktım ki oldu. Yani Forge (Forge'nin eklentiler bölümü gibi) ve OptiFine'ın ayarlar arayüzünün olduğunu fark ettim. Ayrıyeten OptiFine'da kurduğum shader mod ve kendi özelliği olan "Zoom" yapabilme de vardı. Fakat Minecraft'ın başlatma menüsünde sadece Forge yazıyor, o menünün SS'ini daha iyi anlamanız açısından aşağıya bırakıyorum. Normalde bu menü de OptiFine+Forge birlikte çalıştırınca ikisi de yazıyormuş. YouTube videolarında gördüm. Fakat bende böyle bir şey yok. Bir sıkıntı falan çıkar mı?
Bir tanesi OptiFine indirip Minecraft'ta kurmam ve sonrasında yine bu safer Forge indirip Minecraft'ta kurduktan sonra, tekrardan OptiFine'ı açıp kurulu olduğu yerden mods klasörüne attıktan sonra Forge sürümü ile çalıştırınca oluşmuş bir hatanın SS'i; diğeri ise ilk önce Forge indirip Minecraft'ta kurduktan sonra OptiFine'ı sadece indirip Minecraft'ta kurmadan direkt olarak mods klasörüne atmam ile oluşan, hata almadan oynayabildiğim Minecraft'ın, menüsünün SS'i.

Not: Java bende yüklü. Bir de OptiFine ile Forge sürümlerini tam 1.20.4 olarak indirdim. Birisi 1.20.1 olup diğeri 1.20.4 olma durumu yok yani. Minecraft'ın kendi sürümünü ise yine 1.20.4 olarak ayarladım.
 

Dosya Ekleri

  • Base Profile Screenshot 2024.05.24 - 23.20.09.65.png
    Base Profile Screenshot 2024.05.24 - 23.20.09.65.png
    350,3 KB · Görüntüleme: 20
  • Base Profile Screenshot 2024.05.25 - 07.32.08.43.png
    Base Profile Screenshot 2024.05.25 - 07.32.08.43.png
    1,6 MB · Görüntüleme: 22
Son düzenleyen: Moderatör:
Bence bir sorun çıkmaz. Zaten OptiFine kurmadan direk mods klasörüne atmanız gerekiyor.
Teşekkür ederim ilk öncelikle. Jar uzantılı dosyaları zar zor çözebildim vallah. Onun haricinde şuan iyi gibi. Ama Furge'e kurduğum bazı modlar crash veriyor hatta hiç gözükmeyenleri de oluyor nadir de olsa. Bu tür modlar yine Forge sürümüne uygun ama "Alfa" aşamasında olarak ya da "Curse Forge" sitesinde değil de başka sitede yayınlanıyor. Sanırsam bu gibi şeylerden kaynaklı olabilir. Ama senin de fikrini almak isterim.
 
Teşekkür ederim ilk öncelikle. Jar uzantılı dosyaları zar zor çözebildim vallah. Onun haricinde şu an iyi gibi. Ama Furge'e kurduğum bazı modlar crash veriyor hatta hiç gözükmeyenleri de oluyor nadir de olsa. Bu tür modlar yine Forge sürümüne uygun ama "alfa" aşamasında olarak ya da "curse Forge" sitesinde değil de başka sitede yayınlanıyor. Sanırsam bu gibi şeylerden kaynaklı olabilir. Ama senin de fikrini almak isterim.
Orijinal Launcher mi kullanıyorsun?
 
Bazı modlar çalışmak için başka mod indirmeni gerektiriyor olabilir. Eğer böyle bir durum varsa, genelde bir hata mesajıyla sana belirtir bu durumu. Onun dışında, senin dediğin gibi olabilir.
O söylediğin nedeni de duydum. Başka mod indirme gerekiyor olabilir. Olmazsa tekrar bakarım modlarla. Sağ ol tekrardan
 

Yeni konular

Geri
Yukarı